6. kolo
21.09.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nîmes stačila na výhru nad Toulouse jediná branka

Jediná branka stačila Krokodýlům z Nimes na tři body proti Toulouse. Domácí soupeře zcela vymazali, nedovolili mu vůbec nic a když v závěru uviděl červenou kartu za ostrý zákrok Bafodé Diakité, bylo po utkání. Autorem vítězné trefy se stal Romain Philippoteaux.

Utkání bylo soubojem dvou týmů, které si v úvodu Ligue 1 nevedou vůbec špatně. Nîmes mělo proti Toulouse o motivaci postaráno, před osmi měsíci totiž na stejném místě se stejným soupeřem prohrálo.

Tentokrát vstoupilo do utkání lépe a už po 180 sekundách spálil zajímavou příležitost Romain Philippoteaux. Ač těsně bráněn, dokázal vypálit, jenomže branku netrefil. Domácí ještě reklamovali faul, ale sudí se k penaltě neodhodlal. Po půlhodině hry se o slovo přihlásilo i Toulouse, ovšem Max Gradel po přihrávce před branku na balón nedosáhl. Na druhé straně zase Ripart střelou z dálky trefil jen protihráče. Rozhodující okamžik celého utkání nakonec přišel ve 39. minutě. Philippoteaux ve vápně přešlapávačkou zmátl obránce, načež skrze něj vystřelil a nedal Reynetovi vůbec žádnou šanci. Nîmes si po prvním poločase hýčkalo jednobrankový náskok, avšak proti Toulouse ho ještě čekala pořádná dřina.

V 62. minutě mohl pojistit výsledek Sidy Sarr, jeho tvrdou hlavičku Baptiste Reynet skvěle zlikvidoval. Domácí měli i další šance, zatímco hosté nemohli najít na obranu Nîmes žádný recept. V 81. minutě navíc přišla velká komplikace, která rozhodla o konečném výsledku. Bafodé Diakité předvedl ostrý zákrok z kategorie hororových a sudí Abed nemohl Diakitému udělit nic jiného, než červenou kartu. Oslabené Téfécé už se na odpor nezmohlo a v Nîmes prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele