28. kolo
03.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille porazilo Marseille, takže se na čele Ligue 1 nic nemění

Fotbalisté Lille zvládli těžké domácí utkání proti Marseille a i po 28 kolech zůstávají na prvním místě tabulky Ligue 1. Zápas přitom dlouho vypadal na bezbrankovou plichtu, protože za devadesát minut se nedokázala ani jedna strana gólově prosadit. Až v nastavení urval důležité tři body dvěma slepenými brankami Jonathan David.

Nejbližší pronásledovatelé Lille, obhájce trofeje PSG i Olympique Lyon doufaly, že právě Marseille by mohla aktuálně vedoucí tým soutěže obrat o body a dlouho to vypadalo, že se tak skutečně stane.

Lille mělo o něco větší převahu a ve 14. minutě ji demonstroval zajímavým střeleckým pokusem Renato Sanches, ale Mandanda se proti němu vytáhl se zákrokem. Na druhé straně se o něco podobného pokusil Boubacar Kamara a zasahovat musel i Maignan. Bohužel z prvního poločasu to bylo všechno. Oba celky hrály poměrně opatrně, zejména Marseille uzpůsobila soupeři taktiku a nutno podotknout, že celkem úspěšnou, pakliže nechtěla inkasovat.

Podobně tomu bylo i po změně stran. Lille opět zahrozilo prostřednictvím dalekonosného pokusu, tentokrát v podání Weaha a Mandanda se opět natáhl k tyči a balón vyrazil. Další snažení Lille už vycházelo vniveč a Marseille si kráčela pro cennou remízu.

Na tu ale nakonec nedošlo. V 90. minutě Araújo šikovně přepustil balón na Ikoného, jeho ránu Mandanda neudržel a z bezprostřední dorážky vstřelil vítězný gól Jonathan David. Marseille měla na vyrovnání málo času, otevřela hru a Lille vzápětí vstřelilo druhý gól. Po brejkové situaci Mandanda vyrazil balón za šestnáctku k nohám Davida, který pak trefil odkrytou klec. Dogy vyhrály 2:0 a udržely vedení v tabulce před dotírajícím PSG.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
El Fáňos

Těším se na večer, nečekám žádný zázrak a realisticky bych odhadoval spíše plichtu, ale naděje umírá poslední a výhra není nemožná... Droit au but!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele