32. kolo
14.04.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rennes nevyužilo šance proti Nice a pouze s ním remizovalo v bezbrankovém poměru

Oba dva nedělní protivníci se spolu rozešli smírně bez branek, jejich situaci v boji o evropské poháry to nijak dramaticky neřeší. Domácí Rennes se stále nachází na jedenáctém místě tabulky s třiačtyřiceti body a na příčky zaručující předkolo Evropské ligy ztrácí pět bodů. Nice doposud posbíralo osmačtyřicet bodů a je osmé, za šestým Montpellierem zaostává vinou horšího skóre. V tomto nedělním střetnutí mělo navrch domácí Stade.

To kromě zbývajících šesti ligových duelu ještě sehraje finálovou bitvu v Coupe de France, kde narazí na suveréna poslední dekády z PSG. V dresu Rennes se znovu postavil mezi tři tyče český reprezentační brankář Tomáš Koubek a příliš práce neměl, nicméně i tak po celý průběh oplýval jistotou a svým výkonem přispěl k nerozhodnému výsledku. První větší možnosti na stadionu Roazhon Park se diváci dočkali po dvanácti minutách hry.

K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Ben Arfa a znovu ukázal svou vytříbenou techniku, když krouceným pokusem orazítkoval bližší spojnici. OGC se poprvé ozval po necelé půlhodině hry. Srarfi si navedl míč blíže do středu pole na svou silnější levačku a poté napřáhl z osmnácti metrů, jeho razantní projektil prosvištěl zhruba o metr nad horní tyčkou. Následně se v prvním poločase již nic zásadního nepřihodilo.

Další příležitost se zrodila zhruba po dvaceti minutách hry ve druhém dějství. Del Castillo uprchl všem po pravém křídle, vzápětí se pohotovou kličkou zbavil bránícího protihráče a nakonec vystřelil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. V 71. minutě se opřel do balónu z voleje střídající Sarr a gólman Benítez měl co dělat, aby jeho ránu vytěsnil jednoruč na rohový kop. Rennes si vypracovalo dvě obrovské příležitosti v závěrečné čtvrthodině.

Nejprve na levé straně pokutového území odvedl výbornou práci Sarr a pak odcentroval do brankového území, kde hlavičkující Hunou trefil ze sedmi metrů břevno. Pětadvacetiletý záložník spálil ještě větší příležitost v 82. minutě, kdy se před prázdnou brankou dostal jako slepý k houslím k odraženému balónu, jenomže tvrdou pumelicí ze tří metrů napálil jen přední tyč a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele