Ligue 1 - souhrn 28. kola

03.03.2021, 21:05, aktualizováno 03.03.2021, 23:12
Komentáře a souhrny
Jonathan David (© AFP)
Až do devadesáté minuty napínali hráči vedoucího Lille své fanoušky, nakonec ale Marseille přece jen udolali a udrželi vedení v tabulce. Drží dvoubodový náskok před PSG, které vyhrálo V Bordeaux. Také Lyon se nakonec dočkal vítězné branky v souboji s Rennes, kterému nepomohla ani výměna trenéra. Racing Lens vyhrál v St. Ětienne a dál drží pohárovou pozici. Nice si poradilo doma s Nimes, i když to byla fuška. Brest porazil doma Dijon...

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:1

03.03.2021 21:00

Góly: 20. Pablo Sarabia

PSG si v notně okleštěném složení poradilo ve vloženém kole na hřišti Bordeaux a udrželo kontakt s vedoucím Lille na rozdíl dvou bodů. Především v prvním poločase na hrací ploše dominovalo, avšak po obrátce přišlo ze strany soupeře přece na řadu zlepšení, leč aspoň ke kýženému vyrovnání zkrátka nevedlo. O jedinou branku utkání se postaral Pablo Sarabia.

Domácí působili v dějství prvním bázlivým dojmem, směrem dopředu hrozili opravdu pouze sporadicky, a i když ani hosté nepředvedli bez indisponovaného Neymara, Ángela Di Maríi, Kyliana Mbappého a nakonec i Moiseho Kean, který byl těsně před tímto utkáním pozitivně testovaný na koronavirus, v ofenzívě úplně dechberoucí výkon, dočkali se vstřeleného gólu.

Aktivní byl právě hlavně Pablo Sarabia, který v 17. minutě vyslal z vápna tvrdou dělovku, každopádně gólman Costil v tomto případě stačil zasáhnout. O pár chvil později již ovšem kapituloval, to když Rafinha ze středu pole uvolnil u levé lajny Gueyeho, ten přihrál do vápna na Pabla Sarabiu, jenž si posunul míč na svou levačkou a po zemi zamířil ukázkově k tyčce.

Les Girondins do přestávky nemohli najít adekvátní odpověď na tohle inkasování, a byť ve druhém dějství předvedli o něco lepší vystoupení, úspěchu se nedočkali. V 51. minutě naopak mohl náskok Les Parisiens navýšit Danilo Pereira, nicméně svou hlavičku nenasměroval do potřebných míst mezi třemi tyčemi. Až v poslední dvacetiminutovce začalo Bordeaux kousat.

Poprvé zásluhou střídajícího Ben Arfy, mimochodem bývalého hráče PSG, který tlačil svou střelu ke vzdálenějšímu prostoru brány, balón však skončil těsně vedle ní. Tu největší šanci si schovalo FCGdB do první minuty nastavení. Velezkušený Briand, jenž se na hřiště dostal také jako náhradník, hlavičkoval na bližší tyčku, jenomže fantasticky ho vychytal brankář Navas.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Olympique Marseille 2:0

03.03.2021 21:00

Góly: 90. Jonathan David, 90+3. Jonathan David

Fotbalisté Lille zvládli těžké domácí utkání proti Marseille a i po 28 kolech zůstávají na prvním místě tabulky Ligue 1. Zápas přitom dlouho vypadal na bezbrankovou plichtu, protože za devadesát minut se nedokázala ani jedna strana gólově prosadit. Až v nastavení urval důležité tři body dvěma slepenými brankami Jonathan David.

Nejbližší pronásledovatelé Lille, obhájce trofeje PSG i Olympique Lyon doufaly, že právě Marseille by mohla aktuálně vedoucí tým soutěže obrat o body a dlouho to vypadalo, že se tak skutečně stane.

Lille mělo o něco větší převahu a ve 14. minutě ji demonstroval zajímavým střeleckým pokusem Renato Sanches, ale Mandanda se proti němu vytáhl se zákrokem. Na druhé straně se o něco podobného pokusil Boubacar Kamara a zasahovat musel i Maignan. Bohužel z prvního poločasu to bylo všechno. Oba celky hrály poměrně opatrně, zejména Marseille uzpůsobila soupeři taktiku a nutno podotknout, že celkem úspěšnou, pakliže nechtěla inkasovat.

Podobně tomu bylo i po změně stran. Lille opět zahrozilo prostřednictvím dalekonosného pokusu, tentokrát v podání Weaha a Mandanda se opět natáhl k tyči a balón vyrazil. Další snažení Lille už vycházelo vniveč a Marseille si kráčela pro cennou remízu.

Na tu ale nakonec nedošlo. V 90. minutě Araújo šikovně přepustil balón na Ikoného, jeho ránu Mandanda neudržel a z bezprostřední dorážky vstřelil vítězný gól Jonathan David. Marseille měla na vyrovnání málo času, otevřela hru a Lille vzápětí vstřelilo druhý gól. Po brejkové situaci Mandanda vyrazil balón za šestnáctku k nohám Davida, který pak trefil odkrytou klec. Dogy vyhrály 2:0 a udržely vedení v tabulce před dotírajícím PSG.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Lorient 1:1

03.03.2021 21:00

Góly: 28. Stephy Mavididi - 9. Adrian Grbic (pen.)

Půlhodina stačila oběma aktérům zápasu 28. kola francouzské Ligue 1 na to, aby vyčerpali svůj produktivní střelecký arzenál. Už v 9. minutě poslal hosty do vedení z pokutového kopu Adrian Grbić, ale o několik minut později srovnal na konečných 1:1 Stephy Mavididi.

Montpellier byl vzhledem k postavení v tabulce doma favoritem, nicméně do zápasu nevstoupil ideálně a od 9. minuty už s Lorientem prohrával. Hilton uvnitř vlastní šestnáctky fauloval a sudí odpískal pokutový kop. Adrian Grbić poslal Omlina ke druhé tyčce a proměněnou penaltou zajistil Lorientu vedení. Hosté byli v úvodu aktivnější a jejich vedení bylo zasloužené.

Domácí potřebovali přidat a po dvaceti minutách měl solidní možnost Téji Savanier, jehož tvrdou ránu ze střední vzdálenosti vyrazil brankář Dreyer. O chvíli později si zpracoval balón na ofsajdové hranici Stephy Alvaro Mavididi a přízemní ranou prostřelil hostujícího brankáře - 1:1. Bohužel v tu chvíli ještě nikdo netušil, že s brankami v zápase je amen.

Nemuselo tomu tak být. Před koncem poločasu byl ve stoprocentní šanci Adrian Grbić, ale Omlin proti němu skvěle zasáhl. Také ve druhém dějství bylo před Omlinem živo a prudká střela Laurienteho rozvlnila jen boční síť.

Lorient chtěl v Montpellieru urvat všechny body a když Moffi krásným obloučkem vstřelil gól, vypadalo to, že Lorient skutečně zvítězí. Naneštěstí pro hosty byl během gólové akce odhalen útočný faul, takže branka neplatila. Na stavu 1:1 se tak už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 1:2

03.03.2021 21:00

Góly: 14. Moses Simon - 39. Konan, 89. Yunis Abdelhamid

Remeš si veze z Nantes vítězství, které bylo řekněme hodně šťastné. Hosté si vytvořili prakticky jen dvě velké příležitosti a obě skončily v síti. Nantes doplatilo zejména na neproměňování v průběhu prvního poločasu.

Už v 5. minutě mohli jít domácí Kanárci do vedení, když si na výborně načasovanou kolmici seběhl Randal Kolo Muani, ovšem sám před Rajkovićem neuspěl. Nantes se však dočkalo o chvíli později. Ve 13. minutě Chirivella načechral centr na zadní tyč a tam Moses Simon hlavou pod břevno zavěsil. Nantes mělo v prvním poločase jednoznačně více ze hry a po půlhodině hry mohlo zvýšit na rozdíl dvou branek, který by byl pro další vývoj zřejmě zásadní. Randal Kolo Muani málem využil zaváhání obrany, zbavil se i brankáře, ale toho na brankové čáře zastoupili obránci, navíc Muani se dostal už do úhlu.

Remeš si dlouho nevěděla rady a vlastně neměla žádnou gólovku, s výjimkou okamžiku, který nastal ve 39. minutě. Ghislain Konan ve vápně napřáhl a se štěstím propasíroval míč za záda Lafonta. Brankář Nantes si tu mohl a měl počínat lépe.

Hosté se vyrovnávací brankou dostali zpátky do zápasu, ale bohužel na hrací ploše se pak dlouhé minuty nic zásadního nedělo. A to ani po změně stran. Teprve dvacet minut před koncem schoval Rajković v náruči střelu Ludovica Blase a následně se zdálo, že utkání mít vítěze nebude.

Omyl. Minutu před koncem si seběhl na rohový kop Abdelhamid a hlavou rozhodl o vítězství Remeše 2:1. Nantes nemělo na odpověď už moc času a svojí poslední velkou šanci v podání Imrana Louzy neproměnilo, respektive dobře se k tyči natáhl Rajković.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Monaco 1:0

03.03.2021 21:00

Góly: 90. Frédéric Guilbert

Úchvatná stíhací jízda knížecího klubu z Monaka nečekaně skončila na půdě Štrasburku, kde se hostujícímu favoritovi nepodařilo skórovat a v samém závěru navíc přišel i o nerozhodný bezbrankový výsledek. Hrdinou Racingu se v první nastavené minutě stal Frédéric Guilbert, který přisoudil svému celku nesmírně cenné tři body v boji o záchranu. Domácí se díky tomuto úspěchu vyhoupli na čtrnáctou pozici s třiatřiceti body.

Hosté v předchozích dvanácti ligových zápasech hned desetkrát vyhráli a dvakrát remizovali, poslední porážku utrpěli v polovině prosince uplynulého roku proti nováčkovi RC Lens (0:3). Před tímto soubojem ztráceli na vedoucí Lille čtyři body, po této nečekané porážce jsou stále čtvrtí se sedmibodovým mankem na LOSC a za třetím Lyonem zaostávají o body čtyři.

Celek ze Štrasburku začal odvážně a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Po několika odrazech před pokutovým územím soupeře vypálil Koné a svou přízemní střelou minul levou konstrukci zhruba o půl metru. Další možnost domácího výběru se zrodila v 17. minutě. K velmi tvrdé dělovce se propracoval Thomasson, avšak mířil jen doprostřed branky a gólman Lecomte tak dokázal odvrátit balón do bezpečí. Racing nepolevoval v aktivitě ani v následujícím průběhu.

Kvůli odvrácenému přímému volnému kopu z levé strany se opřel do odraženého míče z dobrých třiceti metrů Carole a horní tyčku minul o několik centimetrů. Monako poprvé zahrozilo až v závěrečné minutě úvodního dějství a hned mohlo vsítit vedoucí gól, jenomže okamžitý volej kanonýra Ben Yeddera brilantně zlikvidoval pozorný brankář Kawašima. Do druhého poločasu však opět vlétli lépe domácí a bleskově mohli skórovat.

Vynikající zpětnou nahrávku od Ajorqueho se snažil zužitkovat Thomasson, ale jeho pokus z dvanácti metrů byl na poslední chvíli sražen do zámezí obětavým Maripánem. V 64. minutě se blýskl Lecomte, jenž vyrazil ránu Ajorqueho před sebe a následná bomba z dvaceti metrů v podání Liénarda letěla nad břevno. Za dalších sedm minut to byl opět Ajorque, který zakončoval z pouhých tří metrů, nicméně famózní Lecomte předvedl skvělý zákrok nohou.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak svěřenci Thierryho Laureyho byli odměnění za svou houževnatost rozdílovou trefou. Guilbert se rozhodl k fenomenálnímu úniku z poloviny hřiště a v závěru akce napřáhl z pětadvaceti metrů, svůj skákavý projektil umístil s naprostou přesností do pravého spodního růžku.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Dijon FCO 3:1

03.03.2021 19:00

Góly: 17. Franck Honorat, 27. Steve Mounié, 40. Irvin Cardona - 29. Roger Assalé

Dijon opět vyšel naprázdno. Tentokrát byl nad síly Linarésovy skvadry Brest, který v současnosti vede Olivier Dall’Oglio. Šestapadesátiletý kouč má s působením v klubu z departmentu Côte d’Or zkušenosti. Pod jeho vedením patřil Dijon svého času k nejlépe střílejícím mužstvům Ligue 1. Jenže ty časy už jsou pryč, a proto ten vysoký počet porážek.

O první příležitost se po Faussurierově centru postaral Irvin Cardona. Jeho hlavička však postrádala vyloženě gólové parametry. Následně se k přímému kopu postavil Romain Perraud a mnoho nechybělo, aby poslal Brest do vedení. To se uskutečnilo až nedlouho před uplynutím úvodní dvacetiminutovky.

Po přihrávce Jeana Lucase Ngonda Muzinga marně na pravém křídle naháněl Francka Honorata. Hráč s devítkou na dresu doběhnul až těsně k Racioppimu, aby mu nasadil housle - 1:0. Odhodlaní domácí ve svém snažení nepolevovali a brzy se dočkali druhého gólu. V sedmadvacáté minutě rozehrál Franck Honorat rohový kop. Centr se snesl na zadní (pravou) tyč, kde se najednou před nic netušícím Muzingou objevil Steve Mounié a přesnou hlavičkou zařídil svému týmu dvoubrankový náskok - 2:0.

Jenže už za nějakých 120 sekund bylo všechno jinak. Po souboji dvou pětek, tedy Coulibalyho s Chardonnetem, se kulatý předmět snesl až do malého vápna, odkud jej bleskově pravačkou uklidil na místo určení Roger Assalé - 2:1.

Skóre na ukazateli získalo svou finální podobu ještě před poločasovým odchodem do šaten. Jean Lucas lehoučkým obloučkem mezi dvěma obránci nabídnul příležitost ke skórování Irvinu Cardonovi, který ji - i díky spolupráci s levou tyči - beze zbytku využil - 3:1. Po změně stran si Les Pirates vedení spíše jenom hájili a soupeře do žádné velké šance nepustili.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:0

03.03.2021 19:00

Góly: 74. Houssem Aouar

Les Gones zažívají povedenou sezonu, která by eventuálně mohla skončit prvním titulem od ročníku 2007/2008. Naděje udržel díky vítězství 1:0 nad Rennes. Avšak stále zbývá odehrát deset zápasů. Toho si jsou dobře vědomi i v Rennes, kde jako nového kouče jmenovali Bruna Génésia, jenž v minulosti vedl právě Lyon a jenž ukončil svoje angažmá v Číně. V prvním zápase neuspěl, může ale doufat v lepší zítřky.

V Parc Olympique Lyonnais měli první šanci domácí. Islam Slimani se dostal k centru po rozehrávce přímého kopu, jenže mířil mimo. Následující minuty mnoho vzruchu nenabídly. Až těsně po půl hodině hry vyslal Jérémy Doku na Anthonyho Lopese jedovatou ránu, která se otřela o horní síť. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky byly k vidění spíše osobní souboje a pozorné defenzivy.

V nastaveném čase to ještě z úhlu zkusil Memphis Depay, leč na Alfreda Gomise si nepřišel. Holandský fotbalista se dostal k míči znovu hned po změně stran. Jeho technická střela se však mezi tři tyče nevešla. V 62. minutě se přeci jen dostal do zakončení Karl Toko Ekambi. Gólmanovi ve službách Rennes jím mnoho starostí nenadělal.

Gomis musel opět zasahovat v sedmašedesáté minutě, když jeho pozornost vyzkoušel Houssem Aouar. Dvaadvacetiletý záložník za 60 sekund přihrával z pravé strany před bránu, kde se ve skluzu podařilo skórovat Kadeweremu. Bohužel rozhodčí Buquet nemohl tento zásah uznat kvůli ofsajdovému postavení.

Poté se připomněl Steven N’Zonzi. Brankář domácích Lopes si celou situaci pohlídal.

Hned po protiakci se balon odrazil v pokutovém území hostujícího celku před Ekambiho, jehož umístěnou ránu zblokoval ve správný čas na správném místě stojící Adrien Truffert. Lyonské snahy však došly naplnění v 74. minutě. Depay dostal dobrý balon za obranu. Ve vápně po souboji s obráncem upadl, ale hned zase vstal a servíroval pro naprosto neobsazeného Aouara, jenž překonal vyběhnuvšího brankáře - 1:0.

Za tři minutky mohl střelec gólu přidat další, kdyby netrefil pouze Alfreda Gomise.

V nastaveném čase druhého poločasu to ještě zkusili zase hosté a málem vyrovnali. Zodpovědnost vzal na sebe Eduardo Camavinga a o kousek minul levou tyčku. OL se tak může radovat. O osmnácté vítězství bude usilovat příště v Remeši. Les Rouges et Noirs naopak připisují devátou porážku. V příštím duelu na ně čeká nevyzpytatelný Racing Strasbourg.

Více informací k zápasu

FC Metz - Angers SCO 0:1

03.03.2021 19:00

Góly: 44. Angelo Fulgini (pen.)

Svěřenci Frédérica Antonettiho prohráli doma s Angers 0:1 a nenavázali na duely s Nice a s Bordeaux. Nicméně pohárové příčky zůstávají stále na dosah. Ani hráči Angers k nim však nemají daleko, přestože od klubu ze Stade Raymond Kopa se spíše očekává konečné umístění ve středu tabulky.

V Metách se o první střelu postaral v 8. minutě hostující Lassana Coulibaly. Jenže byla z velké vzdálenosti, mířila přímo na Oukidju a k tomu postrádala razanci. Následně si šel pro penaltu Angelo Fulgini. Po jeho pádu v pokutovém území však sudí Johan Hamel do píšťalky nepísknul. V následujících minutách scházela na obou stranách především kvalitní finální přihrávka.

Po půl hodině hry se do zakončení dostal dvakrát Pape Sarr. Paul Bernardino nemusel ani v jednom případě zasahovat. Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu, fauloval Boubakar Kouyaté ve vlastním vápně Loïse Dionyho. "Pětka" pro Angers byla na světě, a protože Angelo Fulgini volil opačnou (levou) stranu, než muž v rukavicích, zrodil se na Stade Municipal Saint-Symphorien nepopulární "šatňák" - 0:1.

Úspěšný exekutor se osmělil i v 55. minutě. Jeho rána nebyla marná, avšak scházela ji větší přesnost. Fulginimu patřil i další pokus, při kterém ho vychytal Alexandre Oukidja. V 65. minutě se musel činit jeho protějšek Bernardoni, když vyrážel na břevno nebezpečně vyhlížející obstřel z kopačky Fabiena Centonzeho.

Čas pro domácí ubíhal rychle a pozorná obrana Moulinova výběru jim směrem dopředu nic nedovolila. Naopak v nastaveném čase se na Souleymana Doumbiu pořádně naštval Oukidja, jelikož těsně před ním zakopl míč do zámezí. Sudí vyřešil celou situaci tak, že hostující obránce vyfasoval žlutou, zatímco domácí brankář rovnou červenou kartu. A hned poté se ozval závěrečný hvizd.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Nîmes Olympique 2:1

03.03.2021 19:00

Góly: 4. Amine Gouiri, 75. Alexis Claude-Maurice - 50. Loïck Landre

Fotbalisté Nice porazili doma Nimes 2:1. Ale pořádně se nadřeli. Kdo ví, jestli by Orli podruhé v řadě vyhráli, kdyby nešli do vedení už ve 4. minutě. Soupeř sice dokázal vyrovnat, ale rozhodující slovo měl čtvrt hodiny před koncem Alexis Claude-Maurice. Krokodýli tedy po další porážce zůstávají v sestupovém pásmu.

Jak bylo uvedeno, na první trefu nečekal stadion Allianz Riviera nijak dlouho. Morgan Schneiderlin centroval z vlastní poloviny. Amine Gouiri měl při zpracování štěstí, že se mu podařilo míč dostat kolem Kelyana Guessouma, načež střelou na bližší tyč z nějakých jedenácti metrů otevřel skóre tohoto střetnutí.

Hned po rozehrávce se pokusil opovědět Zinedine Ferhat. Bohužel mířil jenom do boční sítě. Navíc stál podle všeho v ofsajdu. Ve 22. minutě se k Maolidově centru dostal Youcef Atal. Naznačil střelu, načež si míč přehodil na levačku, což se neukázalo býti dobrým řešením. Hráči Nice se obětavě pouštěli do protivníkových střel.

Ve 35. minutě se k hlavičce dostal Yassine Behranou a tady opravdu mnoho nechybělo. První poločas už více pozoruhodných okamžiků nepřinesl.

V tom druhém se jeden takový odehrál během pěti minut. A znamenal vyrovnání. Nakrátko rozehraný roh přinesl příležitost pro Renauda Riparta, který hlavičkoval na přední tyči a Walter Benítez dokázal reflexivně zasáhnout. Na dorážku, kterou rovněž hlavou obstaral Loïck Landre, už ale nedosáhnul - 1:1.

V 59. minutě opět zazlobil Ripart. Na brankáře si ovšem nepřišel. Nedlouho poté posunul Pierre Lees-Melou na Gouiriho, jenž nastřelil pravou tyč. V 70. minutě vyběhli na hrací plochu Niclas Eliasson a Haris Duljević. Při další akci hostujícího týmu si oba vyměnili balon, načež pálil druhý jmenovaný z hranice vápna do břevna.

A znovu došlo na staré známé fotbalové pořekadlo nedáš-dostaneš. Centr Maolidy z pravého křídla totiž jeden z obránců srazil pouze k Claude-Mauriceovi, jenž přesnou střelou k levé tyči zařídil pro domácí vedení - 2:1.

Krátce před vypršením řádné hrací doby střílel střídající Khéphren Thuram. Mladší ze synů slavného otce Liliana však Reynetovi příliš vrásek nepřidělal.

V nastaveném čase Nimes sahalo po vyrovnání. Nejprve byl zřejmě faulován Zinedine Ferhat, ale rozhodčí Hakim Ben El Hadj nechal pokračovat ve hře. Díky tomu mohl Nolan Roux odcentrovat na zadní tyč, kde Eliassona ve stoprocentní šanci vychytal Benítez. Následně selhal v zakončení i domácí Dolberg a Lamine Fomba při posledním pokusu o vyrovnání zařízení netrefil.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - RC Lens 2:3

03.03.2021 19:00

Góly: 40. Harold Moukoudi, 90+4. Denis Bouanga (pen.) - 20. Florian Sotoca (pen.), 24. Arnaud Kalimuendo, 90+2. David Costa

Duel Saint Étienne s Racingem Lens se rozhodoval v závěru. V nastaveném čase druhého dějství byly k vidění dvě branky. Jednu vsítil dvacetiletý Portugalec David Costa. A právě ta se ukázala býti rozhodující. Les Verts tedy dál zůstávají těsně nad sestupovými vodami, zato Lens září.

Domácí začali aktivně. V 10. minutě pobídnul Kévin Monnet-Paquet kolegu Mahdiho Camaru, jenž se neprosadil, protože mu do rány vstoupil nejbližší protihráč. Krátce poté centroval na druhé straně Tony Mauricio a Seko Fofana mohl zakončovat. Chyběla mu ale větší přesnost.

V 19. minutě už šel Racing do vedení. Arnaud Kalimuendo si to namířil do vápna, kde ho podrazil Harold Moukoudi. Exekuce nařízeného pokutového kopu se ujal Florian Sotoca a s velkou porcí štěstí proměnil - 0:1.

Následně se osmělil domácí Adil Aouchiche. Jean-Louis Leca byl však pozorný. Další nepříjemnost pro Puelův výběr přišla na pořad večera hned ve 24. minutě. Arnaud Kalimuendo převzal přihrávku od Fofany a pravačkou prostřelil Jessyho Moulina, jenž si na balon znovu sáhnul - 0:2.

Za deset minut se minisouboj obou borců opakoval a vítězně z něj vyšel muž v rukavicích. Snížit se pak pokusil Mathieu Debuchy a Leca měl co dělat, aby tuhle ránu kryl. Do konce úvodního dějství ještě nakonec přece jen zvládl snížit Harold Moukoudi, když umístil přesně k pravé tyči centr, který mu na hlavu od rohového praporku servíroval Aouchiche - 1:2. Kamerunský obránce se tak prosadil ve druhém zápase v řadě, neboť o víkendu skóroval proti Lorientu, leč porážce 1:2 nezabránil.

Po změně stran o sobě dal vědět domácí Charles Abi. Jeho výživné střele chyběly centimetry. Jenom nějakých 180 sekund po něm ve vyložené příležitosti selhal hostující Massadio Haïdara, když orazítkoval jen brankovou konstrukci. Po hodině hry mohl zvýšit skóre Yannick Cahuzac, avšak na Jessyho Moulina s tímto zakončením nevyzrál.

Další dobrá možnost Lens patřila Sotocovi, který trefil pouze před sebou stojícího obránce. Na hřiště se dostal i Anthony Modeste, který při akci z dvaasedmdesáté minuty obešel při protihráče, aby mohl přihrát Abimu, který si rozhodně nepočínal podle svých představ. V 78. minutě za protesty uviděl žlutou kartu trenér Lens Franck Haise. Potom spálil další šanci Abi, ale to hlavní mělo na Stade Geoffroy-Guichard teprve přijít.

Ve druhé nastavené minutě zakončil Clément Michelin přečíslení přihrávkou na Davida Costu, který tak doklepával do prakticky odkryté klece - 1:3. Nicméně po rozehrávce si nedával ve vlastní šestnáctce pozor Facundo Medina a rána z kopačky Mahdiho Camary jej zasáhla do ruky. Na světě byla druhá penalta. K míči si stoupnul Denis Bouanga a s velkým přehledem zaznamenal svůj pátý zásah (z toho třetí z pokutového kopu) v sezoně - 2:3.

Více toho už ovšemfotbalisté Saint-Étienne nestihli, takže se další body pokusí získat na Stade Raymond Kopa v Angers. Racing věří, že o víkendu bude postup přes Red Star FC do osmifinále Coupe de France pouhou formalitou. A potom bude na programu důležitý zápas s konkurenčními Metami.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC28188249:1762
2.Paris Saint-Germain28193662:1760
3.Olympique Lyon28178356:2559
4.AS Monaco28174756:3855
5.RC Lens28128842:3944
6.FC Metz28118933:2741
7.Montpellier HSC281171044:4740
8.Olympique Marseille27109834:3239
9.Angers SCO281161133:4239
10.Stade Rennes27108933:3138
11.OGC Nice281051335:4035
12.Stade Reims288101034:3534
13.Stade Brestois281041442:5034
14.Racing Strasbourg28961336:4133
15.Girondins Bordeaux28961328:3433
16.AS Saint-Étienne28791229:4230
17.FC Lorient28761534:5227
18.Nîmes Olympique28741727:5425
19.FC Nantes284121228:4424
20.Dijon FCO28291719:4715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedním slovem "hrůza". Za takový výkon a nasazení by i bod byl nezasloužený

Reagovat
Israha

K ničemu. Larguet jako přechodný trenér nedokázal s tím týmem nic, kdyby se mu nezbláznil jednorázově Khaoui proti Nice, tak je bez výhry. Sympatický starý chlapík, ale měl jsem pocit, jako by s tím týmem ani neměl zájem uhrát nějaké rozumné výsledky a byl tam, protože musel. Ofenziva, kde hlavní tahouni na křídlech dělají soutěž o to, kdo klesne výkonnostně do většího marasmu, a chudáka Milika nechávají na holičkách, mu samozřejmě ani trochu nepomohla. Doufám, že Sampaoli tam udělá bordel a seřve je všechny tak, že půjdou domů s brekem. Jediná konstantní kvalita je tam letos v podání stoperů a Kamary. Už i Mandanda jde dolů, proti Nantes zaviněný gól, dnes taky. Nechci už, aby tahle sezona pokračovala

Reagovat
El Fáňos

Zapas jsem viděl a prohrál ho trenér, nebo vyhrál (Galtier)... do střídání to byl poměrně vyrovnaný zapas, Lille bylo lepší, ale i díky Mandandovi,který byl absolutně výborný, jsme to mohli urvat... ale po střídání to bylo jen horší, Germain zase jen bránil, měl by hrát beka v jiným týmu, za dva roky u nás je fakt prisernej, hrál nic poslední zápasy a zase nastoupil... tesim se na trenéra a Lille tu výhru nakonec preju, aby urvalili titul radeji než Lyon a PSG

Reagovat
Israha

Mandanda tři skvělé zákroky, a pak v poslední minutě neudrží poměrně snadný balon . Ale Lille nakonec zaslouženě, to ne, že ne. Germaina už fakt nikdy nechci vidět, on už ani nevyhrává souboje a neodebírá míče, v čemž býval platný pár let nazpět. A Larguetovo protěžování Payeta na úkor Thauvina je taky na ránu (i když Flo byl včera taky dost v křeči). Fakt chudák Milik, ten ještě bude chtít zpátky do Neapole, protože tady je sice v sestavě, ale že by si nějak moc zahrál, to tedy ne.

Reagovat
viteezy

Kdyby Nantes spadlo, mohli by zkusit vykoupit Lafonta, mohl by bejt za relativně slušnou cenu. Jen je otázka, jestli Steve bude chtít dělat dvojku, popřípadě se dělit o zápasy.

Reagovat
Israha

Lafont by byl vhodná posila a je pravda, že gólmanská dvojka bude potřebná (ale on je kmenový hráč Fiorentiny a ti asi nebudou prodávat úplně levně). Ale Steve zatím má výkonnost na to, chytat základ, a dva kiksy v krátké době za sebou to nezmění.

Reagovat
viteezy

Aha, já myslel, že už je jejich nebo alespoň na něj mají opci. To teda u Fialek asi zůstane, jestli se prodá Dragowski, což je škoda, rád bych ho měl pořád v L1. V tom případě mě jako lepší volba i s ohledem na případnou menší minutáž napadá Larsonneur, toho je v Brestu škoda.

Reagovat
Israha

Na mě dělá už nějakou dobu dobrý dojem Rajković, a letos se mi nezdá k zahození ani výkonnost Racciopiho, když už vybírat z levných a dostupných náhrad v Ligue 1.

Reagovat
viteezy

S Rajkovičem souhlas, ale ten by byl o dost dražší než Gautier nebo Racciopi na to aby občasně seděl. Ten z Reims půjde do Bundesligy nebo PL, kdybych si měl tipnout.

Reagovat
Seydou Doumbia

Co takový Over Mandanda?

Reagovat
Seydou Doumbia

Larsonneura máš nějak více nasledovanýho? Proti Lyonu minule zavinil penaltu a ještě školačky si hrál s míčem a nechal Paquetu odebrat mu míč a skorávat do prázdný. Ale samozřejmě to je jen jeden zápas. Lafont je zvlastní případ. Do Fiorentiny šel, aby tam odchytal skoro celou sezonu a potom ho pošlou zpátky do L1 na dvouleté hostování bez opce. To by mě bavilo teda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Beru zpátky. Proti nám chytala jejich dvojka.

Reagovat
viteezy

Líbí se mi od postupu Brestu do L1, po celou dobu je to dost velká jistota a asi největší osobnost klubu. I když letos je v Brestu zajímavých hráčů víc, hlavně Cardona, Perraud a skvělý Honorat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsem na ně zvědavý příští rok. Aby nehráli ve spodku tabulky jako Nimes, pokud jím odejdou výše zmínění klíčoví hráči.

Reagovat
Slavia10

David se rozjel??

Reagovat
Seydou Doumbia

Už je na tom o mnoho lépe než byl na začátku sezony, kdy vypadal že nedá gól nikdy. Potenciál hrát lépe však ještě má ohromný.

Reagovat
Kongo

Doufám, že Lorient nespadne. Takhle by se mi líbila kompletní tabulka na konci sezóny.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nantes je škoda jako klubu. Za Reims bych je měnil hned.

Reagovat
Langi

Marseille uplně k hovnu...dík ...jinak teď už si myslim, že to Lyon nedá...ta aura neporazitelnosti z října-prosince je pryč, vytratila se lehkost a na každý vítězství se tým šíleně nadře...takže takový klasický lyonský jaro po tom, co dali fanouškům na podzim čuchnout ...každopádně aspoň LM z toho být musí, to už by byla blamáž

Reagovat
smazaný uživatel

Lille to taky neda, takze holt zase PSG.

Reagovat
Israha

Maj Monaco, PSG i Lyon venku, no. Z toho klidně může být 0 bodů.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
juninho8

Ja si práveže netrúfam ani náhodou tipnúť kto to dá. PSG je túto sezónu porazitelne a naozaj môžu padnúť aj so slabšími tímami a uškodiť im môže aj LM. Pre Lyon to so slabšími tímami platí tiež. Mohli by sme mať ale viac síl a snáď sa znovu trochu preberie útočné trio Memphis, Tino a Tik tak. Bez ich gólov to nepôjde. Lille má tých najťažších súperov vonku ale inak sú celkom stabilný tak ak by tam uhrali aspoň remízy tak budú mať dobrú šancu. Monaku dávam najmenšie šance. Oni sú totálny haluzaci...tak isto ako môžu vyhrať s hocikým 4:0, tak isto môžu aj prehrať...Po dlhšom čase to ale môže byť tuhý boj až do konca. Moje vysnívané poradie je 1. Lyon, 2. PSG, 3. Monako, 4. Lille ale myslím si že to dopadne 1. PSG, 2, Lille, 3. Lyon, 4. Monako

Reagovat
Pharrell

A stejně na konci tam bude PSG. Snad se mýlím.

Reagovat
juninho8

Snáď teda aj ja...Po pár kolách budeme asi múdrejší...Ak by Monako padlo aj teraz najbližšie s Lille tak to budú mať už hodne ťažké...Lyon v Reims musí a potom PSG doma. Parizania si na Nantes asi zgustnu a ak by potom zvládli Lyon aj Lille za sebou tak tam už asi jednou nohou budú. Zaujímavé zápasy nás čakajú. Snáď sa umudri aj Nova Sport. Inak budem musieť oprášiť streamy

Reagovat
Seydou Doumbia

S tvým reálným tipem bych asi souhlasil. Dá se říct že konkurenci pro ty dementy si popsal nejlépe jak to šlo. Při všech těch patáliích pořád Pesgay vyjde nejlépe, no.

Reagovat
juninho8

Tak nejak dúfam že ich trošku zdecimuje hustý program a nestihnú sa dať kľúčoví hráči dokopy... uvidíme...

Reagovat
Seydou Doumbia

Je škoda že jím ta marodka vychází na takové sračky jako Dijon, Bordeaux a Nantes. Proti takovým by to měli zvládnout i s Xavierem Simondsem a Ruizem Atlem v základu. Potom ale mají Lyon, Lille nebo oba nováčky Méty a Lens. Tam je šance. Klíčové bude asi ty vzájemný zápasy. Pokud se mezi sebou všichni podobným dílem bodů vymlátí, tak bude slavit PSG, protože soupeři ztratí více bodů. Pokud někdo na těch vyrovnaných duelech vydělá 7z9 bodů tak bude mít solidní šanci na první flek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele