Ligue 1 - preview 32. kola

12.04.2019, 09:16, aktualizováno 14.04.2019, 09:07
Previews
Šlágrem víkendu je ve francouzské lize souboj druhého Lille s prvním Paris Saint Germain, přestože je dělí rovných dvacet bodů. Už předtím odpoledne čeká důležitý zápas Saint Etienne, které se může dostat na tři body ke třetímu Lyonu. Musí ale zvládnout utkání s Bordeaux. Pohárové ambice ještě neopouštějí Nice, které si to doma rozdá s Rennes. A svou šanci chce ještě přiživit i osmý Montpellier, jenž ale bezpodmínečně musí doma porazit Toulouse.
Montpellier HSC - Toulouse FC  (neděle 15:00)
Svěřenci Michela Der Zakariana zatím neprožívají ideální jaro. Takřka neprostupná obrana začala být poněkud děravou, takže následoval pád na osmou příčku. Toulouse naopak schází už jenom krůček k tomu, aby se na Stadium Municipal hrála jistojistě Ligue 1 i v příští sezoně.

Proti PSG podalo Toulouse srdnatý výkon, ale na body to nestačilo, jelikož Kylian Mbappé je v tomto ročníku holt nezastavitelný. V duelu s Nantes se však jako jediný za celých devadesát minut prosadil akorát Issiaga Sylla, Takže tým Alaina Casanovy má na kontě osm výher a jedenáct remíz, což znamená jedenáctibodový náskok na sestupové pásmo.

"Rozhodně jsme měli šance na to, abychom se brzy dostali do vedení 2:0, což si myslím, že by bylo dostačující. Ale v zakončení jsme byli málo nekompromisní. Druhou branku se nám bohužel přidat nepodařilo a ke konci zápasu jsme měli co dělat, abychom těsný náskok uhájili. Tyhle tři body pro nás byly hodně důležité, ačkoliv stále zbývá odehrát sedm kol," prohlásil Casanova, jemuž bude zřejmě chybět akorát Mathieu Dossevi.

Na druhé straně barikády visí otazník pouze nad startem Keagana Dollyho a Ambroise Oyonga, jenž by mohl na levém kraji obrany nahradit Mihailo Ristiće. Jinak se nedá předpokládat, že by se kouč domácích rozhodnul učinit výraznější změny (tj. i v útoku patrně nastoupí vedle Delorta čtyřiadvacetiletý Gaëtan Laborde), přestože jeho výběr minule nestačil na Nice.

"V prvním poločase jsme měli většinu času míč na svých kopačkách a kontrolovali jsme hru. Jenže se nám nedařilo obranu Nice pořádně zaměstnat. Chyběla nám větší preciznost a přesnost, zvláště co se týče centrovaných balonů. Nice v této sezoně stačí skórovat jednou a často už bere vítězství. Nicméně navzdory této porážce jsme stále ve hře o Evropskou ligu. Vždyť nás čekají vzájemné zápasy s Marseille i ASSE," řekl arménský kouč. Podařilo se za týden zmíněné nedostatky z minulého kola eliminovat?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.49 - 4.38
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - OGC Nice  (neděle 15:00)
Finalista letošního ročníku Coupe de France Stade Rennes se v lize trápí a v tabulce mu patří až jedenáctá příčka a aby svojí pozici vylepšil, potřebuje zdolat OGC Nice. Přímořský celek chytl zajímavou formu, ve třech duelech v řadě neprohrál a stále může pomýšlet na pohárovou Evropu.

Evropskou ligu by si rádi zahrály oba týmy, ale pro každého z nich existuje jiná cesta. Rennes se z ligové soutěže do pohárů horko těžko probojuje, ale pokud zvítězí v Coupe de France, zajistí si účast v Evropské lize. Má to však háček, ve finále se totiž střetne s hvězdným Paris Saint-Germain.

Na druhé straně Nice celou sezonu vykazuje nevyrovnané výkony, ale díky zlepšení v posledních několika týdnech má šanci dostat se na pohárové příčky. Svěřenci Patricka Vieiry porazili během týdne Dijon i Montpellier shodně 1:0 a v tabulce poskočili na sedmé místo jen tři body od čtvrtého Saint-Étienne.

Nice navíc zavítá do Rhoazon Parku, kde ho čeká oblíbený soupeř. Les Aiglons tam naposledy prohráli v dubnu 2015, tedy před téměř čtyřmi lety. První letošní zápas hraný na francouzské riviéře skončil vítězstvím Nice 2:1, ale nešlo o jednoduché vítězství. Tým Patricka Vieiry prohrával po brance Romaina Del Castilla a obrat dokonal až minutu před koncem, kdy na Saint-Maximinovu branku navázal Pierre Lees-Melou.

Byla řeč o tom, že Rennes se v lize trápí. Aktuálně už nevyhrál čtyři zápasy v řadě a v tabulce spadl na jedenácté místo. V týdnu se pak v rámci dohrávky vracel s nepořízenou ze hřiště Nîmes Olympique, kde prohrál 1:3.

Oba celky budou postrádat několik hráčů, na straně domácích to budou Baal, Danzé, Diallo, Siebatcheu, Grenier, Zeffane, Bensebaini a potrestaný André. Podobně je na tom Nice, Patrick Vieira se musí obejít bez Jalleta, Maolidy, Atala a Tamezeho.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Doumbia, Nyamsi, Mexer, Traoré - Gelin, Johansson - Bourigeaud, Arfa, Sarr - Niang
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Burner,Herelle, Dante, Sarr - Lees-Melou, Danilo, Cyprien - Saint-Maximin, Ganago, Srarfí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.46 - 4.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Velmi důležité utkání má před sebou Saint-Étienne, které v rámci 32. kola doma přivítá Girodins Bordeaux a potřebuje získat tři body. Sedm kol před koncem Ligue 1 ztrácí na třetí Olympique Lyon šest bodů, ovšem jedno utkání má k dobru. Dokáží se Les Verts přiblížit nenáviděnému rivalovi na rozdíl pouhých tří bodů?

Saint-Étienne se muselo po výhrách nad Caen a Nîmes smířit jen s remízou 2:2 proti Amiens, kterou navíc v nastavení vystřelil Rémy Cabella. Jelikož ale Lyon nedokázal bodovat proti Nantes, vznikl mezi oběma soupeři na třetím, respektive čtvrtém místě šestibodový rozdíl s tím, že Les Verts mají o jedno odehrané utkání méně. V duelu s Bordeaux tak mají domácí velkou šanci přiblížit se vysněné Lize mistrů. "Máme 50 bodů a sedm zápasů, které ještě musíme odehrát. Čtyřikrát budeme hrát na stadionu Geoffroye-Guicharda, to je pravda, budeme se ale muset ještě semknout," prohlásil po utkání s Amiens trenér Jean-Louis Gasset, který se už dříve nechal slyšet, že je spokojen i s aktuálním čtvrtým místem.

Aby se Les Verts přiblížili, musí doma porazit Bordeaux, které už čtyři zápasy v řadě nenašlo přemožitele a v minulém kole doma porazilo Marseille 2:0. V nepříliš povedené sezoně šlo o devátou výhru, která Les Girodins posunula na třinácté místo tabulky. Bordeaux je tak bezpečně daleko od sestupových pozic a na druhou stranu i daleko od případného boje o evropské poháry.

I když jsou oba týmy od sebe vzdálené několik příček a papírově by se mohlo zdát, že Saint-Étienne je velkým favoritem, realita je trochu jiná. Bordeaux s ASSE přes tři roky neprohrálo a z pěti zápasů ho porazilo rovnou čtyřikrát. Naposledy v 16. kole doma 3:2.

ASSE bude v domácím zápase postrádat Monneta-Paqueta, Salibura i Gabriela Silvu. Bordeaux je na tom o dost hůře, jen na marodce zůstávají Cornelius, Palencia a Tchouameni, zatímco trio Jovanović, de Préville a Pablo do hry nepustí karetní trest.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Polomat, Kolodziejczak, Subotić, Debuchy - Bennasser, M'Vila - Khazri, Cabella, Nordin - Berić
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Koundé, Lewczuk, Poundjé - Otávio, Basic - Youssouf, Karamoh, Kamano - Briand
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.94 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Hlavním tahákem víkendového kola ve Francii je duel druhého Lille OSC s vedoucím Paris Saint-Germain na stadionu Pierra-Mauroye. Dogy dělí od favorita úctyhodných dvacet bodů a horko těžko mohou pomýšlet na to, že Pařížany ještě z prvního místa sesadí. Hlavní prioritou svěřenců Christopha Galtiera je udržení druhého místa a s tím spojený postup do základních skupin Ligy mistrů.

I se zápasem s Paříží zbývá Lille odehrát sedm ligových zápasů, během kterých se rozhodne, zdali si zahraje nebo nezahraje základní skupinu Ligy mistrů. Dogám patří v Ligue 1 průběžné druhé místo s pětibodovým náskokem na Lyon, který má navíc 32. kolo již za sebou. "Snažíme se řešit každý zápas nezávisle, aniž bychom mysleli na další. V neděli máme PSG, je to velké setkání, to víme," uvědomuj si největší hvězda týmu Nicolas Pépé. "Pro mě je to zápas jako zbylých šest ostatních, které ještě budeme hrát, i když se jedná o přední klub a téměř jistého šampiona Francie, s TOP hráči, ovšem my máme také svojí kvalitu," dodal sebevědomě Pépé.

Lille se muselo naposledy spokojit s remízou 1:1 ze hřiště Remeše, od nového roku šlo však teprve o čtvrtou bodovou ztrátu. PSG představuje nejtěžšího možného protivníka, jenž první vzájemný zápas v Parku princů zvládl a zvítězil 2:1.

PSG druhé Lille díky svým výkonů v letošní sezoně velmi respektuje, nic to ale nemění na tom, že bude chtít bodovat a oslavit obhajobu titulu. "Bylo naprosto nezbytné se dobře připravit, protože očekáváme vážně těžké utkání, skutečnou výzvu. Budeme muset být velmi opatrní," varuje před soupeřem kouč Thomas Tuchel.

"Lille má spoustu individuální a týmové kvality. Podle mého názoru mají na protiútoky jeden z nejlepších týmů v Evropě. Jejich čtyři útočníci jsou vždy nebezpeční a je to tým, který má tempo, energii a talent. V této sezoně jsou konzistentní ve svých výkonech a zaslouží si být na druhém místě," pokračoval německý kouč. Pařížané před týdnem také remizovali (2:2 se Štrasburkem) a přišli o případnou devíti zápasovou sérii bez ztráty kytičky, na jejich obrovitém náskoku na čele Ligue 1 se však nic nezměnilo.

Kouč PSG, které stále může získat double, tedy zisk ligové soutěže i Coupe de France, se musí ještě obejít bez Neymara, Cavaniho, Rabiota, Marquinhose i Di Maríi. Christophe Galtier sice podobnou marodkou neoplývá, ale ani jeho kádr nebude kompletní, chybějí Jérémy Pied i potrestaný Rafael Leao.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Koné, Soumaoro, Fonte, Celik - Xeka, Mendes - Bamba, Ikone, Pepe - Rémy
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Buffon - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe - Dani Alvés, Verratti, Paredes, Draxler, Kurzawa - Mbappé, Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.08 - 3.92 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Nîmes Olympique  (sobota 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.05 - 8.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Angers SCO  (sobota 20:00)
Celek z Normandie má stále šanci na to, že v konečném zúčtování obsadí nesestupovou pozici, nicméně mnohem realističtější se zdá býti ta varianta, že s Dijonem a Guingampem svede boj o baráž.

K tomu ovšem bude nezbytné začít podávat o poznání lepší výkony. Mercadalova družina vyhrála z posledních pěti utkání jediné. O minulém víkendu si hráči nepohlídali závěr duelu s Nîmes, dvakrát inkasovali a pošestnácté prohráli. Guingamp přitom remizoval a Dijon dokonce vyhrál v Lyonu, takže se celá situace hodně zdramatizovala.

"Chtěli jsme uhrát dobrý výsledek. Nakonec se nám to málem povedlo, nebýt toho nepovedeného závěru. Už nebyl čas se pokusit o vyrovnání. Předtím jsme byli hodně soustředění a soudržní, ale směrem dopředu se nám nedařilo nic vymyslet. Nebyl to snad z naší strany úplně špatný výkon, leč stejně odjíždíme s prázdnou. Teď jsme hráli dvakrát venku a díky naší výhře v Monaku pořád žijeme," burcoval sedmačtyřicetiletý lodivod.

K dispozici vlastně bude mít kompletní kádr, na rozdíl od Stéphana Moulina, jenž postrádá Yoanna Andreu, Vincenta Manceaua a Cheikha N’Doyeho, který se zranil na reprezentačním srazu a sezona pro něj skončila. Stéphane Bahoken by se měl starat o střílení branek, přičemž úlohu by mu v tom měl usnadňovat Jeff Reine-Adélaida, který proti Rennes skóroval dvakrát a ukázal, že mu více sedí hrát ve středu hřiště.

"Tohle byla prostě paráda. Chci svým hráčům poděkovat, jak tenhle zápas zvládli a zároveň mě moc těší pokrok, jaký se nám povedl po zimní přestávce. Na hráčích je vidět, jak je fotbal hodně baví. Začali jsme dobře a kontrolovali jsme míč, ale Rennes má v kádru velice kvalitní fotbalisty, takže to nebylo snadné. O poločase jsem tým nabádal k větší agresivitě. Jeff odehrál skvělý zápas. Šli jsme si odhodlaně za dobrým výsledkem a povedlo se nám ho uhrát," pochvaloval si kouč Moulin. Porazí Angers protivníka z Caen nebo z toho bude šestá remíza v řadě?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.12 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Stade Reims  (sobota 20:00)
Koho by ovšem před sezonou napadlo, že to bude druhý jmenovaný klub, kdo bojuje o evropské poháry, zatímco ten první, loňský vicemistr, má po jednatřiceti kolech sedmibodový náskok na baráž.

"Hra byla hodně vyrovnaná, takže si myslím, že remíza je spravedlivá. Odehráli jsme dobrý duel proti velice silnému soupeři a zvláště první půli jsme po taktické stránce zvládli excelentně. Na Lille byla znát určitá frustrace, protože jistě čekali, že průběh zápasu bude více v jejich režii. Dařilo se nám díky výborné organizaci pohlídat i standardní situace, a pak jsme vyrovnali," hodnotil spokojený kouč David Guion dělbu bodů v zápase s LOSC.

O branku se postaral José Fonte, který ale patrně usedne pouze na lavičku. Vedle něj bude sedět Rémi Oudin, přestože je s deseti trefami zatím nejlepším střelcem klubu z regionu Grand Est. V útoku dostane přednost jeden z dvojice Boulaye Dia/Pablo Chavarría. Jediným zraněným borcem zůstává Ghislain Konan.

Monaco má za sebou nepříliš vydařené vystoupení na Stade du Roudourou v Guingampu, kde remízu 1:1 zachraňoval až v poslední minutě zápasu střídající Stevan Jovetić. "Myslím, že ta dělba bodů je spravedlivá. Guingamp začal velice dobře, fanoušci tým mohutně podporovali a my jsme inkasovali po rohovém kopu. Poté jsme si vytvořili několik velice dobrých příležitostí. Ve druhé půli moji svěřenci hodně chtěli s výsledkem něco udělat. Každý zápas v Ligue 1 je těžký, ale náš cíl je jasný - držet se od spodních třech míst co nejdál to půjde," řekl kouč Jardim.

Čtyřiačtyřicetiletý navrátilec může mít radost z toho, že kádr už tolik neničí zranění. Mimo jsou akorát Pietro Pellegri, Almamy Touré, Jordi Mboula a Georges-Kévin Nkoudou. O startu Kamila Glika se teprve rozhodne. To samé platí pro kapitána Radamela Falcaa. Kdyby tito dva reprezentanti Polska, resp. Kolumbie nemohli nastoupit, připraveni budou Benoit Badiashile a Carlos Vinícius.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.64 - 4.74
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Racing Strasbourg - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Devátá příčka za současné formy musí být kouči Laureymu málo. Guingamp se tváří býti ideálním soupeřem pro připsání jedenácté výhry, nicméně Gourvennekovu výběru už začíná pomalu ale jistě téct do bot, takže nic nebude chtít dát zadarmo.

Racing v minulém kole zvládnul husarský kousek, když jako první obral o body PSG v Parku Princů. Díky remíze 2:2 se musely odložit mistrovské oslavy. Co na tom, že s největší pravděpodobností jenom o týden. Borci z města, které leží na hranicích s Německem, se nezalekli hvězdných jmen a nebýt rohového kopu ze závěrečné desetiminutovky, klidně se bývali mohli radovat z překvapivého vítězství.

"V Paříži jsme remizovali dvakrát, ale nic proti tomu nemáme," usmíval se Thierry Laurey. "Musíme být ale skromní a připustit si, že na nás nevyrukovali s nejsilnější možnou sestavou. Hráli jsme dobře, i když ve druhém poločase to bylo hodně náročné. Zato během úvodního dějství jsme klidně mohli vsítit dvě nebo tři branky. Zároveň mě trochu mrzí způsob, jakým jsme řešili rychlé protiútoky, takže máme co zlepšovat," dodal pětapadesátiletý rodák z Troyes, který vede Racing od roku 2016.

Idriss Saadi, Jonas Martin a Jeremy Grimm do hry určitě nezasáhnou. Lamine Koné zůstává jediným hráčem, nad kterým visí otazník. I s ohledem na to, že o víkendu nebyl součástí osmnáctičlenné soupisky, nominované ke vzpomínanému duelu s PSG, který výborně vyšel Nunovi Da Costovi a Anthonymu Gonçalvesovi. Oba pochopitelně znovu nastoupí v základní sestavě a přidat by se k nim měl také Adrien Thomasson, který si odpykal jednozápasový karetní trest.

Guingampu bude chybět pouze Yeni N’Gbakoto. Nolan Roux proti Monaku nenastoupil, ale tentokrát by jakožto jediný útočník měl znovu činit nepříjemnosti defenzivě Štrasburku. Připraveni naskočit z lavičky budou i Marcus Thuram a Christophe Kerbrat, který přepustil svůj post středního obránce pro Félixe Ebou Ebou.

"Samozřejmě je těžké se smířit s tím, že jsme v poslední minutě přišli o dva body. Nicméně Monaco si zasloužilo bod, protože předvedli velice dobrý výkon. V prvním poločase jsme na ně vyrukovali s aktivním presinkem, což jim dělalo veliké problémy. Ve druhém poločase se naopak dostali do hry a nebylo to pro nás jednoduché. Musíme nadále hrát naplno, protože body za nás nikdo jiný nezíská. Je třeba si pamatovat jedno: spousta lidí už nás odepsala, ale my pořád žijeme!" prohlásil odhodlaně trenér Jocelyn Gourvennec. Potvrdí jeho svěřenci tato slova?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.38 - 4.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Amiens SC  (pátek 19:00)
Oba celky jsou v tabulce přímými sousedy, dělí je od sebe ovšem hned sedm bodů. A protože Dijon se nachází na barážové osmnácté příčce a Amiens na sedmnácté, pro domácí je tenhle zápas důležitý jako hrom. Hosté pochopitelně budou chtít svého protivníka především udržet na uzdě, důležité pro ně bude odvézt si domů alespoň nějaký bod.

Formu mají Les Licornes lepší než klub z Burgundska, vždyť v z posledních osmi ligových utkáních prohrál jen jednou, na druhou stranu je Dijon notně povzbuzen o minulý nečekaný skalp Lyonu. Právě od tohoto výsledku by se chtěli svěřenci trenéra Antoineho Kombouarého odrazit k záchraně. K ní mají zatím stále velmi, velmi daleko.

Nadšení v Dijonu bylo po minulém kole opravdu obrovské. "Byl to zázrak, se kterým jsme absolutně nepočítali. Už zisk bodu by byl skvělý," hodnotil Kombouaré. "Jsem velmi spokojený. Lyon tlačil, měl šance, ale chyběla mu přesnost. Věděli jsme, že si nemůže dovolit prohrát s týmem, který bojuje o holé přežití. Fanoušci se pak obrátili proti němu."

Amiens zvládá souboj o sestup velmi slušně. Potřeboval by se však co nejrychleji dotáhnout na metu čtyřiceti získaných bodů, které by mohly znamenat konečné udržení. K tomu by potřebovalo přece jenom častěji vítězit. Byť je jeho série rezultátů více než úctyhodná, předchozí remízy s Angers, Bordeaux a St. Étienne jsou v tomto kontextu asi málo.

Na druhou stranu naposledy o vítězství přišlo mužstvo kouče Christopheho Pélissiera až v samotném závěru. "Chápu, že mí hráči jsou frustrovaní a naštvaní. Nedostali svou odměnu," hlesl hostující stratég. "Můj tým si zaslouží pochvalu, hrál hrdinsky. Ukázali jsme, že na hřišti umíme být inteligentní. Pokud takto budeme pokračovat, zachráníme se."

Dijon bude postrádat pro toto střetnutí dvojici zraněných, fit totiž nejsou Mehdi Abeid ani Valentin Rosier, jenž zřejmě nebude k dispozici i pro zbytek tohoto ročníku. Zdravotně v pořádku jsou naopak Nayef Aguerd, Arnold Bouka Moutou i Naïm Sliti. Amiens chybějí dva hráči, a to vykartovaný Jordan Lefort a zraněný Saman Ghoddos.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.23 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Lyonský kouč Bruno Génésio je v posledních týdnech pod tlakem. Hodně se toho namluvilo o jeho (ne)prodloužení smlouvy v klubu, v posledních dvou utkáních se Olympique vůbec nepředvedl v dobrém světle a vypadl z Coupe de France s Rennes, následně přitom prohrál doma s Dijonem. Napravit reputaci se tak bezpochyby bude snažit v Nantes.

Nebyly to vůbec snadné dny jak pro lyonského prezidenta Jeana-Michela Aulase, tak pro samotného Génésia. Oba dva se totiž zatím nedohodli na nových podmínkách kontraktu, lépe řečeno Aulas tento krok odložil na neurčito. Možná že právě spekulace kolem tohoto tématu měly dopad i na kabinu. Poslední dvě porážky nebyly nikterak očekávané.

Pořád se hlavně mluví o tom, kdo OL povede příští ročník. Média spekulují o mnoha jménech. "Některé zprávy mě opravdu rozesmívají," říkal Aulas. "Když jsem se dočetl, že byl trenér José Mourinho spatřen na letišti v Lyonu, vážně jsem se zasmál. Nedovedu si představit, že by jen tak přiletěl s cílem, že se tady nějak dohodneme."

Cílem Les Gones je ve zbývajících sedmi kolech udržet přinejmenším třetí pozici, aby si zahráli i následující sezónu Ligu mistrů, v lepším případě ještě mohou usilovat o příčku vicemistra. Na Lille v tuhle chvíli ztrácejí šest bodů, a to je manko, které se nebude smazávat lehce. Nereálné to však není. Zanedlouho se třeba představí právě proti LOSC.

Génésio nebyl v nedávné době spokojený hlavně s obrannou činností svého mužstva. "Musíme se vrátit k naší defenzivní činnosti, abychom získali výsledky, to je zásadní," uvědomoval si. "Ať už vyhrajeme, nebo prohrajeme, pořád se připravujeme zápas od zápasu. Tak to budeme dělat až do konce a věříme, že skončíme nakonec druzí," dodal.

V lize Nantes doma svého soka neporazilo od roku 2008, může ovšem dobře zavzpomínat na podzimní duel, v němž uhrálo aspoň remízu. Kanárci stále nejsou zcela zachráněni, od barážové osmnácté pozice je dělí sedm bodů, což je náskok, který může být rychle smazán. Přitom s formou na tom nejsou dobře, prohráli už čtyřikrát v řadě.

Na druhou stranu, když Dijon dokázal porazit Lyon venku, není nepravděpodobné, že by se něco podobného mohlo zdařit i Nantes. "Čeká nás soupeř, co hraje Ligu mistrů. V podstatě jen on dokáže konkurovat PSG," uvedl domácí kouč Vahid Halilhodžič. "Ale když mu něco nepůjde podle plánu, je možné, že se mu může stát to samé, co v minulém kole."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.82 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain30263189:1881
2.Lille OSC31187649:2761
3.Olympique Lyon31168752:3856
4.AS Saint-Étienne31148945:3750
5.Olympique Marseille311461147:4248
6.Stade Reims311114632:3247
7.OGC Nice311381023:2947
8.Montpellier HSC311112842:3545
9.Racing Strasbourg311013851:3743
10.Nîmes Olympique311271246:4543
11.Stade Rennes311191143:4342
12.Angers SCO31814938:3838
13.Girondins Bordeaux319111130:3138
14.Toulouse FC318111229:4435
15.FC Nantes30871533:3931
16.AS Monaco317101431:4631
17.Amiens SC31871626:4531
18.Dijon FCO31661924:4824
19.SM Caen314111624:4623
20.EA Guingamp31581820:5423

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Genésio se asi chce nechat opravdu vyhodit

Reagovat
Seydou Doumbia

stalo se

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vladino10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele