5. kolo
27.09.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

Icardi dvěma góly zařídil výhru PSG nad Remeší

Možná že se Pařížané vážně začínají dostávat do své obvyklé a optimální pohody. Na Remeš vyrukovali v plné útočné síle, a nebýt horšího způsobu zakončení, možná by jejich protivník nemusel ze hřiště odcházet jen s dvěma inkasovanými góly. Zásadně se na zisku třech bodů podílel Mauro Icardi, který v uplynulých několika týdnech marně hledal svou zašlou slávu.

Ačkoli se spekulovalo o tom, jestli hostům do hry zasáhne od začátku Neymar, na brazilském forvardovi nucená přestávka kvůli disciplinárnímu trestu nebyla v podstatě vůbec znát. Společně s Kylianem Mbappém, Ángelem Di Maríou nebo Maurem Icardim zásobovali utkání pravidelně brankovými příležitostmi. Leč proměněny byly ve finále pouze dvě z nich.

Domácí naopak potvrdili, že zkraje nového ročníku nejsou ve vůbec dobrém rozpoložení. Chuť si po nedávném vypadnutí z Evropské ligy nikterak nespravili ani proti pařížskému gigantovi, proti němuž jednoznačně tahali za kratší konec. V uplynulých pěti ligových kolech dokázali získat jen jeden jediný bod, a nacházejí se tak zatím na chvostu průběžného pořadí.

Hosté ukazovali Remeši svou dominanci už od úvodních minut. V 6. minutě založil rychlý brejk ve středu pole Neymar, a protože se mu nalevo rozbíhal Mbappé, neváhal mu přihrávku automaticky adresovat. Jenže jeho spoluhráč pak nevyzrál z blízkosti na gólmana Rajkoviče. O pár chvil později se již však PSG dočkalo své kýžené odměny a ujalo se těsného vedení.

Neymar nahrál na útočnou polovinu volnému Mbappému, ten si ve středu pole chvilku pohrál s balónem, postupoval s ním vpřed, následně chytře vybídl Icardiho, a ten před Rajkovičem již nezaváhal. V 17. minutě mohl argentinský útočník přidat další přesný zásah, jenomže svou hlavičku ve vyložené pozici nasměroval pouze do míst, kde byl připravený remešský brankář.

V závěru prvního poločasu ukázal svou genialitu Neymar. Ten se na levé straně individuálně zbavil bránícího Foketa, jemuž nasadil potupné housle, odpoutal se zároveň i od protihráče Morety Cassamy, následně kličkou obehrál též marně skluzujícího stopera Maresica, objevil se tak sám před Rajkovičem, ke své smůle ale zamířil svou pravačkou těsně vedle brány.

Remeš se často k nějakým gólovým možnostem nepropracovávala. Přesto Les Parisiens bylo bezpochyby úzko, to když střela Diy, tečovaná bekem Florenzim, skončila na tyčce. Nakonec jednoznačný favorit tohoto souboje definitivně zlomil odpor Remeše v 62. minutě, Icardi na hranici ofsajdu zužitkoval bez obtíží přihrávku Mbappého, jehož předtím uvolnil Draxler.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele