Ligue 1 - souhrn 32. kola

12.04.2019, 20:55, aktualizováno 14.04.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
PSG musí odložit mistrovské oslavy, na půdě Lille totiž schytalo pětibrankový debakl. Marseille porazila Nimes a poskočila na čtvrté místo, než se před ní znovu dostalo Saint-Étienne. Lyon na prohru s Dijonem navázal dalším selháním, tentokrát i přes výrazné změny v sestavě padl v Nantes.

Lille OSC - Paris Saint-Germain 5:1

14.04.2019 21:00

Góly: 7. Thomas Meunier (vl.), 51. Nicolas Pépé, 65. Jonathan Bamba, 71. Gabriel Magalhães, 84. José Fonte - 11. Juan Bernat

Mistrovské oslavy Paříže se budou muset ještě odložit. Suverén Ligue 1 vůbec nezvládl šlágr kola v Lille, kde prohrál vysoko 1:5. Hostům výrazně uškodilo brzké vyloučení obránce Juana Bernata, po kterém Dogy spustily svojí kanonádu a PSG uštědřily teprve druhou porážku v sezoně.

Stadion Pierra-Mauroye má za sebou skvělý večer. Domácí ekipa doslova roznesla suverénní PSG a pojistila si druhé místo, které znamená přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Už první poločas velkého šlágru nabídl vskutku divokou podívanou....

Už v 7. minutě poslal do šestnáctky Paříže centr Ikoné a Thomas Meunier si balón nešťastně srazil do vlastní sítě. Velká radost domácích netrvala dlouho, o čtyři minuty později vykouzlil Mbappé načechraný centr za obranu a Juan Bernat z prvního doteku překonal brankáře Maignana. Rychlonohý mistr světa trápil obranu Lille i o chvíli později, kdy dokonce vstřelil gól, jenomže až po signalizované ofsajdu.

PSG pak postihla jedna nepříjemnost za druhou. Jako první odkulhal ze hřiště zraněný stoper Thiago Silva a za chvíli jej doplnil i kolega z obranné řady Thomas Meunier. Do třetice pak oslabil defenzívu Juan Bernat, který ve 39. minutě nedovoleně zastavil v rodící se tutovce Pépého a sudí Bastien mu ukázal rovnou červenou kartu. Trenéru Tuchelovi se hra sesypala jako domeček z karet.

Lille mělo před sebou druhý poločas a v něm početní výhodu i soupeře, který přišel o takřka celou obranu. Přesto mohl hostům zajistit vedení hlavičkující Kehrer, který poslal balón trestuhodně vedle. A Dogy to nemilosrdně trestaly. Ikoné se blýskl vynikající kolmicí na Pépého, který si to pelášil sám na Aréolu a přesnou střelou poslal Lille do vedení. V 67. minutě pak přidal další trefu do rozložené obrany Jonathan Bamba a Lille vedlo už 3:1.

Hladový domácí celek se do Paříže pořádně zakousl a nakonec jí přichystal těžký debakl. Čtvrthodinu před koncem hlavičkoval neomylně k tyči Gabriel a v 86. minutě zvýšil už na hrozivých 5:1 José Fonte, který se po rohovém kopu pověsil do vzduchu a nekompromisní hlavičkou pod břevno nedal Aréolovi vůbec žádnou šanci. Šlágr kola mezi druhým a prvním nakonec dopadl jednoznačně ve prospěch severofrancouzského mužstva, které zvítězilo překvapivě vysoko 5:1.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 3:0

14.04.2019 17:00

Góly: 56. Wahbi Khazri (pen.), 74. Mathieu Debuchy, 90. Mathieu Debuchy

Saint-Étienne navázalo na dobrou formu z poslední doby a tentokráte si díky skvěle zvládnutému druhému poločasu poradilo s Bordeaux po výsledku 3:0, v tabulce Ligue 1 se proto udrželo na čtvrtém místě s třiapadesáti body. Za třetím Lyonem momentálně zaostává o body tři a před pátou Marseille disponuje dvoubodovým náskokem. Girondins naopak nenavázal na nedávný úspěch s Marseille (2:0) a klesl na třináctou příčku s osmatřiceti body.

První poločas příliš zajímavých možností nepřinesl, ovšem AS po přestávce ožil díky proměněnému pokutovému kopu a v závěrečné dvacetiminutovce přidal ještě další dvě trefy zásluhou zkušeného Mathieua Debuchyho. První větší příležitost se zrodila v polovině úvodní části, kdy po dobré práci Hamoumy a následné přihrávky z pravého křídla zakončoval Wahbi Khazri a svou dělovkou vyprášil rukavice připraveného gólmana Costila.

Stejný hráč mohl poslat svůj výběr do vedení v nastavení prvního dějství, ale jeho přízemní projektil z levého rohu pokutového území odvrátil nohou Costil na rohový kop. Osm minut po změně stran odcentroval do pokutového území Bordeaux aktivní Debuchy a jeden z hostujících hráčů zahrál rukou. Rozhodčí Buquet po konzultaci s VAR nařídil pokutový kop a následně přišla chvíle osmadvacetiletého tuniského reprezentanta Khazriho.

Ten si postavil balón na penaltový puntík a pohotovou přízemní střelou doprostřed branky rozvlnil síť. Neuběhlo ani dvacet minut a náskok Saint-Étienne pojistil Debuchy. Zřejmě nejlepší muž nedělního zápasu vyskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu Khazriho z levé strany a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč přímo k pravé konstrukci. V 84. minutě se hosté dopustili obrovské hrubky při rozehrávce.

Tuto chybu však nakonec nepotrestal Cabella, jenž po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry minul vzdálenější tyč o několik decimetrů. Domácí se přeci jen dočkali třetího zásahu v poslední minutě základní hrací doby. Čtyřiatřicetiletý obránce završil své úžasné představení druhým gólem v utkání, když si po centru Polomata z levé strany seběhl k přední tyči, v osobním souboji přetlačil bránícího protihráče a pak obstřelil bezmocného Costila.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:1

14.04.2019 15:00

Góly: 55. Ellyes Skhiri, 77. Souleymane Camara - 67. Kalidou Sidibé

Montpellier i ve druhém utkání dokázal porazit Toulouse a stále může pomýšlet na evropské poháry. Výhra 2:1 se rodila až po přestávce, kdy domácí poslal do vedení Ellyes Skhiri, načež TFC dokázalo vyrovnat, ale poslední slovo měl při rozhodující brance okcitánského derby Souleymane Camara. Montpellieru patří šesté místo, zatímco Toulouse je až čtrnácté.

Oba celky v posledních týdnech vystřídaly dobré výsledky s těmi špatnými a tři body do tabulky se jim rozhodně hodily. Zápas měl svižné tempo a už první poločas přinesl několik zajímavých momentů. Ve 13. minutě nebezpečně vypálil Laborde a brankář Reynet musel s potížemi vyrážet. O tři minuty později Laborde vymýšlel prudkou přihrávku před branku na Delorta, který balón ve skluzu těsně netrefil. Před koncem prvního poločasu mělo HSC třetí brankovou možnost, ale Molletovu přihrávku poslal Delort nad branku.

Derby zatím přineslo jen šance domácího celku a i když Toulouse vstoupilo do druhého poločasu o něco aktivněji, v 54. minutě inkasovalo. Aguilar zavedl po pravé straně balón do vápna a jeho přihrávku napálil rovnou z první do šibenice Ellyes Skhiri. Parádní fotbalový moment, jenomže domácí se z vedení dlouho neradovali. O třináct minut později poslal v pádu propadlý balón do sítě Kalidou Sidibé, takže se začínalo odznovu.

Gólovou přetahovanou nakonec dostal na svojí stranu znovu Montpellier, jenž v 77. minutě udeřil po centru z pravé strany. Opět výborně přihrával Aguilar a Souleymane Camara hlavou překonal brankáře Reyneta. Téfécé mělo na vyrovnání zhruba patnáct minut, ovšem výsledek se až do konce nezměnil.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - OGC Nice 0:0

14.04.2019 15:00

Góly: -

Oba dva nedělní protivníci se spolu rozešli smírně bez branek, jejich situaci v boji o evropské poháry to nijak dramaticky neřeší. Domácí Rennes se stále nachází na jedenáctém místě tabulky s třiačtyřiceti body a na příčky zaručující předkolo Evropské ligy ztrácí pět bodů. Nice doposud posbíralo osmačtyřicet bodů a je osmé, za šestým Montpellierem zaostává vinou horšího skóre. V tomto nedělním střetnutí mělo navrch domácí Stade.

To kromě zbývajících šesti ligových duelu ještě sehraje finálovou bitvu v Coupe de France, kde narazí na suveréna poslední dekády z PSG. V dresu Rennes se znovu postavil mezi tři tyče český reprezentační brankář Tomáš Koubek a příliš práce neměl, nicméně i tak po celý průběh oplýval jistotou a svým výkonem přispěl k nerozhodnému výsledku. První větší možnosti na stadionu Roazhon Park se diváci dočkali po dvanácti minutách hry.

K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Ben Arfa a znovu ukázal svou vytříbenou techniku, když krouceným pokusem orazítkoval bližší spojnici. OGC se poprvé ozval po necelé půlhodině hry. Srarfi si navedl míč blíže do středu pole na svou silnější levačku a poté napřáhl z osmnácti metrů, jeho razantní projektil prosvištěl zhruba o metr nad horní tyčkou. Následně se v prvním poločase již nic zásadního nepřihodilo.

Další příležitost se zrodila zhruba po dvaceti minutách hry ve druhém dějství. Del Castillo uprchl všem po pravém křídle, vzápětí se pohotovou kličkou zbavil bránícího protihráče a nakonec vystřelil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. V 71. minutě se opřel do balónu z voleje střídající Sarr a gólman Benítez měl co dělat, aby jeho ránu vytěsnil jednoruč na rohový kop. Rennes si vypracovalo dvě obrovské příležitosti v závěrečné čtvrthodině.

Nejprve na levé straně pokutového území odvedl výbornou práci Sarr a pak odcentroval do brankového území, kde hlavičkující Hunou trefil ze sedmi metrů břevno. Pětadvacetiletý záložník spálil ještě větší příležitost v 82. minutě, kdy se před prázdnou brankou dostal jako slepý k houslím k odraženému balónu, jenomže tvrdou pumelicí ze tří metrů napálil jen přední tyč a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

SM Caen - Angers SCO 0:1

13.04.2019 20:00

Góly: 61. Jeff Reine-Adélaïde

A kdo jiný se o něj v těchto dnech mohl postarat, než Jeff Reine-Adélaïde?!? Pomohl tak výraznou měrou k tomu, že jubilejní tisící duel mezi elitou dopadl pro jeho klub tříbodově. Naopak Caen po remíze Guingampu spadlo na dno tabulky.

Hráči hájící barvy klubu z Normandie přitom začali lépe. Po šestadvaceti minutách hry sklepnul Enzo Crivelli hlavou na Saïf-Eddina Khaouiho, jenž otestoval Butellovu pozornost. Fabien Mercadal se na lavičce hodně zlobil. Aby ne, když jeho skvadra šest kol před koncem ztrácí na první nesestupovou příčku devět bodů.

SCO se probralo až v závěru úvodního dějství. Flavien Tait využil mizerného odkopu Alexandra Djiku, vyhnul se Jonathanu Graditovi, ale Brice Samba se překonat nenechal. Pak pro změnu předvedl chabý odkop Gradit, z čehož vytěžil Reine-Adélaïde ránu do břevna. Do šaten se tedy šlo za stejného stavu, jaký panoval na ukazateli skóre už při úvodním hvizdu.

V 50. minutě Romain Thomas hlavičkoval vedle. Teprve po hodině hry to na levém křídle šikovně vykombinovali Tait s Pierrickem Capellem, načež druhý jmenovaný zaběhnul až do malého čtverce, kde na sebe nalákal gólmanovu pozornost, aby servíroval dobíhajícímu Jeffovi Reine-Adélaïdemu před odkrytou klec - 0:1.

V závěru ještě musel Ludovic Butelle likvidovat příležitost mladičkého Hermana Moussakiho. Angers tedy potvrdilo dobrou formu, z čehož měl Stéphane Moulin velkou radost. Tímto vítězstvím si celek ze Stade Raymond Kopa v podstatě zajistil prvoligovou účast. Za týden v Lyonu tak může být v pohodě. Caen se pokusí nepříznivou situaci začít řešit tříbodovým ziskem na stadionu Allianz Riviera v Nice.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Reims 0:0

13.04.2019 20:00

Góly: -

Náskok knížecího klubu na sestupové pásmo činí sedm bodů, což šest kol před koncem není mnoho. Celek Davida Guiona oproti tomu s velkou pravděpodobností zase ztratí při honbě za Evropskou ligou.

Po pouhých čtrnácti minutách se zranil Cesc Fábregas a na jeho místo přišel Jean-Eudes Aholou. V závěru pak musel ze hřiště Stevan Jovetić. Zraněné koleno by však mělo být do dalšího utkání v pořádku. Po změně stran pokračovala před tradičně matnou kulisou na Stade Louis II víceméně fotbalová nuda.

Nejblíže ke gólu měl na remešské straně Boulaye Dia, když dorážel hlavou do břevna. Branková konstrukce zvonila v šestasedmdesáté minutě i na opačném pólu. Edouard Mendy si po hlavičce Kamila Glika pořádně oddechnul. Polský obránce tak bohužel neoslavil svůj jubilejní stý start v Ligue 1 brankou.

V té době už byl na trávníku i Radamel Falcao, který určitě bude chtít po zranění v závěrečných kolech přidat pokud možno co nejvíce zásahů. Proti Remeši se neprosadil. V nastaveném čase ale mohl rozhodnout jeho kolega z útoku Gelson Martins. Edouard Mendy však s vypětím všech sil dokázal svému klubu pohlídat alespoň ten bodík.

Celek z regionu Grand Est proto vévodí remízové statistice. Dělbu bodů v této sezoně zaznamenal ze dvaatřiceti případů hned patnáctkrát. Za týden na domácím Stade Auguste Delaune přivítá konkurenta ze Saint-Étienne. Monaco pojede do Paříže, z čehož zřejmě nebude mít Leonardo Jardim úplně klidné spaní. Z posledních tří cest do Parku Princů z toho byly drtivé porážky 3:0, 7:1 a 4:0.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - EA Guingamp 3:3

13.04.2019 20:00

Góly: 39. Ludovic Ajorque, 69. Sanjin Prcić, 73. Ludovic Ajorque - 37. Marcus Thuram, 63. Lucas Déaux, 86. Jérémy Sorbon

Domácí šli do zápasu s tím, že se chtějí v tabulce posunout zase o něco výše. Koneckonců formu na to mají. Naopak hosté se chtějí dostat nad sestupové pásmo. A poznali, že je nejvyšší čas to začít řešit.

Jak známo, oba celky se před měsícem střetly ve finále Coupe de la Ligue. Tehdy se po penaltovém rozstřelu radoval Racing. Tentokrát se zprvu hrálo hodně opatrně. Až ve 37. minutě si na přímý kop Pedra Rebocha naskočil Marcus Thuram a Gourvennekův tým šel do vedení - 0:1. Jenže už za dvě minutky bylo všechno jinak.

Obrovitý Ludovic Ajorque si naběhnul do ideálního prostoru před bránu, což postřehnul Sanjin Prcić a svému spoluhráči poslal centr takový, že stačilo jenom nastavit dolní končetinu - 1:1. Na další gól se čekalo do třiašedesáté minuty. A znovu v něm měl prsty Pedro Rebocho. Portugalský fotbalista přihrával po zemi napříč pokutovým územím, protože na zadní tyči viděl Lucase Déauxe. A dopravit balon z necelých dvou metrů do brány ... To opravdu není nic složitého - 1:2.

Jenomže ani tentokrát si hráči klubu ze Stade du Roudourou nepočínali optimálně. V téže desetiminutovce odkopával Cheik Traoré akorát k Sanjinu Prcićovi, který z nějakých dvaceti metrů pálil nekompromisně do sítě - 2:2. Tahle parádní trefa byla teprve druhou od jeho lednového příchodu na hostování z Levante.

Čtyři minuty poté potvrdil svou formu i Anthony Gonçalves. Jeho centr do vápna možná přeci jen nebyl z nejpřesnějších, ale dlouhá Ajorqueho levačka na zadní (levé) tyči všechno jistila - 3:2. Tentokrát bylo na skromném bretaňském celku, aby s nepříznivým stavem něco udělal. A to se taky povedlo!

V šestaosmdesáté minutě přiletěl do šestnáctky další centr, který Marcus Thuram nasměroval do břevna, od kterého se míč odrazil k Jérémymu Sorbonovi a zkušený kapitán zblízka neomylně dorážel - 3:3. Guingamp o víkendu doma přivítá Olympique Marseille. Naopak Racing bude chtít uhrát další body v duelu s Montpellierem.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Nîmes Olympique 2:1

13.04.2019 17:00

Góly: 72. Valère Germain, 73. Luiz Gustavo - 82. Téji Savanier (pen.)

Fotbalisté Olympique Marseille zvládli obtížné utkání proti nepříjemnému Nimes Olympique a po vítězství 2:1 mohou stále pomýšlet na třetí místo, na které tím pádem ztrácejí pět bodů. Les Phocéens se prosadili až v závěrečné dvacetiminutovce brankami Germaina a Luize Gustava. Hosté stačili jen snížit, z penalty se trefil Savanier. Domácí celek ztratil už v průběhu prvního poločasu zraněného Maria Balotelliho.

Marseille potřebovala domácí utkání nutně zvládnout, aby si ještě uchovala naději na třetí místo, které znamená start v předkole Ligy mistrů. Svěřence Rudiho Garcii ale čekal houževnatý soupeř Nimes Olympique, jenž naposledy dokázal dvakrát v řadě vyhrát.

Mario Balotelli utrpěl zranění hned v úvodních minutách, ale na hrací ploše ještě nějakou dobu pobyl, než byl ve 33. minutě definitivně vystřídán. Do té doby se hrálo na obou stranách svižně a první gólovku měla na svědomí Marseille. Po výtečné přihrávce rozkmital nohy Radonjić a jeho střelu Bernardoni vyrazil na rohový kop. Před koncem prvního poločasu mohli domácí znovu udeřit, ale střela Luize Gustava i po Lybohyho teči skončila na brankové konstrukci!

Domácí se dočkali prvního zásahu až pět minut po přestávce, jenomže Radonjićova branka nemohla kvůli ofsajdovému postavení platit. O deset minut později se situace opakovala, branku tentokrát z ofsajdu vstřelil Thauvin a sudí po shlédnutí videa opět neuznal.

Stade Vélodrome se dočkalo až v 71. minutě, kdy na malé vápno přiletěl Payetův centr z rohového kopu a Valére Germain tvrdou hlavičkou pod břevno nedal Bernardonimu příliš šancí zasáhnout. Marseille doma v důležitém utkání vedla 1:0 a hned o minutu později své vedení navýšila. Luiz Gustavo se nadvakrát dostal ze střední vzdálenosti ke střele a jeho druhý pokus nádherně přehodil gólmana Bernardoniho.

Hosté se i přes nelichotivý průběh nevzdávali a osm minut před koncem dokázali utkání zdramatizovat. Po ruce v šestnáctce nařídil sudí pokutový kop a Téji Savanier utáhnutou placírkou k tyči překonal brankáře Mandandu. Nimes se v závěrečných minutách tlačilo dopředu, ale Marseille jeho nápor ustála a připisuje si důležité tři body, které jí ponechávají ve hře o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Lyon 2:1

12.04.2019 20:45

Góly: 11. Kalifa Coulibaly, 83. Anthony Limbombe - 41. Martin Terrier

Už třetí porážku v řadě si v součtu všech soutěží připisuje Lyon. Nejprve v Coupe de France nestačil na Stade Rennes a do finále nepostoupil. Pak následoval vpravdě nečekaný výpadek s Dijonem. A teď přišla celkově šestá ligová porážka s Nantes. Saint Etienne tedy může stáhnout jeho náskok na třetím místě na pouhé tři body.

Les Canaris pochopitelně výrazně zasáhlo úmrtí Emiliana Saly. Zatímco s ním v sestavě se musely mít na pozoru všechny kluby, bez něho Halilhodžićův výběr obtížně dává góly. Teď se po dvou týdnech podařilo vsítit dva, což stačilo na tři body. I s tím, že ten druhý přišel až v závěrečné desetiminutovce, kdy soupeř měl jen málo času na odpověď.

Nantes rovněž skončilo v semifinále výše zmíněné pohárové soutěže, protože PSG je v posledních letech hodně neoblíbený soupeř celku ze Stade de la Beaujoire. Na Lyon se ale připravil dobře.

V 11. minutě sehráli domácí jednoduchou, ale účinnou akci. Abdoulaye Touré prostě dal Kalifovi Coulibalymu míč za obranu a vysoký malijský útočník střelou po zemi přelstil vyběhnuvšího Anthonyho Lopese - 1:0.

Pro Coulibalyho šlo o čtvrtou trefu v sezoně, což zároveň znamená, že se podílel na polovině z osmi posledních branek Nantes. Pro Lyon se situace ještě více zamotala po čtyřiatřiceti minutách, kdy musel pro zranění odstoupit Lucas Tousart. Na jeho místo sice přišel Memphis Depay, nicméně do své podzimní formy má daleko. Proto také nenastupuje v základu.

Bruno Génésio, o jehož budoucnosti u týmu se v posledních dnech hodně spekuluje, se rozhodl trochu zamíchat rozestavením. V osmatřicáté minutě mohl navýšit vedení Nantes Valentin Rongier, ale lyonská jednička byla proti. V jednačtyřicáté minutě předvedl dobrou práci Moussa Dembélé. Martin Terrier stál po jeho pobídce sice hodně daleko od brány, ale přesto se rozhodl pro technický obstřel. A dobře udělal, protože Ciprian Tatarusanu viděl balon až na poslední chvíli, takže jen sledoval, kterak se od pravé tyče odráží za brankovou čáru - 1:1.

Po změně stran se okamžitě připomenul Dembélé, ale neuspěl, tak jako šest minut po něm kolega Terrier. Kanárci v tu dobu tahali za kratší konec, ale za každou cenu chtěli zvítězit. Přeci jen z posledních dvanácti klání brali tři body jen dvakrát. Les Gones však nedokázali svou převahu korunovat. Ve finále je tak mohlo maličko těšit alespoň to, že posedmapadesáté v řadě neskočil jejich zápas bezbrankovou remízou. Naposledy se tak stalo 19. listopadu 2017 proti MHSC. Diváky tedy rozhodně nenudí.

A ty, kteří vážili v pátek večer cestu na stánek bretaňského klubu, určitě nenudila ani rána Anthonyho Limbombeho ze třiaosmdesáté minuty. Svým přímým kopem vymetl šibenici a nutno dodat, že brankář nemohl mít zcela čisté svědomí - 2:1.

Olympique Lyon bude muset v příštím kole proti Angers pořádně zabrat, protože už na něj nepříjemně dotírá jeho rival ze St. Etienne ze čtvrtého místa. Nantes ještě nemá záchranu jistou, nicméně proti Amiens k ní může udělat velice výrazný krok. Ještě předtím však dohrává střetnutí osmadvacátého kola s PSG.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Amiens SC 0:0

12.04.2019 19:00

Góly: -

Oba celky přitom nadále nemají záchranu v Ligue 1 zdaleka jistou. Tento výsledek tedy nejvíce potěšil další konkurenty v čele Caen a Guingampem. DFCO tak nenavázalo na týden staré povedené vystoupení proti Lyonu.

Trvalo to téměř třicet minut, než musel jeden z gólmanů poprvé do akce. Romain Amalfitano to zkusil z dálky a Régis Gurtner ho vychytal. Dijonu se v minulých vzájemných kláních s SC příliš nedařilo a rozhodně to borci na hrací ploše chtěli tentokrát napravit. Oussama Haddadi si vybral Wesleyho Saïda, který dál posunul do nebezpečného prostoru, kde bohužel neuspěl ani Benjamin Jeannot, ani Júlio Tavares.

Třicetiletý rodák z Kapverd a s pětašedesáti brankami historicky nejlepší střelec dijonského klubu, se ve dvaačtyřicáté minutě dostal k Saïdově centru. Jenže svatyni překopnul, takže svůj střelecký půst natáhnul už na osmadvacet duelů! Rúnar Rúnarsson zažil mezi třemi tyčemi klidný večer. Jeho směrem šla za celých devadesát minut jediná střela.

Naopak svěřenci Antoina Kombouarého vycítili šanci a nadále zaměstnávali Gurtnera. Ve dvaasedmdesáté minutě rozehrál Naïm Sliti přímý kop, Tavares se dostal před Prince Désira Gouana a jeho bodlu chyběl malinkatý kousek. V nastaveném čase byl nejprve vyloučen Eddy Gnahoré, jenže ve zbytku utkání stinul akorát Sliti jedno nepřesné zakončení.

Rozhodně to bude ještě hodně dramatické, kdo nakonec obsadí barážovou příčku a kdo rovnou sestoupí. Amiens čeká příští víkend důležité klání na Stade de la Beaujoire v Nantes, které ve dvaatřicátém kole dokázalo poprvé od konce února zvítězit. Dijon opět doma na Stade Gaston Gérard natrefí na Stade Rennes.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain31263290:2381
2.Lille OSC32197654:2864
3.Olympique Lyon32168853:4056
4.AS Saint-Étienne32158948:3753
5.Olympique Marseille321561149:4351
6.Montpellier HSC321212844:3648
7.Stade Reims321115632:3248
8.OGC Nice321391023:2948
9.Racing Strasbourg321014854:4044
10.Nîmes Olympique321271347:4743
11.Stade Rennes3211101143:4343
12.Angers SCO32914939:3841
13.Girondins Bordeaux329111230:3438
14.Toulouse FC328111330:4635
15.FC Nantes31971535:4034
16.AS Monaco327111431:4632
17.Amiens SC32881626:4532
18.Dijon FCO32671924:4825
19.EA Guingamp32591823:5724
20.SM Caen324111724:4723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Genesio uz sam musi citit, ze je nejvyssi cas to zabalit

Reagovat
lampas

Bože to je chudák ten Gouano

Reagovat
Seydou Doumbia

Ted se mi ty prohry i líbí. Radši totálně zkazit letošní sezonu s vidinou lepších zítřku než to zase nějak uhrát a trápit se další sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

haha doufám, OM potřebuje LM ale stejne je naskok moc veliký, a vlastně kdybychom jako uplny tragedi vasim pricinenim udelali 3 misto, tak tam mozna Garcia zustane. Takže vlastně ted fandim asi LM pro ASSE.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, tak ja ASSE dalo by se rict nesnasim, ale chtěl bych aby nejenže vykopli oba trenery (Genesio to ma uz za sebou) ale aby přišli fakt kvalitni a zajimavy nahrady. I když to nedopadlo štastně pro OM minulej rok tak ta sezona byla super zajimava a a druhy a 4 místo dělilo kolik? 3,4 body. Monaco bude hrat příští sezonu zase nahoře. Kdyby k Vám přisel haluzově mourek a k nam lolo blanc, tak by to mohla byt opet zabavna sezona.

Reagovat
Seydou Doumbia

To radši k nám Blanc a k vám Mourek...do OM sedí více

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Blanc hrál za OM, a k mourinhovi se aulas už vyjadřoval zeby to byl dream.

A myslim ze kombo Aulas (nejubrecenejsi prezident v lize, který pouziva Twitter Stylem jako Trump) a Mourinho by bylo kombo nad všechny .

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon není tým, který by se měl zařadit po bok PSG, Interu a dalších trapných týmů současnosti...to si fakt neumím představit

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tak nejak doufam, ze v OL i v OM dostanou rozum a privedou se schopnejsi nahrady na trenersky post i bez toho, ze do LM misto nich pujde klub, co v zakladni skupine bude rad za dva body

Reagovat
smazaný uživatel

Gouano se zachoval jako muž činu. Zachoval se jako chlap a zareagoval výborně

Reagovat
Seydou Doumbia

Co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Demolácia!! 5:1!

Reagovat
Kixi Syhimour

PSG

Reagovat
fsada

Psg co k tomu dodat prostě z ostudy kabát, ale co stejně mají, ještě zápas k dobru, tak takže se jakoby nic neděje

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby ho neměli, tak se něco mění?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

PSG už 2 týdny slaví. Jinak je jasně vidět, jak je tahle liga nekvalitní a rozdíl dělá jen ta útočná trojka PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden super bohatý klub ligu kvalitnou nespraví, parafrázujúc to o lastovičke a jari.

Iste, ten markantný rozdiel robí tá útočná trojka, ale paradoxne pri tomto debakli im odišla obrana.

Reagovat
Spalovač šancí

PSG se šetřilo na poháry

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo slabý

Reagovat
Langi

Jako tohle nema chybu nutno rict, ze Lille si za letosni sezonu zaslouzi absolutorium...nesnasim ten klub, ale aby Lyon skoncil pred tymem, co da PSG bura...to by fakt nebylo vubec fer

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak na to Lille se dá letos koukat poprvé od doby Hazarda, Sowa nebo Gervinha ne?

Reagovat
Langi

Jako jo...jen nevim co s nima v LM, az v lete opadne hypena odejde Pepe...ale treba se pletu

Reagovat
Langi

*hype

Reagovat
Seydou Doumbia

Problém je v tom že není s koho vybírat. většina hráčů tam hraje nad své možnosti a v LM ten rozdíl asi znát bude...Bamba a Leao jsou celkem schopní hráči, ale kdo příjde místo Pepeho? Neočekávám žádné velké jméno.

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
Rudnevs

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
Pony Slaystation

PSG, nějak si ti šejkové vydělat musí, kurz jasnej na HCP

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE by to tretie miesto svedčalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele