28. kolo
03.03.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

PSG díky Pablovi Sarabiovi přetlačilo ve vloženém kole venku Bordeaux

PSG si v notně okleštěném složení poradilo ve vloženém kole na hřišti Bordeaux a udrželo kontakt s vedoucím Lille na rozdíl dvou bodů. Především v prvním poločase na hrací ploše dominovalo, avšak po obrátce přišlo ze strany soupeře přece na řadu zlepšení, leč aspoň ke kýženému vyrovnání zkrátka nevedlo. O jedinou branku utkání se postaral Pablo Sarabia.

Domácí působili v dějství prvním bázlivým dojmem, směrem dopředu hrozili opravdu pouze sporadicky, a i když ani hosté nepředvedli bez indisponovaného Neymara, Ángela Di Maríi, Kyliana Mbappého a nakonec i Moiseho Kean, který byl těsně před tímto utkáním pozitivně testovaný na koronavirus, v ofenzívě úplně dechberoucí výkon, dočkali se vstřeleného gólu.

Aktivní byl právě hlavně Pablo Sarabia, který v 17. minutě vyslal z vápna tvrdou dělovku, každopádně gólman Costil v tomto případě stačil zasáhnout. O pár chvil později již ovšem kapituloval, to když Rafinha ze středu pole uvolnil u levé lajny Gueyeho, ten přihrál do vápna na Pabla Sarabiu, jenž si posunul míč na svou levačkou a po zemi zamířil ukázkově k tyčce.

Les Girondins do přestávky nemohli najít adekvátní odpověď na tohle inkasování, a byť ve druhém dějství předvedli o něco lepší vystoupení, úspěchu se nedočkali. V 51. minutě naopak mohl náskok Les Parisiens navýšit Danilo Pereira, nicméně svou hlavičku nenasměroval do potřebných míst mezi třemi tyčemi. Až v poslední dvacetiminutovce začalo Bordeaux kousat.

Poprvé zásluhou střídajícího Ben Arfy, mimochodem bývalého hráče PSG, který tlačil svou střelu ke vzdálenějšímu prostoru brány, balón však skončil těsně vedle ní. Tu největší šanci si schovalo FCGdB do první minuty nastavení. Velezkušený Briand, jenž se na hřiště dostal také jako náhradník, hlavičkoval na bližší tyčku, jenomže fantasticky ho vychytal brankář Navas.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele