28. kolo
03.03.2021 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Houssem Aouar a Memphis Depay (© AFP)

Lyon těsně přehrál Rennes a nadále drží kontakt s PSG a Lille

Les Gones zažívají povedenou sezonu, která by eventuálně mohla skončit prvním titulem od ročníku 2007/2008. Naděje udržel díky vítězství 1:0 nad Rennes. Avšak stále zbývá odehrát deset zápasů. Toho si jsou dobře vědomi i v Rennes, kde jako nového kouče jmenovali Bruna Génésia, jenž v minulosti vedl právě Lyon a jenž ukončil svoje angažmá v Číně. V prvním zápase neuspěl, může ale doufat v lepší zítřky.

V Parc Olympique Lyonnais měli první šanci domácí. Islam Slimani se dostal k centru po rozehrávce přímého kopu, jenže mířil mimo. Následující minuty mnoho vzruchu nenabídly. Až těsně po půl hodině hry vyslal Jérémy Doku na Anthonyho Lopese jedovatou ránu, která se otřela o horní síť. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky byly k vidění spíše osobní souboje a pozorné defenzivy.

V nastaveném čase to ještě z úhlu zkusil Memphis Depay, leč na Alfreda Gomise si nepřišel. Holandský fotbalista se dostal k míči znovu hned po změně stran. Jeho technická střela se však mezi tři tyče nevešla. V 62. minutě se přeci jen dostal do zakončení Karl Toko Ekambi. Gólmanovi ve službách Rennes jím mnoho starostí nenadělal.

Gomis musel opět zasahovat v sedmašedesáté minutě, když jeho pozornost vyzkoušel Houssem Aouar. Dvaadvacetiletý záložník za 60 sekund přihrával z pravé strany před bránu, kde se ve skluzu podařilo skórovat Kadeweremu. Bohužel rozhodčí Buquet nemohl tento zásah uznat kvůli ofsajdovému postavení.

Poté se připomněl Steven N’Zonzi. Brankář domácích Lopes si celou situaci pohlídal.

Hned po protiakci se balon odrazil v pokutovém území hostujícího celku před Ekambiho, jehož umístěnou ránu zblokoval ve správný čas na správném místě stojící Adrien Truffert. Lyonské snahy však došly naplnění v 74. minutě. Depay dostal dobrý balon za obranu. Ve vápně po souboji s obráncem upadl, ale hned zase vstal a servíroval pro naprosto neobsazeného Aouara, jenž překonal vyběhnuvšího brankáře - 1:0.

Za tři minutky mohl střelec gólu přidat další, kdyby netrefil pouze Alfreda Gomise.

V nastaveném čase druhého poločasu to ještě zkusili zase hosté a málem vyrovnali. Zodpovědnost vzal na sebe Eduardo Camavinga a o kousek minul levou tyčku. OL se tak může radovat. O osmnácté vítězství bude usilovat příště v Remeši. Les Rouges et Noirs naopak připisují devátou porážku. V příštím duelu na ně čeká nevyzpytatelný Racing Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele