5. kolo
27.09.2020 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Angelo Fulgini (© AFP)

Brest neudržel poločasové vedení, v Angers padl o gól

Bitva o Bretaňský poloostrov nakonec dopadla lépe pro Angers, kterému vítězství zařídil svým rozhodujícím přesným zásahem Angelo Fulgini deset minut před závěrečným hvizdem sudího Jeremyho Stinata. Brest neodehrál na Stade Raymond Kopa vyloženě špatnou partii, druhý poločas mu ovšem nevyšel tolik jako jeho protivníkovi, a odjížděl tak domů poražen.

Domácí naposledy jednoznačně nestačili venku Montpellieru, a i když ani v nynějším případě nikterak nezářili hlavně v defenzivní činnosti, dokázali svého soka přestřílet. Připsali si na své konto již svou třetí výhru a vyhoupli se rázem do horní poloviny tabulky. Hosté naopak nenavázali na poslední dva tříbodové rezultáty a utrpěli již třetí prohru v nové sezóně.

Zápas se pro Angers nezačal vyvíjet optimálním směrem. Už po pár okamžicích stihl proniknout do šestnáctky útočící Le Douaron, do jehož nohou brnkl nešťastně vracející se Bamba, a penalta ve prospěch Brestu byla na světě. Exekutor Mounié si poradil dle vlastních představ. Stačilo mu podívat se, kam skočí brankář Bernardoni, a zamířit do jeho protipohybu.

Vyrovnáno bylo ve 21. minutě. Aït Nouri zleva přihrál na hranici pokutového území, kde operoval jeho spoluhráč Thioub, ten si míč pousnul do lepší střelecké pozice a ihned svou levačkou vypálil, přičemž hostující gólman Larsonneur jeho přízemní pokus již nepolapil. O jedenáct minut později se však družstvo kouče Oliviera Dall'Oglia zase dostalo do trháku.

Jeho svěřenci předvedli povedenou a hlavně účelnou kombinaci. Kapitán Duverne ze středu pole vyslal jemným obloučkem do běhu po levé lajně Perrauda, který balón prostrčil na Le Douarona, ten poté našel svou přihrávkou ve vápně volného Charbonniera, jemuž se podařilo zakončením z první překonat Bernardoniho, jenž mezi třemi tyčemi zůstal jen nehybně stát.

Jestli však Bernardoni lehce zaváhal u druhé inkasované branky, pak si svou reputaci napravil ve 44. minutě, kdy fantastickým zákrokem vychytal Mouniého. Právě proto, že hosté své vedení nenavýšili, mohli jeho spoluhráči ve druhé půli strhnout vítězství na svou stranu. A to přitom ve 45. minutě stačil ještě napálit břevno domácí brány svou ostrou dělovkou Faivre.

V 77. minutě se trefil Ismaël Traoré, a to po rohovém kopu Capelleho, svou střelu umístil do brankové sítě i kvůli tomu, že ho nepříliš důrazně bránil defenzivní záložník Belkebla. A v 80. minutě skóroval Fulgini. Jeho zakončení ze střední vzdálenosti nepatrně tečoval ještě bránící Hérelle a Larsonneur nepříjemně plachtící merunu v cestě za brankovou čáru už nezastavil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele