6. kolo
20.09.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Štrasburk slavil první výhru v sezóně, po boji přetlačil Nantes

Štrasburk spolu s Métami a Monacem zůstával po pěti odehraných kolech jediným celkem Ligue 1, který nezískal jediné vítězství. Na šestý pokus ale tuhle nevlídnou bilanci změnil, neboť se mu podařilo skolit rozjeté Nantes. Ačkoli tenhle souboj směřoval ke konečné remíze, rozhodl o domácím úspěchu z proměněné penalty Ludovic Ajorque v 89. minutě.

Hosté zajížděli do Alsaska notně povzbuzeni o tři výhry v řadě, porazili postupně Amiens, Montpellier i Remeš, a mohli si tak na svého soupeře bezpochyby věřit. Měli mu navíc co oplácet z posledního kola z loňského ročníku, před vlastními fanoušky s ním totiž padli o branku. Jenže o revanš se díky nepříjemnému momentu ze závěru prostě nepostarali.

První dějství přitom dopadlo pro Les Canaris velmi dobře, ve 28. minutě se ujali vedení, které udrželi až do přestávky. Traoré během centrování z levé strany podklouzl, přesto se míč snesl na bližší tyčku, kde si nedůrazně počínal bránící Lala, jenž situaci podcenil, a ačkoli se nepodařilo vystřelit Simonovi, jeho spoluhráč Coulibaly už zakončil pod břevno.

Le Racing v první pětačtyřicetiminutovce v ofenziě nijak nezářil, Nantes si těsný náskok poměrně v pohodě hlídalo, a to ho mohlo přitom ve 33. minutě ještě navýšit, jenže Blas po průniku za šestnáctky vypálil pouze nad bránu. Až po obrátce se domácí poprvé výrazněji ozvali, v 56. minutě byl blízko gólu Thomasson, jehož pokus letěl těsně vedle.

O deset minut později se již svěřenci trenéra Thierryho Laureyho dočkali vyrovnání. Nejprve se ve vápně snažil propracovat k balónu Nuno Da Costa, byl ovšem odzbrojen, nicméně jen chvilku na to už se meruna objevila u nohou náhradníka Liénarda, jenž měl dostatek času pro střelbu, a tak zamířil přesně podél ne úplně dobře reagujícího brankáře Lafonta.

Oba týmy byly pomalu smířeny s faktem, že si rozdělí zřejmě spravedlivý bod, minutu před koncem základní hrací doby ovšem v pokutovém území srazil pronikajícího Bellegardeho nešikovně Louza a sudí Batta nařídil správně penaltu. Šancí na skórování vybraný exekutor Ajorque nepohrdl, zamířil jednoduše, účinně a chytře do protipohybu Lafonta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurwa, host outsider? Duvod?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele