28. kolo
03.03.2021 19:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Steve Mounié (© AFP)

Dijon se po další porážce už pomalu smířuje se setupem

Dijon opět vyšel naprázdno. Tentokrát byl nad síly Linarésovy skvadry Brest, který v současnosti vede Olivier Dall’Oglio. Šestapadesátiletý kouč má s působením v klubu z departmentu Côte d’Or zkušenosti. Pod jeho vedením patřil Dijon svého času k nejlépe střílejícím mužstvům Ligue 1. Jenže ty časy už jsou pryč, a proto ten vysoký počet porážek.

O první příležitost se po Faussurierově centru postaral Irvin Cardona. Jeho hlavička však postrádala vyloženě gólové parametry. Následně se k přímému kopu postavil Romain Perraud a mnoho nechybělo, aby poslal Brest do vedení. To se uskutečnilo až nedlouho před uplynutím úvodní dvacetiminutovky.

Po přihrávce Jeana Lucase Ngonda Muzinga marně na pravém křídle naháněl Francka Honorata. Hráč s devítkou na dresu doběhnul až těsně k Racioppimu, aby mu nasadil housle - 1:0. Odhodlaní domácí ve svém snažení nepolevovali a brzy se dočkali druhého gólu. V sedmadvacáté minutě rozehrál Franck Honorat rohový kop. Centr se snesl na zadní (pravou) tyč, kde se najednou před nic netušícím Muzingou objevil Steve Mounié a přesnou hlavičkou zařídil svému týmu dvoubrankový náskok - 2:0.

Jenže už za nějakých 120 sekund bylo všechno jinak. Po souboji dvou pětek, tedy Coulibalyho s Chardonnetem, se kulatý předmět snesl až do malého vápna, odkud jej bleskově pravačkou uklidil na místo určení Roger Assalé - 2:1.

Skóre na ukazateli získalo svou finální podobu ještě před poločasovým odchodem do šaten. Jean Lucas lehoučkým obloučkem mezi dvěma obránci nabídnul příležitost ke skórování Irvinu Cardonovi, který ji - i díky spolupráci s levou tyči - beze zbytku využil - 3:1. Po změně stran si Les Pirates vedení spíše jenom hájili a soupeře do žádné velké šance nepustili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele