6. kolo
21.09.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Nice přehrálo Dijon a poskočilo na čtvrtou příčku

Fotbalisté Nice porazili na domácím hřišti Dijon 2:1. Svěřenci Patricka Vieiry navíc vcelku nenápadně vystoupali tabulkou až na čtvrté místo. Proti Dijonu se jim podařilo uhrát další povinné tři body. Hosté zůstávají s jediným bodíkem na posledním místě.

Že by to mohl v sobotu být večer Kaspera Dolberga ukázala už 14. minuta, ve které přinutil k výbornému zákroku Alfreda Gomise. Nedlouho poté vyprodukoval další nebezpečnou střelu Youcef Atal. Ve dvaadvacáté minutě se však dostal za obranu domácích Orlů Júlio Tavares a přesným obstřelem k pravé tyči zařídil hostujícímu celku vedení a zároveň ukončil 438 minut dlouhé čekání na gól - 0:1.

Náskok hostů však neměl dlouhého trvání. I proto, že si v sedmadvacáté minutě Walter Benítez výborně pohlídal snahu Didiera N’Donga. Pak už se při svém druhém startu v Ligue 1 dočkal jednadvacetiletý Dán Dolberg. Adam Ounas mu z první adresoval famózní přiťuknutí před Gomise a Dolberg si poradil jednoduchým dloubáčkem - 1:1.

Do konce poločasu se ještě osmělili Racine Coly a Tavares. Nerozhodný stav však svítil na ukazateli skóre i při odchodu do šaten. Pierre Lees-Melou za Dijon v minulosti hrával, nicméně necelé dvě minuty po začátku druhého dějství se postaral o jeho další ztrátu. Při rychlém přenesení hry z pravé strany na levou to byl právě šestadvacetiletý záložník, kdo posunul na Youcefa Atala. Od alžírského reprezentanta, který se svou rodnou zemí letos opanoval Africký pohár národů, všichni čekali přihrávku. Jenže on místo toho zvolil střelu na bližší tyč - 2:1.

Do konce zápasu stihl ještě dvakrát nebezpečně zahrozit Júlio Tavares. A Walter Benítez opět potvrdil, že se na něj můžou jeho spoluhráči spolehnout.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele