32. kolo
13.04.2019 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille porazila Nimes 2:1, přišla však o zraněného Balotelliho

Fotbalisté Olympique Marseille zvládli obtížné utkání proti nepříjemnému Nimes Olympique a po vítězství 2:1 mohou stále pomýšlet na třetí místo, na které tím pádem ztrácejí pět bodů. Les Phocéens se prosadili až v závěrečné dvacetiminutovce brankami Germaina a Luize Gustava. Hosté stačili jen snížit, z penalty se trefil Savanier. Domácí celek ztratil už v průběhu prvního poločasu zraněného Maria Balotelliho.

Marseille potřebovala domácí utkání nutně zvládnout, aby si ještě uchovala naději na třetí místo, které znamená start v předkole Ligy mistrů. Svěřence Rudiho Garcii ale čekal houževnatý soupeř Nimes Olympique, jenž naposledy dokázal dvakrát v řadě vyhrát.

Mario Balotelli utrpěl zranění hned v úvodních minutách, ale na hrací ploše ještě nějakou dobu pobyl, než byl ve 33. minutě definitivně vystřídán. Do té doby se hrálo na obou stranách svižně a první gólovku měla na svědomí Marseille. Po výtečné přihrávce rozkmital nohy Radonjić a jeho střelu Bernardoni vyrazil na rohový kop. Před koncem prvního poločasu mohli domácí znovu udeřit, ale střela Luize Gustava i po Lybohyho teči skončila na brankové konstrukci!

Domácí se dočkali prvního zásahu až pět minut po přestávce, jenomže Radonjićova branka nemohla kvůli ofsajdovému postavení platit. O deset minut později se situace opakovala, branku tentokrát z ofsajdu vstřelil Thauvin a sudí po shlédnutí videa opět neuznal.

Stade Vélodrome se dočkalo až v 71. minutě, kdy na malé vápno přiletěl Payetův centr z rohového kopu a Valére Germain tvrdou hlavičkou pod břevno nedal Bernardonimu příliš šancí zasáhnout. Marseille doma v důležitém utkání vedla 1:0 a hned o minutu později své vedení navýšila. Luiz Gustavo se nadvakrát dostal ze střední vzdálenosti ke střele a jeho druhý pokus nádherně přehodil gólmana Bernardoniho.

Hosté se i přes nelichotivý průběh nevzdávali a osm minut před koncem dokázali utkání zdramatizovat. Po ruce v šestnáctce nařídil sudí pokutový kop a Téji Savanier utáhnutou placírkou k tyči překonal brankáře Mandandu. Nimes se v závěrečných minutách tlačilo dopředu, ale Marseille jeho nápor ustála a připisuje si důležité tři body, které jí ponechávají ve hře o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele