6. kolo
22.09.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille poprvé bodovalo venku, v Rennes uhrálo remízu

Aby se Rennes pokusilo o to minimálně uhájit průběžné druhé místo v tabulce, potřebovalo ze souboje dvou tradičních celků Ligue 1 ze severu Francie jednoznačně porazit Lille. Mezi oběma kluby, které mimochodem nedávno vstoupily do evropských pohárů, se ale body dělily. Nejprve se za hosty trefil Jonathan Ikoné, za domácí srovnával Adrien Hunou.

Svěřenci trenéra Julien Stéphana vstoupili do sezóny velmi dobře, v lize třikrát vyhráli, jenže pak se jejich bilance poněkud zadrhla. A dobře namazaný stroj neposunuli dopředu ani nyní, takže na výhru čekají už tři kola v řadě. LOSC doposud před vlastními fanoušky třikrát zvítězilo, venku však ještě nebodovalo. Až teď v Bretani konečně částečně uspělo.

Oba týmy v úterý, respektive ve čtvrtek, sehrály náročné bitvy v Lize mistrů i v Evropské lize. Zatímco Lille nestačilo jasně na půdě Ajaxu, Rennes uhrálo se Celticem aspoň plichtu. Hosté každopádně jako by si chtěli v prvním poločase udobřit své fanoušky za nemastný výkon z Amsterdamu, ovšem úvodní střelu Ikoného zpoza vápna vychytal gólman Mendy.

Po půlhodině hry se Dogy propracovaly k další dobré možnosti. Luiz Araujo vnikl na hranici pokutového území a odtud krkolomně vypálil, avšak Mendy byl na tuhle situaci připravený. Míč ovšem vyrazil jen ke kopačkám Osimhena, který se už snažil dorážet, jenže v podnikání mu zamezil bránící Gelin, a to účinným a hlavně včasným skluzem pod soupeřovy nohy.

Ještě jednou musel v první pětačtyřicetiminutovce zasahovat Mendy, ve 33. minutě mířil k jeho vzdálenější tyčce Bamba, ani on však domácího muže v rukavicích nepřekonal. Těsně po změně stran se již Lille ujalo asi zaslouženého vedení. Chybnou rozehrávku Gelina zachytil Osimhen, po jehož přihrávce zleva z blízkosti snadno zacílil do sítě Ikoné.

SRFC nakonec odpovědělo v 68. minutě. Bourigeaud přetáhl pas k pravé lajně, odtud Traoré adresoval ostrý pas do šestnáctky, kde hlavou zakončil střídající Hunou. Mužstvo kouče Christopheho Galtiera ještě mohlo přetavit tři body na svou stranu, svou pumelici pod břevno totiž vyslal v 74. minutě Bamba, avšak Mendy mezi třemi tyčemi stačil zakročit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele