6. kolo
21.09.2019 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Brest remizoval už počtvrté v sezóně, neporazilo ho ani Bordeaux

Bordeaux díky uhrané remíze s Brestem protáhlo svou sérii neporazitelnosti na pět utkání v řadě, přesto si asi představovalo o něco lepší výsledek proti nováčkovi ligy. Ten naopak v úvodních šesti kolech už počtvrté plichtil a stále má na svém kontě jen porážku od Nîmes. V tomto ohledu nemá v Ligue 1 dosud nikdo více nerozhodných rezultátů než on.

Oba celky byly před tímto vzájemným kláním v poměrně dobrém rozpoložení, před týdnem Les Girondins porazili před vlastními fanoušky Méty, Les Ty' Zefs naopak uhráli cenný bod v bretaňském derby proti Rennes. Ve finále si podělili bod asi spravedlivě. Byť domácí vyprodukovali více šancí, celkově statisticky na tom byli dost podobně jako hosté.

Svěřenci trenéra Paula Sousy vstoupili do utkání velmi dobře. Už v 6. minutě zužitkovali svou první nebezpečnější standardní situaci, Benrahou zleva nacentroval na bližší tyčku, kde si v pohodě naskočil nikým nehlídaný Briand, jenž hlavičkou snadno překonal gólmana Larsonneura. Vedení jim však vydrželo zhruba nějakou čtvrthodinku.

Brest odpověděl poté, co Court zvládl těžkou přihrávku ve skluzu, z první jí nasměroval do pokutového území., balón propadl až na zadní tyč, kam si z druhé vlny naběhl Grandsir, a ten snadno prostřelil brankáře Costila. Ve 34. minutě se mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia snažilo udeřit ještě jednou, avšak Perraud svou levačkou o kousek bránu minul.

Každopádně Brest přece skóroval těsně před přestávkou. Svou druhou asistenci v zápase zaznamenal Court, který unikl za obranu a vlétl do šestnáctky, a ačkoli mohl sám zakončovat, chytře si vybral lépe postaveného Autreta, který z vyložené pozice v koncovce nezaváhal. Favorizovanější Bordeaux stačilo ve druhém dějství již pouze vyrovnat.

Opět se mu podařilo proměnit standardní situaci, tentokráte v 69. minutě poslal Adli centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Pabla, jenž nasměroval míč za záda Larsonneura. Od té doby Girondins tlačilo na svého soka, co to jen šlo, ale na třetí branku nedosáhlo. A to i proto, že v závěru pálil těsně nad Otávio a o chvilku později hlavičkoval mimo i Mexer.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele