32. kolo
13.04.2019 20:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Přestřelka mezi Strasbourgem a Guingampem nakonec vítěze nepoznala

Domácí šli do zápasu s tím, že se chtějí v tabulce posunout zase o něco výše. Koneckonců formu na to mají. Naopak hosté se chtějí dostat nad sestupové pásmo. A poznali, že je nejvyšší čas to začít řešit.

Jak známo, oba celky se před měsícem střetly ve finále Coupe de la Ligue. Tehdy se po penaltovém rozstřelu radoval Racing. Tentokrát se zprvu hrálo hodně opatrně. Až ve 37. minutě si na přímý kop Pedra Rebocha naskočil Marcus Thuram a Gourvennekův tým šel do vedení - 0:1. Jenže už za dvě minutky bylo všechno jinak.

Obrovitý Ludovic Ajorque si naběhnul do ideálního prostoru před bránu, což postřehnul Sanjin Prcić a svému spoluhráči poslal centr takový, že stačilo jenom nastavit dolní končetinu - 1:1. Na další gól se čekalo do třiašedesáté minuty. A znovu v něm měl prsty Pedro Rebocho. Portugalský fotbalista přihrával po zemi napříč pokutovým územím, protože na zadní tyči viděl Lucase Déauxe. A dopravit balon z necelých dvou metrů do brány ... To opravdu není nic složitého - 1:2.

Jenomže ani tentokrát si hráči klubu ze Stade du Roudourou nepočínali optimálně. V téže desetiminutovce odkopával Cheik Traoré akorát k Sanjinu Prcićovi, který z nějakých dvaceti metrů pálil nekompromisně do sítě - 2:2. Tahle parádní trefa byla teprve druhou od jeho lednového příchodu na hostování z Levante.

Čtyři minuty poté potvrdil svou formu i Anthony Gonçalves. Jeho centr do vápna možná přeci jen nebyl z nejpřesnějších, ale dlouhá Ajorqueho levačka na zadní (levé) tyči všechno jistila - 3:2. Tentokrát bylo na skromném bretaňském celku, aby s nepříznivým stavem něco udělal. A to se taky povedlo!

V šestaosmdesáté minutě přiletěl do šestnáctky další centr, který Marcus Thuram nasměroval do břevna, od kterého se míč odrazil k Jérémymu Sorbonovi a zkušený kapitán zblízka neomylně dorážel - 3:3. Guingamp o víkendu doma přivítá Olympique Marseille. Naopak Racing bude chtít uhrát další body v duelu s Montpellierem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele