5. kolo
25.09.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille protáhlo sérii neporazitelnosti, dvěma góly skolilo Nantes

Lille potvrdilo roli mírného favorita, zásluhou vlastní branky Nicolase Palloise a Buraka Yilmaze skolilo před vlastními fanoušky Nantes a alespoň do sobotního odpoledne se posunulo na samotné čelo tabulky. Sesadilo tak z prvního a druhého místa St. Étienne a Rennes, jejich souboj je ovšem v rámci tohoto kola na pořadu hned jako druhý v pořadí.

I přesto, že se na první příčce Dogy nijak dlouho neohřejí, můžou být se svým dosavadním vystoupením zkraje nového ročníku poměrně spokojeny. Ani v jednom z pěti zápasů nezažily pocit porážky, jednoznačně prokázaly, že ne náhodou před týdnem málem zvítězily na půdě slavné Marseille. Na své konto si mimochodem připsaly již svůj třetí tříbodový výsledek.

Kanárci nepůsobili na Stade Pierre-Mauroy vyloženě špatným dojmem, vyprodukovali třeba hned šest střeleckých pokusů, které směřovaly napřímo mezi tři tyče, v koncovce se jim však zkrátka nevedlo tak jako jejich protivníkovi. I nadále tak zůstanou v dolní polovině tabulky, jelikož z nějakého skalpu se radovali do této chvíle jen jednou jedinkrát, a to na konci srpna.

Poprvé se mezi třemi tyčemi musel hostující gólman Lafont činit v 8. minutě, vyšlápnout si na něj chtěl Yilmaz, finální úspěšný zákrok však znamenal jen tu skutečnost, že se skóre směrem kupředu jednoduše nepohnulo. Ve 22. minutě vyzkoušel svou mušku David, i v tomto případě ale stačil Lafont zasáhnout. Předtím naopak domácí brankář Maignan zasahoval vůči Fábiovi.

Ve 31. minutě se snažil na střeleckou listinu zapsat Renato Sanches z přímého kopu, ovšem nezacílil nejlépe, a Lafont tak zůstal bez práce, ve 38. minutě se osměloval Kolo, avšak svou pravačkou nechal pouze vyniknout Maignana. Ve 43. minutě se nakonec LOSC ujalo vedení. A na to už hosté, kteří inkasovali nepopulárně, tak říkajíc, do šatny, již nezareagovali.

Lafonta se snažil překonat Luiz Araújo, každopádně hostující muž v rukavicích stačil míč vyrazit. Jenomže k němu se záhy propracoval Celik, jenž následně hledal svou přihrávkou ve vyložené pozici Davida, přičemž vracející se Pallois poté namířil balón, ve snaze ho odvrátit, do vlastní sítě. Nantes po přestávce hledalo odpověď, bohužel pro něj bez kýženého úspěchu.

V 56. minutě Maignan vyřešil šanci Simona, v 76. minutě vychytal též nepříjemné zakončení Louzy. Lille přitom mohlo svůj náskok navýšit dvacet minut před koncem, nicméně to by Bamba nesměl orazítkovat jen brankovou konstrukci, a tak definitivní přesný zásah zařídil až v 87. minutě Yilmaz z penalty, nařízené za faul Appiaha právě na Yilmaze na hranici vápna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele