28. kolo
03.03.2021 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

David Costa (© AFP)

Lens nakonec porazilo ASSE a nadále drží pátou příčku

Duel Saint Étienne s Racingem Lens se rozhodoval v závěru. V nastaveném čase druhého dějství byly k vidění dvě branky. Jednu vsítil dvacetiletý Portugalec David Costa. A právě ta se ukázala býti rozhodující. Les Verts tedy dál zůstávají těsně nad sestupovými vodami, zato Lens září.

Domácí začali aktivně. V 10. minutě pobídnul Kévin Monnet-Paquet kolegu Mahdiho Camaru, jenž se neprosadil, protože mu do rány vstoupil nejbližší protihráč. Krátce poté centroval na druhé straně Tony Mauricio a Seko Fofana mohl zakončovat. Chyběla mu ale větší přesnost.

V 19. minutě už šel Racing do vedení. Arnaud Kalimuendo si to namířil do vápna, kde ho podrazil Harold Moukoudi. Exekuce nařízeného pokutového kopu se ujal Florian Sotoca a s velkou porcí štěstí proměnil - 0:1.

Následně se osmělil domácí Adil Aouchiche. Jean-Louis Leca byl však pozorný. Další nepříjemnost pro Puelův výběr přišla na pořad večera hned ve 24. minutě. Arnaud Kalimuendo převzal přihrávku od Fofany a pravačkou prostřelil Jessyho Moulina, jenž si na balon znovu sáhnul - 0:2.

Za deset minut se minisouboj obou borců opakoval a vítězně z něj vyšel muž v rukavicích. Snížit se pak pokusil Mathieu Debuchy a Leca měl co dělat, aby tuhle ránu kryl. Do konce úvodního dějství ještě nakonec přece jen zvládl snížit Harold Moukoudi, když umístil přesně k pravé tyči centr, který mu na hlavu od rohového praporku servíroval Aouchiche - 1:2. Kamerunský obránce se tak prosadil ve druhém zápase v řadě, neboť o víkendu skóroval proti Lorientu, leč porážce 1:2 nezabránil.

Po změně stran o sobě dal vědět domácí Charles Abi. Jeho výživné střele chyběly centimetry. Jenom nějakých 180 sekund po něm ve vyložené příležitosti selhal hostující Massadio Haïdara, když orazítkoval jen brankovou konstrukci. Po hodině hry mohl zvýšit skóre Yannick Cahuzac, avšak na Jessyho Moulina s tímto zakončením nevyzrál.

Další dobrá možnost Lens patřila Sotocovi, který trefil pouze před sebou stojícího obránce. Na hřiště se dostal i Anthony Modeste, který při akci z dvaasedmdesáté minuty obešel při protihráče, aby mohl přihrát Abimu, který si rozhodně nepočínal podle svých představ. V 78. minutě za protesty uviděl žlutou kartu trenér Lens Franck Haise. Potom spálil další šanci Abi, ale to hlavní mělo na Stade Geoffroy-Guichard teprve přijít.

Ve druhé nastavené minutě zakončil Clément Michelin přečíslení přihrávkou na Davida Costu, který tak doklepával do prakticky odkryté klece - 1:3. Nicméně po rozehrávce si nedával ve vlastní šestnáctce pozor Facundo Medina a rána z kopačky Mahdiho Camary jej zasáhla do ruky. Na světě byla druhá penalta. K míči si stoupnul Denis Bouanga a s velkým přehledem zaznamenal svůj pátý zásah (z toho třetí z pokutového kopu) v sezoně - 2:3.

Více toho už ovšemfotbalisté Saint-Étienne nestihli, takže se další body pokusí získat na Stade Raymond Kopa v Angers. Racing věří, že o víkendu bude postup přes Red Star FC do osmifinále Coupe de France pouhou formalitou. A potom bude na programu důležitý zápas s konkurenčními Metami.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele