28. kolo
03.03.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stephy Mavididi (© AFP)

Plichta Montpellieru s Lorientem se zrodila už v prvním poločase

Půlhodina stačila oběma aktérům zápasu 28. kola francouzské Ligue 1 na to, aby vyčerpali svůj produktivní střelecký arzenál. Už v 9. minutě poslal hosty do vedení z pokutového kopu Adrian Grbić, ale o několik minut později srovnal na konečných 1:1 Stephy Mavididi.

Montpellier byl vzhledem k postavení v tabulce doma favoritem, nicméně do zápasu nevstoupil ideálně a od 9. minuty už s Lorientem prohrával. Hilton uvnitř vlastní šestnáctky fauloval a sudí odpískal pokutový kop. Adrian Grbić poslal Omlina ke druhé tyčce a proměněnou penaltou zajistil Lorientu vedení. Hosté byli v úvodu aktivnější a jejich vedení bylo zasloužené.

Domácí potřebovali přidat a po dvaceti minutách měl solidní možnost Téji Savanier, jehož tvrdou ránu ze střední vzdálenosti vyrazil brankář Dreyer. O chvíli později si zpracoval balón na ofsajdové hranici Stephy Alvaro Mavididi a přízemní ranou prostřelil hostujícího brankáře - 1:1. Bohužel v tu chvíli ještě nikdo netušil, že s brankami v zápase je amen.

Nemuselo tomu tak být. Před koncem poločasu byl ve stoprocentní šanci Adrian Grbić, ale Omlin proti němu skvěle zasáhl. Také ve druhém dějství bylo před Omlinem živo a prudká střela Laurienteho rozvlnila jen boční síť.

Lorient chtěl v Montpellieru urvat všechny body a když Moffi krásným obloučkem vstřelil gól, vypadalo to, že Lorient skutečně zvítězí. Naneštěstí pro hosty byl během gólové akce odhalen útočný faul, takže branka neplatila. Na stavu 1:1 se tak už nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele