5. kolo
27.09.2020 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Eric Dina (© AFP)

Dijon v závěru ztratil vedení a s Montpellierem remizoval 2:2

Užuž to vypadalo, že Dijon po čtyřech zápasech bez bodu vyválčí vítězství, ale nakonec se musí spokojit s bodem za remízu 2:2. Tu hostům zařídil až v 90. minutě proměněnou penaltou Téji Savanier.

Dijon ze čtyř zápasů čtyři prohrál a tentokrát chtěl na vlastním stadionu konečně uspět. Soupeřem byl nevyzpytatelný Montpellier, který se pyšnil třemi výhrami v řadě.

Domácí začali skutečně aktivně a už po pěti minutách měl na kopačce vedoucí gól Roger Assalé, ten byl před brankářem úplně sám, ale balón poslal jen do míst, kam Omlin dosáhl a vytěsnil ho. O tři minuty později ale domácí přeci jen skórovali. Eric Junior Dina Ebimbe si naběhl do vápna, kam mu prostrčil přihrávku Celina a chladnokrevné zakončení pod břevno slavilo úspěch. Ve 20. minutě se poprvé připomněli i hosté a Laborde střelou prověřil Gomise.

Vůbec největší šanci prvního poločasu měl za hosty Andy Delort. Po perfektní akci měl před sebou branku bez brankáře, avšak obránce Chafika na brankové čáře, kterého naneštěstí pro MHSC trefil.

Andy Delort si všechno vynahradil později. Po změně stran byl ve správný čas na správném místě a střílený centr Labordeho dopravil na zadní tyči hlavou do sítě. Nerozhodný výsledek neměl dlouhého trvání. Po hodině hry si Dijon vzal vedení zpátky, když se nejvýše do vzduchu vyšrouboval Bruno Écuélé Manga a hlavičkou pod břevno nedal brankáři šanci.

Na tahu nyní byli hosté a po zbytek času opravdu vykazovali snahu o vyrovnání. Dlouho to však proti pečlivé obraně nešlo. Dijon nakonec o vedení přišel a to smolným způsobem. Jonathan Panzo zbytečně fauloval ve vlastní šestnáctce a VAR potvrdil nařízený pokutový kop. Gomis sice vystihl směr Savanierovy střely, ovšem nedosáhl na ní. Dijon tak remizoval s Montpellierem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele