32. kolo
14.04.2019 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Saint-Étienne si poradilo s Bordeaux, a proto stále živí šanci na Ligu mistrů

Saint-Étienne navázalo na dobrou formu z poslední doby a tentokráte si díky skvěle zvládnutému druhému poločasu poradilo s Bordeaux po výsledku 3:0, v tabulce Ligue 1 se proto udrželo na čtvrtém místě s třiapadesáti body. Za třetím Lyonem momentálně zaostává o body tři a před pátou Marseille disponuje dvoubodovým náskokem. Girondins naopak nenavázal na nedávný úspěch s Marseille (2:0) a klesl na třináctou příčku s osmatřiceti body.

První poločas příliš zajímavých možností nepřinesl, ovšem AS po přestávce ožil díky proměněnému pokutovému kopu a v závěrečné dvacetiminutovce přidal ještě další dvě trefy zásluhou zkušeného Mathieua Debuchyho. První větší příležitost se zrodila v polovině úvodní části, kdy po dobré práci Hamoumy a následné přihrávky z pravého křídla zakončoval Wahbi Khazri a svou dělovkou vyprášil rukavice připraveného gólmana Costila.

Stejný hráč mohl poslat svůj výběr do vedení v nastavení prvního dějství, ale jeho přízemní projektil z levého rohu pokutového území odvrátil nohou Costil na rohový kop. Osm minut po změně stran odcentroval do pokutového území Bordeaux aktivní Debuchy a jeden z hostujících hráčů zahrál rukou. Rozhodčí Buquet po konzultaci s VAR nařídil pokutový kop a následně přišla chvíle osmadvacetiletého tuniského reprezentanta Khazriho.

Ten si postavil balón na penaltový puntík a pohotovou přízemní střelou doprostřed branky rozvlnil síť. Neuběhlo ani dvacet minut a náskok Saint-Étienne pojistil Debuchy. Zřejmě nejlepší muž nedělního zápasu vyskočil nejvýše do vzduchu po rohovém kopu Khazriho z levé strany a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč přímo k pravé konstrukci. V 84. minutě se hosté dopustili obrovské hrubky při rozehrávce.

Tuto chybu však nakonec nepotrestal Cabella, jenž po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry minul vzdálenější tyč o několik decimetrů. Domácí se přeci jen dočkali třetího zásahu v poslední minutě základní hrací doby. Čtyřiatřicetiletý obránce završil své úžasné představení druhým gólem v utkání, když si po centru Polomata z levé strany seběhl k přední tyči, v osobním souboji přetlačil bránícího protihráče a pak obstřelil bezmocného Costila.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele