5. kolo
27.09.2020 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lyon znovu nevyhrál, v Lorientu uhrál pouze plichtu

Fotbalisté Lyonu ani napočtvrté nedokázali v Ligue 1 uzmout tři body a i nadále se nacházejí jen v nudném středu tabulky. Euforie po úspěšném působení v Lize mistrů je evidentně dávno pryč, a ačkoli na úvod nové sezóny skolili Dijon, od této chvíle již další výhru nezaznamenali. Pro nováčka z Lorientu je naopak tahle získaná plichta rozhodně velmi cenným artiklem.

Karl Toko Ekambi, Jeff Reine-Adélaïde a Maxence Caqueret, to byly pro hostujícího trenéra Rudiho Garciu nakonec jediné tři absence, se kterými se musel pro tento mač popasovat, jinak do hry mohl poslat vlastně nejsilnější možné složení. Jenže ani to nikterak nepřesvědčilo. Jen na lavičce náhradníků se přitom znovu objevil Memphis Depay, dosud nejlepší šutér týmu.

Lorient neprožíval úplně nejsnadnější start po návratu do Ligue 1. I když napoprvé porazil před vlastními fanoušky Štrasburk, následně třikrát v řadě prohrál, a finální remíza s Les Gones je tak pro něj slušným vysvobozením od možné nastávající výsledkové krize. Byl to bretaňský celek, kdo se ve druhé půli ujal vedení, jeho sok ovšem stačil ještě vyrovnat.

Už první pětačtyřicetiminutovka jednoznačně ukázala, že ostřílenější a daleko zkušenější Olympique nebude hrát na Stade du Moustoir takový prim, jak by se předem dalo dle papírových předpokladů očekávat. Směrem dopředu spíše tápal, domácí nepůsobili o nic horším dojmem. A tak končená remíza před poločasovým hvizdem byla logickým vyústěním.

Hosté mohli skórovat zásluhou Corneta v 8. minutě, který se jal pár metrů za vápnem exekuce přímého volného kopu, obstřelil zeď a tlačil míč na bližší tyčku, gólman Nardi byl ovšem na jeho zakončení perfektně připravený a míč vyrazil do bezpečných vod. Na řadu poté přišel moment, který bezpochyby nepotěšil Les Merlus, protože museli řešit nepříjemné zranění.

Kotník si totiž pochroumal Grbic, letní posila za devět miliónů eur z druholigového Clermontu, jehož tak musel už v 15. minutě nahrazovat střídající Hamel. Mužstvo kouče Christopha Pélissiera ale i bez Grbice působilo především v zadních řadách kompaktním dojmem. A když už ho třeba ohrožoval střelou z dálky Diomande, jistil situaci Nardi.

Domácí vyprodukovali první střelu na brankáře Anthonyho Lopese až dvě minuty před obrátkou, po pobídce Hamela vypálil z úhlu Le Goff, avšak portugalský muž v rukavicích si poradil. O dost hůře se mu ovšem dýchalo v 63. minutě, to když Hamel uvolnil do běhu svého spoluhráče Wissu, a ten svou dělovku namířil pravou nohou od břevna ukázkově za jeho záda.

OL se alespoň podařilo na inkasovaný gól odpovědět, a to prostřednictvím Duboise, který kompletování přesných zásahů nemá úplně v popisu práce. Bylo až s podivem, když mu merunu přenechal Bruno Guimaraes, že se odvážně pustil z pravé strany do samostatného sóla, a jakmile se nedůrazně bráněný objevil v pokutovém území, zacílil parádně k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele