5. kolo
26.09.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ibrahima Niane (© AFP)

Marseille doma překvapivě remizovala s Métami 1:1

Překvapivý výsledek se zrodil v rámci Ligue 1 v utkání mezi Olympiquem Marseille a FC Méty. Domácí dlouho nedokázali prolomit obranou hráz soupeře a když čtvrthodinu před koncem inkasovali, měli zaděláno na pořádné problémy. Porážku nakonec odvrátil až v páté minutě nastavení Morgan Sanson.

O favoritovi zápasu nebylo pochyb. Métám se na Stade Vélodrome příliš šancí nedávalo, jenomže outsider dokázal překvapit a francouzského vicemistra trápil až do závěrečného hvizdu.

Utkání začalo v poklidnějším tempu, Olympique poprvé výrazněji zahrozil až v 18. minutě, ale Benedettova rána skončila nad brankou. Na druhé straně vyslal první varování Niane, po pěkném pasu za obranu se pokoušel přehodit Mandandu, ale ten celý úmysl přečetl. Méty zahrozily ještě jednou na sklonku poločasu, Maïga z přímáku rozvlnil jen boční síť.

Od Marseille to byla slabá první půle a André Villas-Boas určitě nebyl s vývojem spokojen. Do druhé půli však ponechal stejnou sestavu a tu pak nechával na trávníku poměrně dlouho. V 71. minutě pak přišel velký šok. Udol načechral z levé strany precizní centr a volný Niane hlavou poslal Méty do vedení.

Marseille najednou musela otevřít hru a tlačila se do ofenzívy. Métám se tak naskytly rychlé brejky a po jednom protiútoku hlavičkoval opět Niane a Mandanda se vyznamenal perfektním zákrokem a tím zachránil alespoň bod, protože vzápětí Marseille z poslední šance vyrovnala. Radonjić po povedené kombinaci přihrával nahoru na vápno a Morgan Sanson střelou pod břevno vyrovnal. Marseille měla namále, ale nakonec dokázala v páté minutě nastavení vyválčit alespoň bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sanson dával v 95 minutě, pěkný gól a díky za tiket. Poslední akce zápasu.

Reagovat
Pharrell

Já měl na OM win (2:1). Bohužel nevyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mého měli Marseille vyhrát a ten tip nebyl vůbec špatný, nakonec remíza z poslední akce zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele