28. kolo
03.03.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Alexis Claude Maurice (© AFP)

Nice domácí duel proti Nîmes zvládlo

Fotbalisté Nice porazili doma Nimes 2:1. Ale pořádně se nadřeli. Kdo ví, jestli by Orli podruhé v řadě vyhráli, kdyby nešli do vedení už ve 4. minutě. Soupeř sice dokázal vyrovnat, ale rozhodující slovo měl čtvrt hodiny před koncem Alexis Claude-Maurice. Krokodýli tedy po další porážce zůstávají v sestupovém pásmu.

Jak bylo uvedeno, na první trefu nečekal stadion Allianz Riviera nijak dlouho. Morgan Schneiderlin centroval z vlastní poloviny. Amine Gouiri měl při zpracování štěstí, že se mu podařilo míč dostat kolem Kelyana Guessouma, načež střelou na bližší tyč z nějakých jedenácti metrů otevřel skóre tohoto střetnutí.

Hned po rozehrávce se pokusil opovědět Zinedine Ferhat. Bohužel mířil jenom do boční sítě. Navíc stál podle všeho v ofsajdu. Ve 22. minutě se k Maolidově centru dostal Youcef Atal. Naznačil střelu, načež si míč přehodil na levačku, což se neukázalo býti dobrým řešením. Hráči Nice se obětavě pouštěli do protivníkových střel.

Ve 35. minutě se k hlavičce dostal Yassine Behranou a tady opravdu mnoho nechybělo. První poločas už více pozoruhodných okamžiků nepřinesl.

V tom druhém se jeden takový odehrál během pěti minut. A znamenal vyrovnání. Nakrátko rozehraný roh přinesl příležitost pro Renauda Riparta, který hlavičkoval na přední tyči a Walter Benítez dokázal reflexivně zasáhnout. Na dorážku, kterou rovněž hlavou obstaral Loïck Landre, už ale nedosáhnul - 1:1.

V 59. minutě opět zazlobil Ripart. Na brankáře si ovšem nepřišel. Nedlouho poté posunul Pierre Lees-Melou na Gouiriho, jenž nastřelil pravou tyč. V 70. minutě vyběhli na hrací plochu Niclas Eliasson a Haris Duljević. Při další akci hostujícího týmu si oba vyměnili balon, načež pálil druhý jmenovaný z hranice vápna do břevna.

A znovu došlo na staré známé fotbalové pořekadlo nedáš-dostaneš. Centr Maolidy z pravého křídla totiž jeden z obránců srazil pouze k Claude-Mauriceovi, jenž přesnou střelou k levé tyči zařídil pro domácí vedení - 2:1.

Krátce před vypršením řádné hrací doby střílel střídající Khéphren Thuram. Mladší ze synů slavného otce Liliana však Reynetovi příliš vrásek nepřidělal.

V nastaveném čase Nimes sahalo po vyrovnání. Nejprve byl zřejmě faulován Zinedine Ferhat, ale rozhodčí Hakim Ben El Hadj nechal pokračovat ve hře. Díky tomu mohl Nolan Roux odcentrovat na zadní tyč, kde Eliassona ve stoprocentní šanci vychytal Benítez. Následně selhal v zakončení i domácí Dolberg a Lamine Fomba při posledním pokusu o vyrovnání zařízení netrefil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele