32. kolo
12.04.2019 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon a Amiens hrály bez branek

Oba celky přitom nadále nemají záchranu v Ligue 1 zdaleka jistou. Tento výsledek tedy nejvíce potěšil další konkurenty v čele Caen a Guingampem. DFCO tak nenavázalo na týden staré povedené vystoupení proti Lyonu.

Trvalo to téměř třicet minut, než musel jeden z gólmanů poprvé do akce. Romain Amalfitano to zkusil z dálky a Régis Gurtner ho vychytal. Dijonu se v minulých vzájemných kláních s SC příliš nedařilo a rozhodně to borci na hrací ploše chtěli tentokrát napravit. Oussama Haddadi si vybral Wesleyho Saïda, který dál posunul do nebezpečného prostoru, kde bohužel neuspěl ani Benjamin Jeannot, ani Júlio Tavares.

Třicetiletý rodák z Kapverd a s pětašedesáti brankami historicky nejlepší střelec dijonského klubu, se ve dvaačtyřicáté minutě dostal k Saïdově centru. Jenže svatyni překopnul, takže svůj střelecký půst natáhnul už na osmadvacet duelů! Rúnar Rúnarsson zažil mezi třemi tyčemi klidný večer. Jeho směrem šla za celých devadesát minut jediná střela.

Naopak svěřenci Antoina Kombouarého vycítili šanci a nadále zaměstnávali Gurtnera. Ve dvaasedmdesáté minutě rozehrál Naïm Sliti přímý kop, Tavares se dostal před Prince Désira Gouana a jeho bodlu chyběl malinkatý kousek. V nastaveném čase byl nejprve vyloučen Eddy Gnahoré, jenže ve zbytku utkání stinul akorát Sliti jedno nepřesné zakončení.

Rozhodně to bude ještě hodně dramatické, kdo nakonec obsadí barážovou příčku a kdo rovnou sestoupí. Amiens čeká příští víkend důležité klání na Stade de la Beaujoire v Nantes, které ve dvaatřicátém kole dokázalo poprvé od konce února zvítězit. Dijon opět doma na Stade Gaston Gérard natrefí na Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele