Ligue 1 - souhrn 5. kola

25.09.2020, 22:51, aktualizováno 27.09.2020, 22:55
Komentáře a souhrny
PSG naplnilo úlohu favorita v Remeši a po nevydařeném úvodu sezóny se posouvá k pohárovým příčkám. Rennes zvítězilo v Saint-Étienne a po pěti kolech se drží na čele tabulky. Tři body oslavilo také Lille, naopak Montpellier jenom remizoval v Dijonu. Monaco i v početním oslabení udrželo vedení nad Štrasburkem, opět bodoval RC Lens...

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0:2

27.09.2020 21:00

Góly: 9. Mauro Icardi, 63. Mauro Icardi

Možná že se Pařížané vážně začínají dostávat do své obvyklé a optimální pohody. Na Remeš vyrukovali v plné útočné síle, a nebýt horšího způsobu zakončení, možná by jejich protivník nemusel ze hřiště odcházet jen s dvěma inkasovanými góly. Zásadně se na zisku třech bodů podílel Mauro Icardi, který v uplynulých několika týdnech marně hledal svou zašlou slávu.

Ačkoli se spekulovalo o tom, jestli hostům do hry zasáhne od začátku Neymar, na brazilském forvardovi nucená přestávka kvůli disciplinárnímu trestu nebyla v podstatě vůbec znát. Společně s Kylianem Mbappém, Ángelem Di Maríou nebo Maurem Icardim zásobovali utkání pravidelně brankovými příležitostmi. Leč proměněny byly ve finále pouze dvě z nich.

Domácí naopak potvrdili, že zkraje nového ročníku nejsou ve vůbec dobrém rozpoložení. Chuť si po nedávném vypadnutí z Evropské ligy nikterak nespravili ani proti pařížskému gigantovi, proti němuž jednoznačně tahali za kratší konec. V uplynulých pěti ligových kolech dokázali získat jen jeden jediný bod, a nacházejí se tak zatím na chvostu průběžného pořadí.

Hosté ukazovali Remeši svou dominanci už od úvodních minut. V 6. minutě založil rychlý brejk ve středu pole Neymar, a protože se mu nalevo rozbíhal Mbappé, neváhal mu přihrávku automaticky adresovat. Jenže jeho spoluhráč pak nevyzrál z blízkosti na gólmana Rajkoviče. O pár chvil později se již však PSG dočkalo své kýžené odměny a ujalo se těsného vedení.

Neymar nahrál na útočnou polovinu volnému Mbappému, ten si ve středu pole chvilku pohrál s balónem, postupoval s ním vpřed, následně chytře vybídl Icardiho, a ten před Rajkovičem již nezaváhal. V 17. minutě mohl argentinský útočník přidat další přesný zásah, jenomže svou hlavičku ve vyložené pozici nasměroval pouze do míst, kde byl připravený remešský brankář.

V závěru prvního poločasu ukázal svou genialitu Neymar. Ten se na levé straně individuálně zbavil bránícího Foketa, jemuž nasadil potupné housle, odpoutal se zároveň i od protihráče Morety Cassamy, následně kličkou obehrál též marně skluzujícího stopera Maresica, objevil se tak sám před Rajkovičem, ke své smůle ale zamířil svou pravačkou těsně vedle brány.

Remeš se často k nějakým gólovým možnostem nepropracovávala. Přesto Les Parisiens bylo bezpochyby úzko, to když střela Diy, tečovaná bekem Florenzim, skončila na tyčce. Nakonec jednoznačný favorit tohoto souboje definitivně zlomil odpor Remeše v 62. minutě, Icardi na hranici ofsajdu zužitkoval bez obtíží přihrávku Mbappého, jehož předtím uvolnil Draxler.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 1:1

27.09.2020 17:00

Góly: 63. Yoane Wissa - 74. Léo Dubois

Fotbalisté Lyonu ani napočtvrté nedokázali v Ligue 1 uzmout tři body a i nadále se nacházejí jen v nudném středu tabulky. Euforie po úspěšném působení v Lize mistrů je evidentně dávno pryč, a ačkoli na úvod nové sezóny skolili Dijon, od této chvíle již další výhru nezaznamenali. Pro nováčka z Lorientu je naopak tahle získaná plichta rozhodně velmi cenným artiklem.

Karl Toko Ekambi, Jeff Reine-Adélaïde a Maxence Caqueret, to byly pro hostujícího trenéra Rudiho Garciu nakonec jediné tři absence, se kterými se musel pro tento mač popasovat, jinak do hry mohl poslat vlastně nejsilnější možné složení. Jenže ani to nikterak nepřesvědčilo. Jen na lavičce náhradníků se přitom znovu objevil Memphis Depay, dosud nejlepší šutér týmu.

Lorient neprožíval úplně nejsnadnější start po návratu do Ligue 1. I když napoprvé porazil před vlastními fanoušky Štrasburk, následně třikrát v řadě prohrál, a finální remíza s Les Gones je tak pro něj slušným vysvobozením od možné nastávající výsledkové krize. Byl to bretaňský celek, kdo se ve druhé půli ujal vedení, jeho sok ovšem stačil ještě vyrovnat.

Už první pětačtyřicetiminutovka jednoznačně ukázala, že ostřílenější a daleko zkušenější Olympique nebude hrát na Stade du Moustoir takový prim, jak by se předem dalo dle papírových předpokladů očekávat. Směrem dopředu spíše tápal, domácí nepůsobili o nic horším dojmem. A tak končená remíza před poločasovým hvizdem byla logickým vyústěním.

Hosté mohli skórovat zásluhou Corneta v 8. minutě, který se jal pár metrů za vápnem exekuce přímého volného kopu, obstřelil zeď a tlačil míč na bližší tyčku, gólman Nardi byl ovšem na jeho zakončení perfektně připravený a míč vyrazil do bezpečných vod. Na řadu poté přišel moment, který bezpochyby nepotěšil Les Merlus, protože museli řešit nepříjemné zranění.

Kotník si totiž pochroumal Grbic, letní posila za devět miliónů eur z druholigového Clermontu, jehož tak musel už v 15. minutě nahrazovat střídající Hamel. Mužstvo kouče Christopha Pélissiera ale i bez Grbice působilo především v zadních řadách kompaktním dojmem. A když už ho třeba ohrožoval střelou z dálky Diomande, jistil situaci Nardi.

Domácí vyprodukovali první střelu na brankáře Anthonyho Lopese až dvě minuty před obrátkou, po pobídce Hamela vypálil z úhlu Le Goff, avšak portugalský muž v rukavicích si poradil. O dost hůře se mu ovšem dýchalo v 63. minutě, to když Hamel uvolnil do běhu svého spoluhráče Wissu, a ten svou dělovku namířil pravou nohou od břevna ukázkově za jeho záda.

OL se alespoň podařilo na inkasovaný gól odpovědět, a to prostřednictvím Duboise, který kompletování přesných zásahů nemá úplně v popisu práce. Bylo až s podivem, když mu merunu přenechal Bruno Guimaraes, že se odvážně pustil z pravé strany do samostatného sóla, a jakmile se nedůrazně bráněný objevil v pokutovém území, zacílil parádně k tyčce.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Stade Brestois 3:2

27.09.2020 15:00

Góly: 22. Sada Thioub, 78. Ismaël Traoré, 80. Angelo Fulgini - 3. Steve Mounié (pen.), 32. Gaëtan Charbonnier

Bitva o Bretaňský poloostrov nakonec dopadla lépe pro Angers, kterému vítězství zařídil svým rozhodujícím přesným zásahem Angelo Fulgini deset minut před závěrečným hvizdem sudího Jeremyho Stinata. Brest neodehrál na Stade Raymond Kopa vyloženě špatnou partii, druhý poločas mu ovšem nevyšel tolik jako jeho protivníkovi, a odjížděl tak domů poražen.

Domácí naposledy jednoznačně nestačili venku Montpellieru, a i když ani v nynějším případě nikterak nezářili hlavně v defenzivní činnosti, dokázali svého soka přestřílet. Připsali si na své konto již svou třetí výhru a vyhoupli se rázem do horní poloviny tabulky. Hosté naopak nenavázali na poslední dva tříbodové rezultáty a utrpěli již třetí prohru v nové sezóně.

Zápas se pro Angers nezačal vyvíjet optimálním směrem. Už po pár okamžicích stihl proniknout do šestnáctky útočící Le Douaron, do jehož nohou brnkl nešťastně vracející se Bamba, a penalta ve prospěch Brestu byla na světě. Exekutor Mounié si poradil dle vlastních představ. Stačilo mu podívat se, kam skočí brankář Bernardoni, a zamířit do jeho protipohybu.

Vyrovnáno bylo ve 21. minutě. Aït Nouri zleva přihrál na hranici pokutového území, kde operoval jeho spoluhráč Thioub, ten si míč pousnul do lepší střelecké pozice a ihned svou levačkou vypálil, přičemž hostující gólman Larsonneur jeho přízemní pokus již nepolapil. O jedenáct minut později se však družstvo kouče Oliviera Dall'Oglia zase dostalo do trháku.

Jeho svěřenci předvedli povedenou a hlavně účelnou kombinaci. Kapitán Duverne ze středu pole vyslal jemným obloučkem do běhu po levé lajně Perrauda, který balón prostrčil na Le Douarona, ten poté našel svou přihrávkou ve vápně volného Charbonniera, jemuž se podařilo zakončením z první překonat Bernardoniho, jenž mezi třemi tyčemi zůstal jen nehybně stát.

Jestli však Bernardoni lehce zaváhal u druhé inkasované branky, pak si svou reputaci napravil ve 44. minutě, kdy fantastickým zákrokem vychytal Mouniého. Právě proto, že hosté své vedení nenavýšili, mohli jeho spoluhráči ve druhé půli strhnout vítězství na svou stranu. A to přitom ve 45. minutě stačil ještě napálit břevno domácí brány svou ostrou dělovkou Faivre.

V 77. minutě se trefil Ismaël Traoré, a to po rohovém kopu Capelleho, svou střelu umístil do brankové sítě i kvůli tomu, že ho nepříliš důrazně bránil defenzivní záložník Belkebla. A v 80. minutě skóroval Fulgini. Jeho zakončení ze střední vzdálenosti nepatrně tečoval ještě bránící Hérelle a Larsonneur nepříjemně plachtící merunu v cestě za brankovou čáru už nezastavil.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Montpellier HSC 2:2

27.09.2020 15:00

Góly: 8. Junior Dina Ebimbe, 60. Bruno Ecuele Manga - 50. Andy Delort, 90. Téji Savanier (pen.)

Užuž to vypadalo, že Dijon po čtyřech zápasech bez bodu vyválčí vítězství, ale nakonec se musí spokojit s bodem za remízu 2:2. Tu hostům zařídil až v 90. minutě proměněnou penaltou Téji Savanier.

Dijon ze čtyř zápasů čtyři prohrál a tentokrát chtěl na vlastním stadionu konečně uspět. Soupeřem byl nevyzpytatelný Montpellier, který se pyšnil třemi výhrami v řadě.

Domácí začali skutečně aktivně a už po pěti minutách měl na kopačce vedoucí gól Roger Assalé, ten byl před brankářem úplně sám, ale balón poslal jen do míst, kam Omlin dosáhl a vytěsnil ho. O tři minuty později ale domácí přeci jen skórovali. Eric Junior Dina Ebimbe si naběhl do vápna, kam mu prostrčil přihrávku Celina a chladnokrevné zakončení pod břevno slavilo úspěch. Ve 20. minutě se poprvé připomněli i hosté a Laborde střelou prověřil Gomise.

Vůbec největší šanci prvního poločasu měl za hosty Andy Delort. Po perfektní akci měl před sebou branku bez brankáře, avšak obránce Chafika na brankové čáře, kterého naneštěstí pro MHSC trefil.

Andy Delort si všechno vynahradil později. Po změně stran byl ve správný čas na správném místě a střílený centr Labordeho dopravil na zadní tyči hlavou do sítě. Nerozhodný výsledek neměl dlouhého trvání. Po hodině hry si Dijon vzal vedení zpátky, když se nejvýše do vzduchu vyšrouboval Bruno Écuélé Manga a hlavičkou pod břevno nedal brankáři šanci.

Na tahu nyní byli hosté a po zbytek času opravdu vykazovali snahu o vyrovnání. Dlouho to však proti pečlivé obraně nešlo. Dijon nakonec o vedení přišel a to smolným způsobem. Jonathan Panzo zbytečně fauloval ve vlastní šestnáctce a VAR potvrdil nařízený pokutový kop. Gomis sice vystihl směr Savanierovy střely, ovšem nedosáhl na ní. Dijon tak remizoval s Montpellierem 2:2.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Racing Strasbourg 3:2

27.09.2020 15:00

Góly: 9. Wissam Ben Yedder, 45. Ruben Aguilar, 53. Wissam Ben Yedder - 46. Mehdi Chahiri, 70. Ludovic Ajorque (pen.)

Vydřené vítězství i za cenu dvou vyloučených hráčů si připsalo Monako. Knížecí celek sice vedl po klidné první půli o dva góly, ale po změně stran přišel nejprve o Tchouaméniho a posléze i Disasiho.

Monako bylo před zápasem favoritem a vzhledem k průběhu prvního poločasu se komplikace nečekaly. Už v 9. minutě předvedli domácí první povedenou akci, na jejímž konci byla přihrávka Vollanda a přesné zakončení Wissama Ben Yeddera. Hra se pak sice vyrovnala, ale Monako před koncem prvního poločasu vstřelilo druhý gól. Po centru Ballo-Tourého se prosadil hlavou Ruben Aguilar.

Domácí vedli po prvním poločase 2:0, ale bylo jasné, že pokud soupeř sníží, vrátí se do zápasu. A přesně to se na začátku druhého poločasu stalo. Hostující kouč poslal na hrací plochu Mehdiho Chahiriho a ten využil rozhozené obrany Knížat a přesnou koncovkou snížil. Monaku sice vrátil dvoubrankové vedení po nezištné přihrávce Vollanda opět Wissam Ben Yedder, ale ani druhý takto vypracovaný náskok Monako neudrželo.

V 55. minutě si zkomplikovalo situaci vyloučením Tchouaméniho, který uviděl druhou žlutou kartu a o dvanáct minut později ho doprovodil do sprch i vyloučený Axel Disasi. Faul v pokutovém území byl navíc vyhodnocen jako penaltový a Ludovic Ajorque ze značky snížil na 2:3. Monako si dvacet minut před koncem zadělalo na pořádné problémy, sice stále vedlo, ale mělo dva vyloučené hráče.

Pro Strasbourg to byla obrovská šance na možný zvrat, jenomže knížata se dobře opevnila před vlastní šestnáctkou a hostům vlastně nic nedovolila. Závěr utkání byl z pohledu Racingu velkým zklamáním, protože ani v přesilovce si nedokázal vytvořit tlak, natož větší šance.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - RC Lens 1:1

27.09.2020 15:00

Góly: 87. Zinedine Ferhat - 34. Ignatius Ganago

Po třech výhrách v řadě dokázal RC Lens získat další bod, tentokrát na půdě Nîmes Olympique. Mohlo to být ale ještě veselejší, protože hosté dlouho vedli po brance Ganaga. Krokodýlům se podařilo vyrovnat až tři minuty před koncem prostřednictvím Ferhata.

Nováček soutěže je ve skvělé formě, vyhrál tři zápasy v řadě a brousil si zuby i na nepříjemný Nîmes. Do první velké šance se dostali hosté a standardka Gaëla Kakuty ještě doteď doznívá všem aktérům v uších. Jeho rána z volného přímého kopu orazítkovala břevno! I druhou gólovku měl na svědomí Lens, po půlhodině hry trefil propadlý centr z první Florian Sotoca a přestřelil branku. Do třetice už to hostům vyšlo. Kakuta dobře potáhl balón do strany, odcentroval a Igniatius Ganago z malého vápna otevřel střelecký účet. Hosté byli i po zbytek prvního poločasu lepší na balónu a do šaten odcházeli spokojenější.

Nîmes potřeboval ve druhém dějství zabrat, ale kouč Jérôme Arpinon ponechával na trávníku poměrně dlouho stejnou jedenáctku. Hned trojité střídání pak zvolil v 66. minutě a nakonec udělal správně. Krokodýli se v závěru tlačili do šestnáctky a odměnou jim bylo vyrovnání tři minuty před koncem. Ripart se natlačil do šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel Zinedina Ferhata, který balón uklidil střelou k tyči.

Krokodýlům se podařilo vyrovnat v samotném závěru a s nováčkem získat alespoň bod. RC Lens sice mohlo získat všechny body, ale nakonec i ten jeden má svojí váhu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:0

27.09.2020 13:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončilo utkání na Matmut Atlantique mezi domácím Girodins Bordeaux a OGC Nice. Znovu se tak potvrdilo, že Girodins na svého soupeře dlouhodobě neumí vyzrát. Výsledek je spíše ztrátou obou celků, domácí potřetí v řadě na svém stadionu nevyhráli a Les Aiglons zase třikrát orazítkovali brankovou konstrukci.

Bordeaux naposledy zvítězilo v lize nad Nice v roce 2014 a šestileté čekání neukončilo ani v neděli krátce po poledni. Šance ale mělo, v 10. minutě si navedl balón ke střele De Préville a brankář Benítez robinsonádou skvěle vyrazil, načež si poradil i z dorážkou - hlavičkujícím Kaluem. Nice kontrolovalo po půlhodině hry rovněž povedenou ranou Lees-Meloua do tyče. Dvě velké šance na obou stranách zůstaly nevyužity a více už první poločas nenabídl.

Do druhého poločasu vstoupily týmy beze změn a v 54. minutě mělo Bordeaux další velkou šanci. Toma Bašić nebezpečně vypálil a Benítez musel opět zasahovat špičkami rukavic. A podobně jako v první půli Nice kontrolovalo střelou do tyčky, kterou měl tentokrát na svědomí Lopes.

Čtvrthodinu před koncem spálil další možnost "Orlů" Kasper Dolberg, který měl tu smůlu v tom, že střelu poslal přesně do středu branky, kde stál brankář. Rozhodnutí nepřinesl ani zajímavý závěr utkání. V 86. minutě přinutil k dalšímu zákroku Beníteze Jimmy Briand a vzápětí Amine Gouiri poslal balón do břevna. OGC Nice mělo smůlu, že v zápase třikrát orazítkovalo brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Metz 1:1

26.09.2020 21:00

Góly: 90+4. Morgan Sanson - 71. Ibrahima Niane

Překvapivý výsledek se zrodil v rámci Ligue 1 v utkání mezi Olympiquem Marseille a FC Méty. Domácí dlouho nedokázali prolomit obranou hráz soupeře a když čtvrthodinu před koncem inkasovali, měli zaděláno na pořádné problémy. Porážku nakonec odvrátil až v páté minutě nastavení Morgan Sanson.

O favoritovi zápasu nebylo pochyb. Métám se na Stade Vélodrome příliš šancí nedávalo, jenomže outsider dokázal překvapit a francouzského vicemistra trápil až do závěrečného hvizdu.

Utkání začalo v poklidnějším tempu, Olympique poprvé výrazněji zahrozil až v 18. minutě, ale Benedettova rána skončila nad brankou. Na druhé straně vyslal první varování Niane, po pěkném pasu za obranu se pokoušel přehodit Mandandu, ale ten celý úmysl přečetl. Méty zahrozily ještě jednou na sklonku poločasu, Maïga z přímáku rozvlnil jen boční síť.

Od Marseille to byla slabá první půle a André Villas-Boas určitě nebyl s vývojem spokojen. Do druhé půli však ponechal stejnou sestavu a tu pak nechával na trávníku poměrně dlouho. V 71. minutě pak přišel velký šok. Udol načechral z levé strany precizní centr a volný Niane hlavou poslal Méty do vedení.

Marseille najednou musela otevřít hru a tlačila se do ofenzívy. Métám se tak naskytly rychlé brejky a po jednom protiútoku hlavičkoval opět Niane a Mandanda se vyznamenal perfektním zákrokem a tím zachránil alespoň bod, protože vzápětí Marseille z poslední šance vyrovnala. Radonjić po povedené kombinaci přihrával nahoru na vápno a Morgan Sanson střelou pod břevno vyrovnal. Marseille měla namále, ale nakonec dokázala v páté minutě nastavení vyválčit alespoň bod.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 0:3

26.09.2020 17:00

Góly: 33. Nayef Aguerd, 53. Serhou Guirassy, 90. Adrien Hunou

Po čtyřech odehraných kolech se nacházely St. Étienne a Rennes na prvních dvou místech tabulky, vzájemný zápas sliboval jakousi vyrovnanou podívanou, nicméně tu nakonec s poměrně velkým přehledem zvládl bretaňský celek. V první půli si rozhodující gól připsal na své konto Nayef Aguerd, po přestávce se pak trefili Serhou Guirassy a Adrien Hunou.

Oba mužstva dosud nezaznamenala jedinou porážku, v průběžném pořadí byli o příčku lepší Les Verts, a to jen díky o něco úspěšnějšímu skóre. Před týdnem ztratili své první body v souboji v Nantes, teď se před svým soupeřem dokonce museli sklonit. Vůbec poprvé se domácím nepodařilo za devadesát minut skórovat, v defenzívě přitom rovněž nijak nezazářili.

SRFC si naopak po tomto skalpu s definitivou zajistilo současnou vedoucí příčku, kterou mu po tomto kole již nikdo nesebere. A před premiérovým vstupem do základních skupin Ligy mistrů se dostalo do vážně parádní formy. Poté, co v úvodním mači pouze remizovalo na půdě Lille, následně skolilo Montpellier, Nimes, Monaco a v nynějším případě taktéž St. Étienne.

Fanoušci obou celků očekávali, že se v prvním dějství dočkají více gólových příležitostí, než kolik si nakonec oba týmy vytvořily. V 15. minutě se pokoušel změnit bezbrankové skóre Nordin, jenomže svá mířidla neseřídil ideálně, ve 28. minutě hodlal na druhé straně skórovat Del Castillo, avšak zkušený brankář Moulin si s jeho pokusem zkrátka stačil ve finále poradit.

V tu chvíli začali svěřenci trenéra Juliena Stéphana opravdu o něco více zlobit, po půlhodině hry se zastřeloval Guirassy, i v této chvíli ovšem Moulin dokázal zasáhnout. Nicméně o pár chvil později již přece jenom poprvé kapituloval. Bourigeaud rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, tam si nejvýše naskočil Aguerd, který hlavou bez větších problémů zacílil.

Zkraje druhého poločasu se mužstvo kolem kouče Clauda Puela snažilo o vyrovnání stavu, Macona z dálky vychytal gólman Salin, který vyrazil míč před sebe, a Nordin ho následně překonal, jenže se nacházel v ofsajdu, a tak jeho přesný zásah nemohl být uznán. Rennes přitom bylo v koncovce v 53. minutě přesnější, čili se ujalo hned dvougólového vedení.

Podél pravé lajny unikl Del Castillo, jenž našel svým pasem na hranici brankového území spoluhráče Guirassyho, a ten, leč otočený zády k brance, zamířil svou pravačkou za záda Moulina. ASSE se na nějaký zvrat v utkání nezmohlo, jeho protivník tak v závěru mohl ještě pojišťovat svůj náskok, to když se Hunouovi podařilo přelobovat vyběhnuvšího Moulina.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 2:0

25.09.2020 21:00

Góly: 43. Nicolas Pallois (vl.), 87. Burak Yilmaz (pen.)

Lille potvrdilo roli mírného favorita, zásluhou vlastní branky Nicolase Palloise a Buraka Yilmaze skolilo před vlastními fanoušky Nantes a alespoň do sobotního odpoledne se posunulo na samotné čelo tabulky. Sesadilo tak z prvního a druhého místa St. Étienne a Rennes, jejich souboj je ovšem v rámci tohoto kola na pořadu hned jako druhý v pořadí.

I přesto, že se na první příčce Dogy nijak dlouho neohřejí, můžou být se svým dosavadním vystoupením zkraje nového ročníku poměrně spokojeny. Ani v jednom z pěti zápasů nezažily pocit porážky, jednoznačně prokázaly, že ne náhodou před týdnem málem zvítězily na půdě slavné Marseille. Na své konto si mimochodem připsaly již svůj třetí tříbodový výsledek.

Kanárci nepůsobili na Stade Pierre-Mauroy vyloženě špatným dojmem, vyprodukovali třeba hned šest střeleckých pokusů, které směřovaly napřímo mezi tři tyče, v koncovce se jim však zkrátka nevedlo tak jako jejich protivníkovi. I nadále tak zůstanou v dolní polovině tabulky, jelikož z nějakého skalpu se radovali do této chvíle jen jednou jedinkrát, a to na konci srpna.

Poprvé se mezi třemi tyčemi musel hostující gólman Lafont činit v 8. minutě, vyšlápnout si na něj chtěl Yilmaz, finální úspěšný zákrok však znamenal jen tu skutečnost, že se skóre směrem kupředu jednoduše nepohnulo. Ve 22. minutě vyzkoušel svou mušku David, i v tomto případě ale stačil Lafont zasáhnout. Předtím naopak domácí brankář Maignan zasahoval vůči Fábiovi.

Ve 31. minutě se snažil na střeleckou listinu zapsat Renato Sanches z přímého kopu, ovšem nezacílil nejlépe, a Lafont tak zůstal bez práce, ve 38. minutě se osměloval Kolo, avšak svou pravačkou nechal pouze vyniknout Maignana. Ve 43. minutě se nakonec LOSC ujalo vedení. A na to už hosté, kteří inkasovali nepopulárně, tak říkajíc, do šatny, již nezareagovali.

Lafonta se snažil překonat Luiz Araújo, každopádně hostující muž v rukavicích stačil míč vyrazit. Jenomže k němu se záhy propracoval Celik, jenž následně hledal svou přihrávkou ve vyložené pozici Davida, přičemž vracející se Pallois poté namířil balón, ve snaze ho odvrátit, do vlastní sítě. Nantes po přestávce hledalo odpověď, bohužel pro něj bez kýženého úspěchu.

V 56. minutě Maignan vyřešil šanci Simona, v 76. minutě vychytal též nepříjemné zakončení Louzy. Lille přitom mohlo svůj náskok navýšit dvacet minut před koncem, nicméně to by Bamba nesměl orazítkovat jen brankovou konstrukci, a tak definitivní přesný zásah zařídil až v 87. minutě Yilmaz z penalty, nařízené za faul Appiaha právě na Yilmaze na hranici vápna.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Stade Rennes541012:513
2.Lille OSC53206:211
3.Montpellier HSC531112:710
4.AS Saint-Étienne53118:510
5.AS Monaco53119:710
6.RC Lens53118:610
7.Paris Saint-Germain53026:29
8.Angers SCO53026:89
9.Olympique Marseille52216:68
10.OGC Nice52125:77
11.Olympique Lyon51316:46
12.Girondins Bordeaux51313:26
13.Stade Brestois52039:126
14.Nîmes Olympique51228:75
15.FC Nantes51225:75
16.FC Lorient51138:104
17.FC Metz51133:54
18.Racing Strasbourg51044:103
19.Stade Reims50143:81
20.Dijon FCO50143:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
Godwinson

Lille zadna slava. Vzhledem k tomu, jak silny tym maji, tak na koukani to moc neni. Tradicne vyborny Bamba. David vzhledem k cenovce asi bude hrat dal, stejne jako Sanches, ale Ikone ukazal za 20 minut vic nez David za cely uvod ligy

Ale zavidim jim Celika, nejlepsi pravy bek v lize

Reagovat
Godwinson

Zajimave je, ze Aouar chce podle vseho nakonec do Arsenalu. Po te, co neprisly nabidky od klubu, ktere vyhlizel. Arsenal uz mel nabidnout 35 mil., takze to bude na dlouhe lokty, kdyz chtel Aulas minimalne 50

Reagovat
Seydou Doumbia

Poslední at zhasne...

Reagovat
juninho8

no je to smutné ale pravda...Aulas asi tankuje prachy a po sezóne ich ponúkne Messimu ako plat

Reagovat
Seydou Doumbia

myslíš že to bude hostování na 6 nebo 12 měsíců?

Reagovat
juninho8

Asi tak na 3 no ale teraz vážne...som zvedavý ako tento výpredaj dopadne...ak zostanú ako najväčšie hviezdy Cornet a Ekambi tak skočím z okna...ale bývam len na trojke vták si možno len dolamem nohy a budem to musieť sledovať ďalej

Reagovat
Seydou Doumbia

Já ve druhém...když to vezmu hlavou napřed a nebo rukama tak mám šanci se zabít a nebo mít obě ruce v sádře a nemoci si Lyon zapnout. Víš co je smutný? Cornet je tak 3x lepší než Ekambi. No pokud odejde Aouar a Depay tak je to tým na sestup. Dembélé v této sezoně ještě neměl vydařený zápas a nikdo další tam ty góly dávat nebude.

Reagovat
juninho8

Ja stále dúfam v nejaké surprise príchody ktoré nás zachránia... nejaký makaci čo sa nedostali do základu svojich tímov...na hrot mi napadá napríklad Giroud. Why not v našej situácii...

Reagovat
Seydou Doumbia

Makáč to sice je, ale zase mít na hrot čtyři hráče? A nebo hrát Ekambiho na křídle? Nevím, co je horší. Klíčové bude přivést adekvátní posily za Depaye a Aouara. Proč vlastně Aulas takhle mohutně prodává? Semifinále LM snad muselo pokrýt určité hahavirusové ztráty, ne? To tak moc byl Lyon závislý na příjmech z dalšího ročníku?

Reagovat
juninho8

Skôr som rátal s tým že Depay odíde a zostanú tam Dembele a Ekambi. A Ekambi môže ísť na krídlo. Neviem či Aulas ide po peniazoch alebo to chce len mohutne obmeniť. Za niektoré odchody som aj rád. Na tých krajoch obrany sme mali zbytočný pretlak, Traore bol už dosť márny,...

Teraz čítam o tom Umtitim. To by bola paráda. Takýchto hráčov som mal na mysli čo potrebujú reštart. Niečo na spôsob Depaya. Snáď to ešte nejako poskladame a dáme tam tie poháre.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo odchody Traorého, Raffaela nebo Teteho chápu. Řešení odchodu Adeleideho už ne. Umtiti je sice super, ale nevěřím že ho Barca pustí na hostování s opcí. Každopádně Lyon nutně potřebuje kvalitního stopera + adekvátní náhradu za mozek týmu (Aouara) a lídra ofenzívy (Depaye). Pokud by přišel Giroud tak na křídle máš Korneta a Ekambiho, což je tragédie. Podobný restart, jako v případě Depaye by mohl u nás udělat třeba Lozano. Nebo třeba koupit hráče jako Neres, L.Diaz, J,Kluivert, Tsygankov, Dennis, Stengs...Za Aouara někoho jako Taison, Paqueta, J.Mario, popřípadě někdo z JA...

Reagovat
juninho8

Do obchodu Umtitiho sa môže zamiešať výmena s Depayom. Tak trošku to očakávam. Reina-Adelaida nechápem...teda jeho samotného hej ale celý ten obchod je divný. A z mien ktoré si vypísal tak za mňa asi Lozano a Paqueta. Do útoku mi ešte trebárs napadol návrat Mariana Diaza. No uvidíme či vôbec niekto príde do konca prestupaku...

Reagovat
Seydou Doumbia

Diaz by byl taky super. Kdy že končí přestupák?

Reagovat
juninho8

Myslím že do konca tohto mesiaca. Ale na isty si nie som.

Reagovat
Israha

Příští neděle.

Reagovat
juninho8

Dík. Tak senilny dedek má ešte týždeň

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Israha

Rennes letos 2. místo, pokud se něco zásadně nezvrtne. Takhle vyvážený a dobře vedený tým tam letos nemá nikdo. Uvidíme, jak s nima zamávájí anglické týdny během LM, ale kádr mi přijde široký dost na to, aby to minimálně fyzicky zvládl (na postup ze skupiny jim nevěřím). A za Camavingu jim velkokluby utrhnou ruce, on fakt vypadá, že nebude jednosezónní hype.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rén jde ale na titul, žádný druhý místo

Reagovat
Israha

No...myslím, že ne. To by musel Mbappé zdrhnout v zimě do Realu, Neymar si urvat koleno, Marquinhos se rozhádat s trenérem, Di María začít trucovat jak v United a Tuchel udělat lavičkovou rošádu s Rudim .

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohatě bude stačit když je zhruba co třetí zápas někdo vyprovokuje jako Marseille

Reagovat
Israha

Ten výkon v Le Clasique byl heroický, ale netřeba se tvářit, jako by PSG hrálo v nejsilnější možné sestavě a bylo opravdu přesvědčivě poraženo...

Reagovat
Seydou Doumbia

Výkon na hřišti je jedná věc, body druhá. Rád bych ještě alespon pár kol živil naději že ta atrapa nevyhraje titul.

Reagovat
Israha

Dokud tam budou mít hráče, co jsou schopni vyhrát proti půlce tabulky tři body de facto sami, tak budou brát tituly pořád.

Reagovat
Godwinson

Camavingu sledovat je uplna pohadka, ten kluk je uplnej ukaz. V podstate nema slabinu.

Reagovat
Israha

Občas si trochu bohorovně vběhne do tří hráčů a zbytečně ztratí míč, ale to je drobnost. V sedmnácti hraje jak starý harcovník. Největší talent ligy od Mbappého.

Reagovat
Godwinson

To ale jen vyjimecne, jinak udrzi balon v podstate v jakekoliv pozici, uzasny dopredu i dozadu. Prihravku nepokazi a nejvetsi dojem na me dela to, jak je klidnej, pracovitej ... vime, jak to nejen u francouzskych supertalentu casto dopada. I ten Mbappe zacal chytat po presunu do PSG takovy vselijaky manyry, byt v PSG se fakt sesla vsemozna spina.

Reagovat
Israha

Tak Mbappé sice chytl mírně zmrdečkovství, ale nepromítá se mu to negativně na výkonech. Souhlasím ale, že Camavinga povahově působí jinak, on nebude extrovertní hvězdička pro reklamy a marketing. Což se samozřejmě může změnit, chytne-li se ho blbý agent, blbý kolektiv v novém týmu, atd.

Reagovat
Godwinson

To je pravda. Nezbyva nez doufat, ze bude takhle pokracovat.

Reagovat
Elliasson

Doufám, že to ztíží Monako

Reagovat
Israha

PSG nás zničili

Reagovat
Israha

Jinak - dneska jsem nesledoval, jen jsem mrkl na záznamy gólů, a mám pocit, že Nagatomo bude nový Evra. Druhý zápas v základu, a zase stojí a čumí na záda hráči soupeře, který v klidu dává gól. To se fakt radši to LB mělo lepit Sakaiem, když bude Amavi mimo.

Reagovat
Pyroman

No hrajete teda šílenou bídu, Metz to klidně mohli a asi i měli vyhrát. Jestli to AVB rychle nedá dohromady, tak vás Liga mistrů může dorazit takovým způsobem, že bude úspěch Top 6. Chybí kvalita na lavičce, útok stojí na tom, co vymyslí Payet s Thauvinem, Benedetto dal naposled gól snad někdy před rokem a jediná náhrada za něj je Germain.... A jediná posila je sotva plnoletej Brazilec za 10 mega. Když to srovnám s tím, co mají k dispozici Rennes, Lille, Monaco nebo třeba i Montpellier, tak to může být oproti loňsku pěkný sešup tabulkou.

Reagovat
Israha

Vrátil se přece Mitroglou . Mi fakt přijde, že ten tým to Le Clasique úplně psychicky vyšťavilo, protože tam ten výkon byl skvělý a předtím na Brestu to taky mělo solidní úroveň. Vůbec mi to nedává smysl, protože to naopak měla být obří vzpruha, ale oni z toho zápasu vylezli, jak kdyby za sebou už měli celou sezonu, a ne dva zápasy. A tohle jde za Boasem. Není možné, aby celé mužstvo úplně vypadlo ze hry jen proto, že se po deseti letech vyhraje derby.

Reagovat
Pyroman

Ok, na tohohle kanonýra mytických rozměrů jsem zapomněl. Já bych se nebál říct, že ani s PSG to nebyl žádný zázrak, výhra samozřejmě cenná, ale Mandanda tam toho dost pochytal, navíc to byl zápas akorát pro současné OM: hodně soubojů a nemuseli tvořit hru. Předtím s Brestem výhru zařídily hlavně standardky a 2 inkasovaný góly taky není úplně top vizitka. Neříkám, že hraje OM od začátku takhle bídně, ale zároveň to nebyly žádný extra přesvědčivé výkony. Proti ASSE to byla relativně smolná prohra, tam by tomu remíza asi slušela víc, na druhou stranu s Lille a i teď Metz to naopak byly dost štastný body.

AVB to asi časem zvedne, ani bych se nedivil, kdyby příště sekli Lyon (což teda teď není velká výzva ), ale na to hrát plnohodnotně 2 soutěže ten tým podle mě nemá a skoro bych si i vsadil, že OM líp než 4. v lize neskončí.

Reagovat
Israha

Tak zas je třeba si uvědomit, že loni se ty body vyhrávaly podobně. Spíš bojovnými výkony, soustředěnou hrou odzadu a efektivitou v zakončení, která byla dána převážně individuální kvalitou. Nějaké totální přehrávání soupeřů na pořadu dne kdovíjak často nebylo. V kontextu tohoto se v Brestu a Paříži plán splnil (i když v druhém případě dílem i proto, že soupeř byl oslabený, jak píšu výše).

S druhým odstavcem souhlas do puntíku, ta kvalita v širším kádru prostě není.

Reagovat
Pyroman

To beru no, ale tenhle styl má svoje limity. Loni to stačilo na 2. místo i proto, že všichni konkurenti měli slabší rok, ale letos se tam těch silných týmů tlačí dost. Každopádně snad OM vyfasuje aspoň trochu mírnej los v LM, protože v nějaké skupině smrti by to s těmahle výkonama byla slušná ostuda.

Reagovat
Israha

Tak i při teoreticky optimální formě je postup ze skupiny strop, osobně bych možná bral spíš třetí místo a nějaký delší progres v EL. Ale spíš čekám něco, jako loňskou LM v podání Lille.

Reagovat
Godwinson

Ta Marseille je vazne marna. Na to uz jsem po tom nemastnem ASSE nemel energii

Jen jsem zvedavej na toho mladyho Brazilce. S tou kvalitou dopredu by ho mel Boas hned do zakladu.

Reagovat
Godwinson

Pry je v jednani navrat Umtitiho do Lyonu

Reagovat
juninho8

To by bola pecka Myslím že aj preňho. My ho potrebujeme a on potrebuje reštart. Lepšie miesto nenájde.

Reagovat
LAM

Dost reálně v tom bue zakomponovanej i Depay.

Reagovat
juninho8

Čo tam zase ten Lyon vymýšľa? Neporazime ani Lorient?

Reagovat
Israha

Příští kolo derby kriplolympique-ů

Reagovat
Godwinson

Tohle je presne pojmenovani

Reagovat
Israha

Letos naprosto.

Reagovat
juninho8

To bude zápas roka Dúfam že dovtedy budeme mať preč už aj Depaya a Aouara...nech je to viac zaujímavé A Garcia by mohol prísť s novým rozostavenim...toto jeho 3-5-2 je trápne...mohol by skúsit aj nejakú väčšiu divočinu. Na dvoch obrancov alebo také niečo

Reagovat
Seydou Doumbia

ted se hraje bez obránců, proč tam dávat zbytečně dva navíc?

Reagovat
juninho8

tak to hráme potom iba zo zálohou lebo útok tiež nemáme. Z posledných 4 zápasov 2 góly. Depay z penalty a "obranca" Dubois

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak dával Dubois tak jsem už spal usl jsem po gólu Wissy

Reagovat
juninho8

Aulas asi číta EF Vraj kupujeme Paquetu

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkný, ale typologicky to není hráč, který by se Aouarovi podobal. Tak tedy snad neodejde. Prej je ještě v jednání Facundo Pellistri, 18 leté uruguajské křídlo z Penarolu

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
juninho8

Ten Juninho si u nás skladá juhoamerickú enklávu

Reagovat
Seydou Doumbia

Dva prodal, dva koupil. Chtělo by to nějaké africany.

Reagovat
juninho8

Popripade niekoho z Ciny Ale nie cinanov kvalitnych brazilcanov je tam dost. Len kto ich zaplati

Reagovat
juninho8

spomen afriku a uz je tu expreska o Lyone a Slimanim

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsem úzce propojený s vedením Lyonu....

Reagovat
juninho8

Jean Michel si to ty?

Reagovat
Godwinson

Lyon strasna bida. U Marseille se muzeme bavit o motivaci nekterych hracu, o uzkem kadru a mizernych hracich na vybranych pozicich. Jenze Lyon k tomu pridava podle me nesmyslnou taktiku Garcii a fakt, ze atmosfera v tom tymu musi byt dost spatna.

Spatny start v lize, Depay chce jit, Aouar chce jit, Reine-Adelaide chce jit (za nej mozna dostanou slusnej kotel) drahy Andersen nehraje. Aulasovi nezavidim

Reagovat
Seydou Doumbia

Dembélé totálně z formy, drahý Mendes nehraje, Koné zraněný...vlastně nikdo, kdo loni v létě přišel se neprosadil...

Reagovat
milan78

bolest francie..., tým vyhraje titul a do 2 let spadne...., neříkám případ lyonu, ale prostě francie..., kdysi bordeaux..., v sestavě zidane, dugary, lizarazu, kepke tým hrál o záchranu, ale vyhrál, nebo hrál finále evropského poháru.., následně hráči okupovali evropu + síla v národáku..

Reagovat
juninho8

Vedení Lyonu s předstihem začíná hledat nového trenéra. Na lavičce francouzského klubu bude končit Rudi Garcia, tomu v červnu 2021 vyprší smlouva a Olympique má podle tisku už nyní jasno o tom, že kontrakt neprodlouží. (lequipe.fr)

ako to ze ho vymenia je dobre. To ze to ohlasia uz na zaciatku sezony to ma byt akoze co? Co teraz ako od neho budu cakat. Jednanie ako niekde v Burundi

Reagovat
roman_tycka

Dalsi sezona na stred tabulky, ale na Rennes je videt, ze se zejmena ve Francii da odrazit vhodnou koncepci, kterou Lyon posledni dobou vubec nema. A osobne si myslim, ze Garcia neda ani tu sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele