32. kolo
14.04.2019 21:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille šokovalo a PSG přejelo pěti góly

Mistrovské oslavy Paříže se budou muset ještě odložit. Suverén Ligue 1 vůbec nezvládl šlágr kola v Lille, kde prohrál vysoko 1:5. Hostům výrazně uškodilo brzké vyloučení obránce Juana Bernata, po kterém Dogy spustily svojí kanonádu a PSG uštědřily teprve druhou porážku v sezoně.

Stadion Pierra-Mauroye má za sebou skvělý večer. Domácí ekipa doslova roznesla suverénní PSG a pojistila si druhé místo, které znamená přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Už první poločas velkého šlágru nabídl vskutku divokou podívanou....

Už v 7. minutě poslal do šestnáctky Paříže centr Ikoné a Thomas Meunier si balón nešťastně srazil do vlastní sítě. Velká radost domácích netrvala dlouho, o čtyři minuty později vykouzlil Mbappé načechraný centr za obranu a Juan Bernat z prvního doteku překonal brankáře Maignana. Rychlonohý mistr světa trápil obranu Lille i o chvíli později, kdy dokonce vstřelil gól, jenomže až po signalizované ofsajdu.

PSG pak postihla jedna nepříjemnost za druhou. Jako první odkulhal ze hřiště zraněný stoper Thiago Silva a za chvíli jej doplnil i kolega z obranné řady Thomas Meunier. Do třetice pak oslabil defenzívu Juan Bernat, který ve 39. minutě nedovoleně zastavil v rodící se tutovce Pépého a sudí Bastien mu ukázal rovnou červenou kartu. Trenéru Tuchelovi se hra sesypala jako domeček z karet.

Lille mělo před sebou druhý poločas a v něm početní výhodu i soupeře, který přišel o takřka celou obranu. Přesto mohl hostům zajistit vedení hlavičkující Kehrer, který poslal balón trestuhodně vedle. A Dogy to nemilosrdně trestaly. Ikoné se blýskl vynikající kolmicí na Pépého, který si to pelášil sám na Aréolu a přesnou střelou poslal Lille do vedení. V 67. minutě pak přidal další trefu do rozložené obrany Jonathan Bamba a Lille vedlo už 3:1.

Hladový domácí celek se do Paříže pořádně zakousl a nakonec jí přichystal těžký debakl. Čtvrthodinu před koncem hlavičkoval neomylně k tyči Gabriel a v 86. minutě zvýšil už na hrozivých 5:1 José Fonte, který se po rohovém kopu pověsil do vzduchu a nekompromisní hlavičkou pod břevno nedal Aréolovi vůbec žádnou šanci. Šlágr kola mezi druhým a prvním nakonec dopadl jednoznačně ve prospěch severofrancouzského mužstva, které zvítězilo překvapivě vysoko 5:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele