Ligue 1 - preview 28. kola

03.03.2021, 08:30
Previews
Kompletním vloženým kolem pokračuje francouzská nejvyšší soutěž. Vedoucí Lille ve šlágru kola přivítá Marseille. Na případné zaváhání bude čekat Paris Saint-Germain, které před utkáním v Bordeaux ztrácí pouze bod. Lyonu se postaví Stade Rennes, zatímco Monaco bude chtít potvrdit formu ve Štrasburku. FC Metz hostí Angers SCO a RC Lens se představí s Saint-Étienne...
Stade Brestois - Dijon FCO  (středa 19:00)
Marně se naposledy poslední Dijon pokoušel vydolovat nějaké body. Proti PSG utrpěl jenom další ránu, která znamenala jeho osmou porážku napříč všemi soutěžemi, a hledat jakoukoli vzpruhu se tak pokusí v Brestu. Ten by také potřeboval konečně zabrat, minulá dvě utkání se mu totiž nevydařila a padl jak s Lyonem, tak s Monacem, dvěma celky z čela ligové tabulky.

Hostům určitě nehrají do karet ani kupící se absence. Nově se na ní objevil Pape Cheikh kvůli podvrtnutému kotníku, k dispozici nebude ani Wilitty Younoussa, který se bude připravovat k fotbalovým úkonům aspoň s rezervou, je pak otázkou, zda se stihne zmátořit Didier Ibrahim N'Dong, jenž trpěl nemocí. Vykartovaný je pak pro tento duel i nadále Aboubakar Kamara.

V nominaci mimo jiné nefiguruje též Mounir Chouiar, který chyběl již při sobotním nezdaru s PSG. "Jeho nepřítomnost je mojí volbou," vysvětloval dijonský lodivod David Linarés. "Mluvil jsem s ním ohledně mých očekávání. Teď je na tahu pouze on. Chci se zaměřit na ty, u nichž mě jejich výkony znepokojují. Už nějakou dobu od něj chceme daleko, daleko víc."

K dispozici by burgundskému výběru již měl být Wesley Lautoa. Toho netrápí žádný problém zdravotního charakteru, ale utkání proti Pařížanům si nezahrál, neboť byl potrestán za pozdní příchod den před ním. "Už dlouho nejsme schopni zastavit naše krvácení. Musíme se zotavit velmi rychle, začít prostě znovu. Nejsme odhodlaní ani dobře útočně naladění," řekl Linarés.

Brestský kouč Olivier Dall'Oglio by měl postrádat dva hráče, delší dobu již není způsobilý Denys Bain, problémy s kolenem má poměrně čerstvě ještě Christophe Hérelle. "Čeká nás sok, který často skóruje, také však poměrně hodně inkasuje," mínil Linarés. "Máme bohužel nyní dynamiku nastavenou na opačný mód. My potřebujeme být i na tréninku morálně silní."
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Pierre-Gabriel, Duverne, Brassier, Perraud - Lasne, Lucas, Belkebla - Honorat, Cardona, Faivre
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Racioppi - Boey, Écuélé Manga, Panzo, Coulibaly, Ngonda - Lautoa, Ebimbe, Celina - Konaté, Mama Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.95 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - Stade Rennes  (středa 19:00)
V boji o titul čeká Olympique Lyon další důležitý zápas, tentokrát proti letošnímu účastníkovi Ligy mistrů Stade Rennes. Hosté se teprve před pár dny rozloučili s úspěšným trenérem Julienem Stéphanem, který po sérii neuspokojivých výsledků nabídl rezignaci a vedení ji přijalo. Stéphana nahradil na lavičce Philippe Bizeul.

Olympique Lyon o víkendu remizoval na stadionu Marseille 1:1 a v tabulce klesl na průběžné třetí místo tři body za vedoucí Lille. Boj o titul je ve francouzské nejvyšší soutěži nejnapínavější za posledních několik let a jedním z uchazečů o trůn je Lyon. Po neděli je však třeba počítat i s Monakem, které na Lyon už ztrácí jen jeden bod. A právě pod tímto tlakem se teď ocitají Les Gones, kteří by potřebovali proti Rennes zvítězit a to se takřka dva roky nepovedlo.

Letošní duel v Rennes skončil remízou 2:2 a v loňské neúplné sezoně vyhrálo Rennes 1:0. Neúplná sezona je pro Lyon trnem v oku, protože do Ligy mistrů proklouzlo senzačně Rennes, zatímco tým trenéra Garcii osiřel.

Zdá se, že Liga mistrů sebrala hostům více sil, než by bylo záhodno. Už během účinkování v základní skupině ve společnosti Chelsea, Sevilly a Krasnodaru se na domácí scéně nedařilo. Po vyřazení se pak tým zvedl, ale od konce ledna nevyhrál a kouč Julien Stéphane podal rezignaci. Vedení ji možná trochu překvapivě přijalo a novým trenérem se stal Philipp Bizeul.

Stade Rennes aktuálně nefiguruje na pohárových příčkách, ovšem z devátého místa ztrácí na páté Mety jen tři body. Nabízí se tak otázka, zda nebyla Stéphanova rezignace ukvapená. Každopádně nového kouče čeká ostrý test v podobě zápasu na půdě ofenzivně laděného Lyonu.

Lyonu bude chybět brazilský tvůrce hry Lucas Paquetá, který byl v zápase proti Marseille vyloučen. To je vhodná příležitost pro Bruna Guimarese. Hostům se zase po trestu vrací Maouassa, takže v základní jedenáctce by neměl chybět.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Dubois, Denayer, Marcelo, De Sciglio - Mendes, Guimaraes, Caqueret - Kadewere, Depay, Toko Ekambi
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traore, Aguerd, Da Silva, Maouassa - Nzonzi, Camavinga, Bourigeaud - Del Castillo, Guirassy, Terrier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.31 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Angers SCO  (středa 19:00)
Po francouzské riviéře v Nice vyloupily Mety i Bordeaux a v tabulce Ligue 1 se posunuly už na senzační páté místo. Les Grenats nepřestávají udivovat a v souboji s SCO Angers si mohou páté místo pojistit.

Mety šplhají tabulkou francouzské Ligue 1, ale pro tuto chvíli to vypadá, že na víc jak páté místo nedosáhnou. Ztráta Met na Monako je už čtrnáctibodová, a tak se největší překvapení sezony pokusí stávající místo upevnit, protože stejným počtem bodů oplývá i RC Lens a dá se očekávat, že poslední slovo neřekla ani slavnější Marseille.

Domácí tým je ve formě. Nedávno sice prohrál dva zápasy v řadě, ale v celkovém kontextu si vede úžasně. Naposledy zvítězil shodně 2:1 v Nice i v Bordeaux a už teď je jasné, že se mu záchranářské boje vyhnou obloukem.

Proti Angers se pokusí o třetí výhru v řadě a pojištění stávajících pozic. Hosté patří k nevyzpytatelným soupeřům, nicméně už pět kol nedokázali zvítězit. Poslední výhra se datuje ke konci ledna v domácím zápase s Nimes Olympique. O víkendu Angers prohospodařilo dvoubrankový náskok, když o tři body přišlo v nastaveném čase brankou Arnauda Kalimuenda.

Angers cestuje do Met bez Mohameda Ali Choa, Sada Thiouba, Jimmyho Cabota, Rachida Aliouiho a Enza Ebosseho. To už je poměrně rozsáhlá marodka, která může znamenat problémy. Dobrou zprávou je ale návrat střelce Stéphana Bahokena. Kompletní nebudou ani domácí. Metám budou chybět Ernest Boahene, Opa Nguette, Ibrahima Niane, Kevin N'Doram a Manuel Cabit.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Bronn, Kouyate, Boye - Centonze, Angban, Sarr, Delaine - Boulaya - Gueye, Iseka
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Bamba, Traore, Thomas, Doumbia - Coulibaly, Mangani - Capelle, Fulgini, Boufal - Diony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.11 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Nîmes Olympique  (středa 19:00)
Bitvu o jih Francie s sebou přinese středeční vložené kolo Ligue 1. Oba týmy by mohly být před vzájemným soubojem v poměrně dobrém rozpoložení, byť u Nice jde o krátkodobou záležitost, neboť minulý pátek utnulo svou sérii tří porážek v řadě vítězstvím v Rennes. Zato Nimes v uplynulých čtyřech duelech skolilo Dijon, Bordeaux i Lorient a remizovalo s Nantes.

Anthony Briancon, Pablo Martinez, Lucas Buades, Karim Aribi, Lucas Déaux, Lucas Días, Clément Depres a Sidy Sarr, to je osmice hráčů, která by se neměla v tomto utkání představit, přičemž nově na marodku přibyl Sofiane Alakouch. V sestavě hostů se mimochodem neobjeví ani Florian Miguel, jenž v minulém zápase s Nantes vyinkasoval červenou kartu v závěru.

Suma sumárum se jedná dohromady o deset absencí. Zdá se, že je aspoň způsobilý Antoine Valerio, který ovšem ani náhodou nepatří k žádným stálicím, vždyť dosud neodehrál ani minutu. Je vlastně s podivem, že svěřenci trenéra Pascala Plancqueho zvládli nedávné důležité období v předchozích dvou týdnech s grácií a že urvali hned deset bodů z možných dvanácti.

Nice se aktuálně nachází ve středu tabulky, dobrou zprávou pro něj bezpochyby je návrat Youcefa Atala, Jordana Lotomby i Kaspera Dolberga z listiny zraněných, nepředpokládá se však, že by některý z nich mohl nyní zasáhnout do hry okamžitě od začátku. Pořád nicméně není k dispozici čtveřice hráčů Danilo Barbosa, Dante, Jeff Reine-Adélaïde a Rony Lopes.

Letošní účastník Evropské ligy je aktuálně spíše blíže sestupovému pásmu než těm příčkám, jež zaručují evropské poháry. Přitom právě o ty chtěl bezpochyby před startem tohoto ročníku za každou cenu bojovat. "Nejtěžší ve fotbale je potvrdit uplynulou výhru," uvedl domácí kouč Adrian Ursea. "Dáváme si pozor. Mač s Nimes bude mít úplně jiný kontext než ten s Rennes."
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Daniliuc, Saliba, Todibo, N'Soki - Claude Maurice, Schneiderlin, Lees Melou - Boudaoui, Gouiri, Maolida
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reynet - Burner, Guessoum, Landre, Meling - Fomba, Cubas, Ripart - Duljevič, Koné, Ferhat
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.89 - 4.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - RC Lens  (středa 19:00)
St. Étienne se nachází na šestnáctém místě tabulky, a ačkoli není úplně přímo namočeno do sestupových starostí, žádným rozhodujícím odstupem od pásma ohrožení nedisponuje. Je tedy pro něj záhodno neprohrávat minimálně v takových střetnutích, jako třeba v tom minulém s Lorientem. Napravit svou reputaci rozhodně nebude vůbec snadné ve vloženém kole s Lens.

Právě minulý nezdar s celkem z Bretaňského poloostrova zapříčinil ztrátu náskoku na svého soka, který je už jen na čtyřech bodech. Osmnácté Nîmes je Les Verts vzdálené na rozdíl pěti bodů, devatenácté Nantes pak na šesti. "Kousek po kousku jsme Lorientu ustupovali. A ten nakonec zintenzívnil tlak," zlobil se kouč Claude Puel. "Ale už je ten zápas za námi," ujistil.

Romain Hamouma, Yvann Macon a Wahbi Khazri budou jedinými jistými ztrátami na straně ASSE. "Macon se znovu zapojil do tréninku, je určitě super ho znovu vidět na hřišti. Rovněž Hamouma je zpátky na place, u něj však bude návrat přece ještě nějakou tu chvíli trvat. U Khazriho zkrátka čekáme, kdy se dostane do optimální fyzické kondice," prozrazoval Puel.

Jakýsi otazník visí nad startem dvou hráčů, a to Panagiotise Retsose a Ryada Boudebouze, kteří sice nechybějí v nominaci na utkání, dá se však stěží odhadnout, zda budou po zranění na sto procent fit. "Čeká nás souboj se skvělým soupeřem, který získal jistotu prakticky od prvních kol této sezóny. Hraje v opravdu vysokém tempu jak s míčem, tak bez něj," řekl Puel.

Do soupisky pro toto měření sil se jinak nevešli například Yvan Neyou Noupa, už nějakou dobu nefiguroval v dresu St. Étienne také Alpha Sissoko či Gabriel Silva, kteří v užším kádru nejsou ani nyní. "Chybí nám důslednost. Jenom velmi málo hráčů, ať už zkušených či těch mladých, podává konzistentní výkony. Někdy zbytečně ztrácíme koncentraci," čertil se Puel.

Lens bojuje o účast v evropských pohárech pro příští ročník, drží v současné chvíli sérii šesti ligových klání bez porážky. Jenže vypořádat se bude muset na Stade Geoffroy-Guichard se čtyřmi nepříjemnými absencemi. Nově je suspendovaný Cheick Doucouré, na marodku přibyli dva útočníci, a to Gaël Kakuta a Ignatius Ganago, a mimo hru zůstává i Issiaga Sylla.

Z rozhodnutí trenéra Francka Haiseho bude chybět Zakaria Diallo, zdravý je však evidentně již Cheik Traoré, jenž se zjevil na seznamu hráčů pro tento mač. "Existují různé možnosti, jak Kakutu nahradit," ubezpečoval hostující lodivod. "Můžeme hrát systémem 3-4-3 jako třeba ve druhé půli proti Angers. V tomto složení jsme podnikli už mnoho zajímavého," zakončoval.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Debuchy, Moukoudi, Cissé, Trauco - Gourna-Douath - Nordin, Youssouf, Camara, Bouanga - Abi
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Badé, Medina - Clauss, Cahuzac, Mauricio, Haïdara - Fofana - Kalimuendo, Sotoca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.35 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain  (středa 21:00)
V minulém kole se PSG podařilo proklouznout na druhé místo tabulky před Lyon, který v derby neskolil venku Marseille, a taktéž stáhlo manko na Lille, které nečekaně zaváhalo doma se Štrasburkem. Pohotová výhra na půdě Dijonu se však nemůže oslavovat přehnaně dlouho, hostující výběr se nyní v rámci středečního měření sil představí na půdě Bordeaux.

A nutno říci, že díky třem absencím v ofenzivě nebude mít vůbec snadnou práci. Kromě Neymara, jehož start se mimochodem neočekává ani v odvetném duelu Ligy mistrů proti Barceloně, a Ángela Di Maríi, který se nicméně během uplynulých dvou dnů postupně zapojil po zranění do tréninku, bude totiž chybět i Kylian Mbappé, jenž je nově vykartovaný.

Aspoň dobrou zprávou je návrat Maura Icardiho, který již překonal potíže s nemocí. "Ano, Kylian je jedním z našich nejdůležitějších hráčů a nebude snadné ho nahradit," hlesl pařížský lodivod Mauricio Pochettino. "Mám ale plnou důvěru ve svůj tým a v ostatní hráče. V kabině všichni žijeme v harmonii, myslíme pouze na kolektivní výkon. Bordeaux musíme porazit."

Na marodce PSG zůstává dlouhodobě indisponovaný Juan Bernat, fit není pořád Alessandro Florenzi, který podstupuje individuální plán rekonvalescence, a připraven nebude i nadále Marco Verratti, jehož šrám na noze se každopádně lepší. V záloze by ovšem neměli být hosté úplně oslabeni, neboť karetní trest již vypršel pilíři Leandrovi Paredesovi.

Pro Pochettina je Bordeaux známým místem, strávil tam malou část své kariéry jako hráč. Právě tam v roce 2003 zamířil, když opouštěl PSG. "Strávil jsem tam přece jen pár měsíců," vzpomínal argentinský stratég. "Bude tomu nějakých sedmnáct let, co jsem oblékal dres Les Girondins. Jsou skvělým klubem ve fantastickém městě. Fanoušky mají skvělé," dodával.

Domácí nevstoupí do tohoto zápasu ve vůbec dobrém rozpoložení. Poté, co v lednu vyhráli třikrát v řadě, v Ligue 1 v posledních šesti případech hned pětkrát prohráli. A stačili rovněž vypadnout z Coupe de France. "Když jste v takovémhle srabu, máte tendenci vnímat situaci daleko negativněji. Musíme se snažit být pozitivní," řekl bordeauxský bek Laurent Koscielny.

Jean-Louis Gasset, kouč FCGdB, stále postrádá Otávia i Tomu Bašiče, a to kvůli zranění, hospitalizovaný z neznámých důvodů byl nedávno v nemocnici Dilane Bakwa, a jeho start je tedy také vyloučený. Po suspendaci se však vracejí Loris Benito i Yacine Adli. "Chceme se z té spirály špatných výsledků vymanit. Atmosféra zde teď není příjemná," přiznal Koscielny.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Baysse, Koscielny, Mexer - Kwateng, Ben Arfa, Adli, Seri, Benito - Hwang, Kalu
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Ander Herrera, Paredes - Pablo Sarabia, Rafinha, Draxler - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.01 - 4.45 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Olympique Marseille  (středa 21:00)
Ani v tomto střetnutí se na lavičce Marseille neobjeví nedávno nově zvolený trenér Jorge Sampaoli. Tedy za předpokladu, že se nějak nepovede obejít karanténní opatření po jeho příjezdu do Francie. Nasser Larguet se tak zřejmě opravdu naposledy objeví na lavičce OM a čeká ho přitom pořádně těžká derniéra. Jeho tým totiž vyzve aktuálního ligového lídra Lille.

Už fakt, že nominaci na utkání vybíral dočasný marocký stratég, se dá předpokládat, že ho povede on. K dispozici nebude mít suspendovaného Hirokiho Sakaie a Álvara Gonzáleze, čili dvě stálice obranných řad. Alespoň že karetní trest vypršel dvěma hráčům, a to Valentinovi Rongierovi a Daríovi Benedettovi, prvně jmenovaný nicméně není na zápasové soupisce.

Na marodce se hostům jinak pořád nachází Jordan Amavi, čili defenzíva Marseille může být bezpochyby hodně zranitelná. Les Phocéens jsou jinak v současné chvíli v poměrně dobrém rozmaru, třeba minulou neděli uhráli cenný bod s Lyonem. Suma sumárum si pod patronátem Largueta opravdu nepočínají vůbec špatně, v uplynulých čtyřech kláních Ligue 1 neprohráli.

Zatímco Marseille horlivě bojuje o posunutí se na pozice zajišťující evropské poháry pro další ročník, Lille o udržení svého vedení v tabulce. V posledních dnech jako by vypadlo ze svého obvyklého tempa, po nezdaru v Evropské lize s nizozemským Ajaxem následně jen plichtilo se Štrasburkem. A druhé PSG se mu tak přiblížilo na nebezpečně nízký rozdíl dvou bodů.

Možná že domácím začíná pořádně chybět horlivost útočníka Buraka Yilmaze, který se stále nedal zdravotně do pořádku. Turek je zatím druhým nejpilnějším střelcem družstva po svém krajanovi Yusufovi Yaziciovi. Jinak právě Yilmaz bude asi jedinou absencí na straně LOSC, pokud tedy budou zcela zdrávi Renato Sanches a Zeki Celik, kteří v minulém mači nehráli.

Christophe Galtier, lodivod Les Dogues, je proti Štrasburku nechal sedět na lavičce kvůli jejich lehkým zdravotním potížím. "Renata Sanchese pobolívaly svaly. Ovšem lepší se," vysvětlil. "Jedno mužstvo na mě nyní dělá dojem, a tím je Monaco. Musím říct, že hraje lépe než Lyon i PSG. Musíme každopádně udělat všechno pro to, abychom zůstali první," říkal.

Lille se už letos netýkají evropské poháry, a tak se začíná nahlas hovořit právě o možném prvenství v Ligue 1, na níž se může plně soustředit. "Pokud však titul neurveme, katastrofou se ta skutečnost nestane," povídal Galtier. "Mysleli jsme, že proti Štrasburku půjde vše snáz než proti Ajaxu. Jenže všichni protivníci proti nám hrají tak jako třeba proti PSG," dodával.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, José Fonte, Botman, Bradarič - Ikoné, André, Xeka, Bamba - David, Yazici
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Pol Lirola, Čaleta-Car, Balerdi, Nagatomo - Kamara, Gueye - Thauvin, Payet, Khaoui - Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.59 - 5.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - FC Lorient  (středa 21:00)
Lorient se minulou neděli opětovně vymanil ze sestupového pásma, zapomněl na svůj nezdar v důležité dohrávce s Nimes a doma přetlačil St. Étienne. Aby ovšem zase nezabředl na místa znamenající starosti s udržením se, potřeboval by uspět určitě také v Montpellieru. Jenomže ten je aktuálně ve velmi dobré formě, vždyť v uplynulých šesti zápasech ani jednou nepadl.

Pokud tedy započítáme do propočtů i Coupe de France, zaznamenal za toto období hned čtyři vítězství. Naposledy uhrál bezgólovou plichtu v Remeši. "Tam nikdy není snadná pořízená," uvedl domácí stratég Michel Der Zakarian. "Byli jsme trochu pomalejší než v předchozím utkání s Rennes. Měli bychom takové zápasy vyhrávat, musíme však přinést více kvality."

Ten se nebude moci spolehnout na služby Andyho Delorta, který se letos na marodce neocitá poprvé, a neočekává se, že by mohl zasáhnout ani do následujícího derby s Nimes. V sestavě se neobjeví ani Damien Le Tallec. "Čeká nás náročný týden. Snažíme se samozřejmě s úvodní jedenáctkou rotovat. Musíme každopádně stále bojovat o páté místo," burcoval Der Zakarian.

Lorient nemá na Montpellier nejlepší vzpomínky, v uplynulých třech střetnutích, včetně toho ve Francouzském poháru, pokaždé prohrál. Z ligového vítězství nad ním se radoval naposledy v roce 2013. "Chtěli jsme se proti St. Étienne konečně zvednout po dvou porážkách. A i když jsme byli unavenější než soupeř, tvrdě jsme šli za svým cílem," těšilo Christopheho Pélissiera.

Hostující stratég nemůže využít vykartovaného Thomase Monconduita, zranění jsou mu pak již nějakou tu dobu Tiago Ilori, Thomas Fontaine i Matthieu Saunier, zdravý není ani Jérémy Morel, Jonathan Delaplace a mladík Loris Mouyokolo. Očekávalo se, že by mohl být aspoň zdravotně v pořádku Stéphane Diarra, i ten ovšem v nominaci na duel nakonec zkrátka chybí.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sambia, Hilton, Congré, Ristič - Mavididi, Savanier, Ferri, Mollet, Laborde - Škuletič
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Mendes, Laporte, Gravillon, Le Goff - Le Fée, Lemoine, Abergel - Laurienté, Moffi, Wissa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.73 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Stade Reims  (středa 21:00)
Nantes od příchodu nového kouče Antoina Kombouarého neprohrálo, nicméně posledně dvě uhrané remízy přece zapříčinily pád na devatenáctou příčku v tabulce. Z ní se bude chtít určitě vymanit po klání s Remeší, která se pohybuje v dolní polovině tabulky se zatím dostatečným náskokem na sestupové pásmo. Aktuálně má na svém kontě dohromady tři plichty za sebou.

Kanárci určitě můžou být spokojeni s tou skutečností, že se jim vrací z marodky Sébastien Corchia, nicméně na tu čerstvě přibyl Dennis Appiah, který si přivodil zranění třísel. Sice k dispozici stále nebudou Fábio a Kalifa Coulibaly, jejich zdravotní stav se však lepší. "Již trénují s týmem. Ale na středeční hru je pro ně ještě brzy," vysvětlil lodivod La Maison Jaune.

Definitivně se přitom vyřešila otázka ohledně Jeana-Kévina Augustina, který byl nedávno přeřazen do rezervy, kde bude působit až do konce sezóny, a to kvůli hodně neuspokojivým výkonům. Bývalého forvarda PSG či Lipska trápila v minulosti určitá zranění, prakticky se nemohl dostat do optimální kondice. V nynějším ročníku za Nantes odehrál jen tři duely.

Hostující stratég David Guion si bezpochyby nemůže stěžovat na současný stav absencí. Na Bretaňském poloostrově bude moci využít kohokoli, tedy až na vykartovaného Nathanaëla Mbukua. "Musíme si dát pozor na útočníka Boulayeho Diu," varoval Kombouaré. "Soupeř je zároveň schopný velmi dobře bránit a hrozit z brejků. Dobře si vede i ve středu pole," dodal.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Andrei Girotto, Castelletto, Traoré - Blas, Chirivella, Touré, Louza - Simon, Muani
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Foket, Munetsi, Faes, Konan - Chavalerin, Moreto Cassama, Berisha - Kutesa, Dia, Zeneli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.09 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - AS Monaco  (středa 21:00)
Středeční protivníci v tuto chvíli mají zcela opačné starosti a o favoritovi proto není pochyb, nicméně tradiční účastník Ligue 1 Štrasburk si chce co nejdříve zajistit záchranu a získat tak potřebný klid. V dosavadním průběhu vybojoval třicet bodů a nachází se až na patnáctém místě jen s pětibodovým náskokem na osmnáctou barážovou pozici Nimes. Naopak Monako momentálně válí a vrátilo se do hry o mistrovský titul.

Knížecí klub zažil výpadek začátkem prosince, jelikož prohrál třikrát za sebou, ale od té doby zvítězil ve dvanácti duelech už desetkrát a dvakrát remizoval. Jeho úchvatná forma ho vynesla na čtvrtou příčku s pětapadesáti body, na vedoucí Lille ztrácí jen čtyři body a k tomu se za ním vytvořila ohromná čtrnáctibodová díra. Téměř všechny šokoval před deseti dny po senzační výhře na půdě dlouholetého suveréna PSG (2:0), pak stejným poměrem zdolal Brest.

AS se proto řadí mezi favority na nejcennější trofej a po úpadku v předchozích sezónách to vypadá, že se vrací na výsluní. "Naše výkony nás samozřejmě těší, hráči si věří a mohou dosáhnout na velký úspěch. Ovšem teď je před nimi ta nejtěžší část - udržet stávající výkonnost ve velmi dramatické koncovce tohoto ročníku. Ve Štrasburku nás nečeká nic jednoduchého, Racing má své kvality," prohlásil pro klubové stránky Niko Kovač.

Chorvatský kouč AS stále nemá k dispozici útočné trio Martins - Pellegri - Geubbels, které trápí zdravotní problémy. Domácí výběr po úspěšné třízápasové šňůře na začátku ledna opět upadl do krize a ve čtyřech případech vybojoval jen dva body. Teď však třikrát v řadě neprohrál, po cenné výhře v Métách (2:1) se rozešel smírně bez branek s Angers a minule si přivezl nesmírně cenný bod z půdy vedoucího Lille (1:1).

Právě v tomto utkání měl mírné zdravotní potíže trenér Thierry Laurey, jenž si stěžoval na problémy žaludku a předčasně opustil lavičku svého týmu. Nyní je tedy nejasné, jestli bude svým svěřencům pomáhat přímo na trávníku. Racing určitě nemůže počítat se Sissokem, který bude mimo hru kvůli žlutým kartám, na marodce se nacházejí dlouhodobě zranění Simakan, Sels i Mothiba. Podzimní vzájemný duel skončil těsnou výhrou Monaka po výsledku 3:2.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kawashima - Guilbert, Djiku, Mitrovič, Caci - Aholou, Bellegarde, Lienard - Thomasson - Ajorque, Diallo
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Sidibe, Maripan, Badiashile, Henrique - Golovin, Tchouameni, Fofana, Diop - Ben Yedder, Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.08 - 3.77 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC27178247:1759
2.Paris Saint-Germain27183661:1757
3.Olympique Lyon27168355:2556
4.AS Monaco27174656:3755
5.FC Metz27118833:2641
6.RC Lens27118839:3741
7.Olympique Marseille26109734:3039
8.Montpellier HSC271161043:4639
9.Stade Rennes26108833:3038
10.Angers SCO271061132:4236
11.Girondins Bordeaux27961228:3333
12.OGC Nice27951333:3932
13.Stade Reims277101032:3431
14.Stade Brestois27941439:4931
15.Racing Strasbourg27861335:4130
16.AS Saint-Étienne27791127:3930
17.FC Lorient27751533:5126
18.Nîmes Olympique27741626:5225
19.FC Nantes274121127:4224
20.Dijon FCO27291618:4415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Langi

doufám, že Marseille zvládne obrat i Lille a nepustí to.

Reagovat
Israha

Pochybuju. Bez Álvara a s Nagatomem v základu není šance. Navíc absence Rongiera znamená, že nás Galtier přejede v záloze.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele