Ligue 1 - souhrn 27. kola

28.02.2020, 22:43, aktualizováno 01.03.2020, 22:58
Komentáře a souhrny
PSG bez potíží rozstřílelo Dijon a upevnilo si pozici na čele tabulky před Marseille, která v páteční předehrávce zvítězila na hřišti Nîmes Olympique, na čemž se hattrickem podílel Darío Benedetto. Rennes veze body z Toulouse a posunulo se na průběžnou třetí pozici. Stoprocentní byly rovněž Lyon, Lille a Montpellier...

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 2:0

01.03.2020 21:00

Góly: 27. Moussa Dembélé, 90+5. Moussa Dembélé (pen.)

Jedno z nejslavnějších francouzských derby patří Lyonu. Svěřenci Rudiho Garcii porazili trápící se Saint-Étienne 2:0 a v tabulce poskočili na páté místo, zatímco jejich rival se zase více přiblížil sestupu. Les Gones výhrou v derby Rhône-Alpes završili mimořádně povedený týden, během něhož si připsali i skalp Juventusu.

Takový Olympique Lyon vidí fanoušci rádi, tradiční francouzský celek ukázal, že v současnosti patří mezi velmi nevyzpytatelné týmy a svojí kvalitou může znepříjemnit život každému favoritovi. Proti Saint-Étienne byli každopádně v roli favorita Les Gones.

Lyon byl skutečně od začátku zápasu aktivnější, na hře Saint-Étienne šla vidět frustrace z předchozích výsledků i velký respekt před domácím mužstvem. Svěřenci Rudiho Garcii si v počátcích vytvářeli spíše náznaky šanci, výraznější moment nastal až ve 27. minutě a rázem z toho byl vedoucí gól. Terrier rozehrál standardní situaci takovým způsobem, že Moussa Dembélé hlavou otevřel skóre utkání. Úvodní branka domácí uklidnila a ti si následně vytvořili drtivou územní převahu, přičemž ve vápně Les Verts to několikrát pořádně hořelo.

Claude Puel musel o přestávce něco změnit, Saint-Étienne bylo za celý první poločas zcela neškodné. Po změně stran ale přišla první velká šance, přízemní střelu Dionyho musel likvidovat brankář Lopes.

Po hodině hry zase začal úřadovat Olympique Lyon a hosté se štěstím odolávali. Pokus Terriera vychytal Moulin, ale následná dorážka Toussarta už skončila v síti. Sudí však branku nemohl kvůli hře rukou uznat, takže Lyon nadále vedl "jen" 1:0. Saint-Étienne bylo ve hře o body a čtvrthodinu před koncem mohlo vyrovnat, kdyby Anthony Lopes nepředvedl další z řady skvělých zákroků.

Deset minut před koncem vstřelil Lyon další neregulérní gól, tentokrát za postavení v ofsajdu. Dvě neuznané branky nakonec nemuseli Olympique tolik mrzet, protože v nastavení zahrál rukou ve vlastním vápně Kolodziejczak a Moussa Dembélé penaltou á la Panenka zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 1:1

01.03.2020 17:00

Góly: 21. Nicolas De Préville - 57. Adam Ounas

Snad nikdo z fanoušků, kteří vážili cestu na stadion Matmut Atlantique nemohl čekat, že uvidí nějaké gólové hody. Aby padly více než tři branky, se naposledy v ligovém zápase těchto dvou soupeřů stalo v září 2015, kdy Nice zvítězilo doma 6:1. Jedinou trefu Les Girondins zaznamenal Jaroslav Plašil. Jeho bývalý klub chtěl vylepšit své postavení ve druhé polovině tabulky, zatímco Les Aiglons věřili, že už v sedmadvacátém kole pokoří hranici čtyřiceti bodů.

Během úvodní dvacetiminutovky byly na trávníku k vidění spíše nedovolené zákroky. Jakmile minula, procedil Toma Bašić balon za obranu, kam si naběhl Nicolas De Préville. Před sebou měl už jenom vyběhnutého brankáře, kterého si šikovně obhodil a nakonec zvládl i zakončení do odkryté svatyně - 1:0.

Za hosty se osmělil až po třiceti minutách Riza Durmisi. Benoît Costil si poradil. Nadále se hrálo hodně tvrdě, na což mohl deset minut před pauzou po dalším nedovoleném zákroku doplatit Samuel Kalu. Sudí Millot však pro druhou žlutou nesáhl. V devětatřicáté minutě si za obranu zaběhl Alexis Claude-Maurice a bohužel pro Nice trestuhodně selhal.

Následně kryl Walter Benítez pokus Hwang Ui-ja. Těsně před koncem úvodního dějství se do zakončení dostal Adam Ounas a za Costilem zazvonilo břevno. Velká škoda pro "Orly", nicméně zároveň také příslib do druhého poločasu, že by to mohlo jít. A skutečně to šlo! Psala se sedmapadesátá minuta, když Alexis Claude-Maurice posunul na Moussu Waguého, jenž poslal nepříliš povedený centr do šestnáctky.

Adamu Ounasovi to však pranic nevadilo a jeho akrobatické zakončení zády k brance překvapilo brankáře a přineslo parádní gól - 1:1. Ten samý hráč se pokoušel prosadit ve dvaasedmdesáté minutě. Na jedničku ve službách domácího celku si ovšem nepřišel. V 76. minutě mířil po lehčím závaru před brankou Nicolas De Préville pouze do brankové konstrukce.

Více pozoruhodných brankových příležitostí už nový stánek v Bordeaux neviděl. Tým Paula Souzy se za týden na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne pokusí zaznamenat jubilejní desátou výhru. Svěřenci Patricka Vieiry přivítají doma na stadionu Allianz Riviera AS Monaco, tedy jednoho z konkurentů v boji o evropské poháry.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 0:1

01.03.2020 15:00

Góly: 58. Benjamin André

O výhře severofrancouzského celku nakonec rozhodla jedna jediná trefa. Nantes kvůli ní připisuje už dvanáctou porážku v sezoně a v tabulce zase o něco klesne.

Už v 7. minutě se odhodlal k sympatickému sólu na začátku zápasu hodně aktivní Jonathan Ikoné. Svoji individuální akci bohužel pro LOSC zakončil hodně slabou střelou, se kterou neměl Alban Lafont žádný problém. Mike Maignan musel poprvé zasahovat pět minut poté proti střele z dálky, kterou navíc dobře viděl.

V 18. minutě se znovu připomněl jednadvacetiletý Jonathan Ikoné. Svou střelou z otočky však o rok mladšího brankáře ve službách FC Nantes opět nevylekal. Následně to zkoušel Imran Louza a Maignan by se snad i trochu vylekal, kdyby tenhle pokus nesměroval přímo na něj. Ve třiadvacáté minutě předvedl Lafont znovu výborné čtení hry, když sebral šanci Loïcu Rémymu po přihrávce Ikoného.

Poté se do zakončení dostal José Fonte a muž v rukavicích se musel opět činit. Rodák z Burkiny Faso, který už si vyzkoušel i angažmá v italské Serii A, kde nastupoval za Fiorentinu, se při tomhle zákroku zranil, avšak zápas nakonec dochytal. V minutě šestatřicáté si jednička Lille musela poradit s nepříjemně tečovanou střelou.

Rozehrávku veškerých standardních situací měl v týmu Christopha Gautiera na starosti Renato Sanches. Ve 39. minutě našel Benjamina Andrého, který se ještě pouze zastřeloval. V jednapadesáté minutě Lafont zase výtečně přečetl hru. Kdyby včas nevložil nohu do Ikoného přihrávky, Loïc Rémy by zakončoval do prázdné.

Ve čtyřiapadesáté minutě viděly tribuny další vynikající zákrok mladého gólmana, kterým tentokrát překazil radost Jonathanu Bambovi. V 58. minutě už byl ale i on krátký na hlavičku Benjamina Andrého, jemuž poslal Renato Sanches od rohového praporku přesný centr na přední tyč - 0:1. Teď byla tedy řada na domácích.

Jenže ti si ve zbývajících pětatřiceti minutách nevypracovali ani jednu příležitost, takže musí doufat, že za týden na Stade Raymond Kopa v Angers zopakují výkon z prvního poločasu tohoto duelu. S tím rozdílem, že přidají i nějakou tu branku, což při nedobré formě útočících hráčů zřejmě nebude nic snadného. Lille přivítá doma Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg 3:0

29.02.2020 20:00

Góly: 57. Téji Savanier (pen.), 61. Gaëtan Laborde, 65. Téji Savanier

La Paillade neměli v posledních dvou kláních mnoho fotbalového štěstíčka, což vyústilo v těsné prohry s Monakem a Angers. Tentokrát však přistoupili k tomuto zápasu velice zodpovědně a odměnou jim byla výhra, která v konečném zúčtování může sehrát důležitou roli. Nutno podotknout, že ani pro Racing není nic ztraceno.

Už ve 3. minutě se balon dostal po přímém kopu k Téjimu Savanierovi, který ovšem mířil nad. Nepřesný byl i za necelých 60 sekund jeho spoluhráč Andy Delort. Ten samý hráč si v úvodní dvacetiminutovce udělal prostor k zakončení ještě jednou. Matz Sels svůj tým výrazně podržel. Ve třiadvacáté minutě to zkusil zpoza vápna Lebo Mothiba. Na Gerónima Rulliho nevyzrál.

Další pokus patřil Dimitrimu Liénardovi, ale ani on proti brankáři neuspěl. V této fázi utkání se Rulli mezi třemi tyčemi rozhodně nenudil. Jeho pozornost vyzkoušel i Adrien Thomasson. Dánský fotbalista v sedmadvacáté minutě posunul na Mothibu, který díky brankáři Montpellieru nezařídil svému klubu vedení.

Sedmadvacetiletý gólman, který ve Francii hostuje z Realu Sociedad, musel znovu do akce ve třiatřicáté minutě. Tentokrát se před jeho uměním musel sklonit Lamine Koné. Za tři minuty neměl daleko ke vstřelení branky Gaëtan Laborde. Domácí útočník se odhodlal v závěru poločasu ještě k jedné střele z dálky, jenže ta byla patrně už dopředu odsouzená k nezdaru.

Druhé dějství započal svou nemastnou neslanou střelou Florent Mollet. Následně byl za faul ve vlastní šestnáctce po rozehrávce přímého kopu potrestán Alexandre Djiku. Exekuce nařízeného pokutového kopu se ujal Téji Savanier a s přehledem skóroval - 1:0. Savanier se do listiny střelců mohl nebýt výtečného Selsova zákroku zapsat i dvě minuty poté. Následná dorážka mířila jenom do tyče. A i kdyby ne, gól by stejně nemohl kvůli ofsajdu platit.

Dimitri Liénard pak ve své další příležitosti netrefil, díky čemuž mohli domácí navýšit náskok. Po hodině hry se na levé straně dostal k centru Mihailo Ristić. Gaëtan Laborde si naběhl na úroveň penalty a v obtížné pozici se prosadil hlavou - 2:0. Hrůzná osmiminutovka pro Racing byla dokonána v 65. minutě.

Savanier převzal přihrávku od Labordeho a jeho skákavá střela pravačkou z nějakých pětadvaceti metrů zaplula přesně k levé tyči - 3:0. Trenéři obou celků pak poslali na hrací plochu čerstvé síly. Jednou z nich byl v domácím dresu Junior Sambia, který v závěrečné desetiminutovce zkusil pobídnout svým centrem Delorta, který ovšem znovu minul.

Následně to zkusil Ristić, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Nepřesný byl v osmaosmdesáté minutě ještě Junior Sambia. I vítězství o tři góly se rozhodně počítá a hráčům snad dodá před důležitým zápasem proti Stade Rennes na sebevědomí. Štrasburk bude mít před sebou náročný, leč z vlastní zkušenosti nikoli nereálný úkol. A sice obrat o body PSG.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 0:2

29.02.2020 20:00

Góly: 3. Benjamin Bourigeaud, 83. Faitout Maouassa

Denis Zanko přebíral tým ze Stadium Municipal v hodně obtížné pozici a zatím se nedaří zastavit nelichotivou sérii bez vítězství. Na bod TFC naposledy dosáhlo na začátku února v utkání proti Amiens. Zatím to vypadá, že bude silnou konkurencí pro ES Troyes, tedy celek, který zakončil sezonu 2015/2016 s pouhými osmnácti body. Rennes naopak může těšit další výhra, která družinu Juliena Stéphana drží ve hře o Ligu mistrů.

Brzká trefa danému týmu většinou hodně pomůže a přesně to platilo i v poslední únorový den roku 2020, když se už ve 3. minutě prosadil Benjamin Bourigeaud. Výtečně si naběhl za obranu na Raphinhův centr, a poté stylově přeloboval brankáře Goicoecheu, který jenom rozhazoval rukama, protože hostující záložník měl na zakončení moře prostoru - 0:1.

V 18. minutě poprvé zahrozili domácí, ale Edouard Mendy zasahovat nemusel. V minutě osmatřicáté pálil Faitout Maouassa a za jednatřicetiletým uruguayským gólmanem zvonila tyč. Těsně před koncem poločasu Mendy výborným zákrokem zařídil, že Les Rouges et Noirs vstoupili do druhého dějství s mírným náskokem.

Čtyři minuty po startu druhého dějství o sobě dal vědět M’Baye Niang, když svoje sólo zakončil ranou do břevna. V sedmapadesáté minutě byla další branka Rennes odvolána, protože se jednalo o ofsajd. Sedm minut před vypršením řádné hrací doby, tedy přesně osmdesát minut po úvodní trefě přidali hosté druhou.

Flavien Tait posunul na Faitouta Maouassu, který to zkusil hodně z úhlu, avšak Maura Goicoecheu dokonale nachytal na švestkách - 0:2. A protože i další trefa Rennes byla sudím Stinatem neuznána pro ofsajd, zvítězil bretaňský klub o dvě branky. Za týden přivítá v Roazhon Parku Montpellier, kdežto Toulouse se pokusí zabodovat proti Dijonu.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Reims 1:1

29.02.2020 20:00

Góly: 31. Wissam Ben Yedder (pen.) - 58. Hassane Kamara

Pouze remízu získalo v domácím prostředí Monako a to je pochopitelně v bojích o evropské poháry ztráta. Na proměněnou penaltu Wissama Ben Yeddera zareagoval po změně stran Hassane Kamara a žádný další gól nepadl.

Už ve třetí minutě došlo na stadionu Louise II. k výpadku osvětlení, což naštěstí nemělo dlouhého trvání a hra po chvilce mohla pokračovat. Byla to Remeš, kdo se mohl ujmout vedení, velkou šanci Hassana Kamary výtečně vychytal brankář Lecomte! Monako se svojí příležitostí také neotálelo a po střele Keity Baldého zachránila Remeš branková konstrukce. Knížata postupně zvyšovala obrátky a přebírala iniciativu a to ve 29. minutě vygradovalo vedoucí brankou. Thomas Foket si v pokutovém území počínal nedovoleně a sudí odpískal pokutový kop. Wissam Ben Yedder ho s přehledem proměnil a Monako zaslouženě vedlo 1:0.

Jenže Monako nebylo ve druhém poločase schopno vstřelit druhý gól a soupeři odskočit. Nakonec za to i zaplatilo. V 58. minutě výborně vypálil na rohu pokutového území Hassane Kamara a Lecomte byl u tyče pozdě.

Remíza byla Monaku málo a kouč Roberto Moreno cílil na tři body, na plac tak postupně poslal Stevana Jovetiće nebo Auréliena Tchouameního, ovšem z následné převahy žádný gól nepadl. Pět minut před koncem utkání vychytal v dobré šanci Jovetiće brankář Rajković a o chvíli později opora Remeše zlikvidovala tutovku Ben Yeddera. Monako přes veškeré snažení rozhodnout nedokázalo a doma ztratilo.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Angers SCO 0:1

29.02.2020 20:00

Góly: 43. Stéphane Bahoken

Když hraje Angers, zpravidla se nejedná o gólové hody. Platilo to i tentokrát. Podstatné je, že Moulinův tým podruhé za sebou zvládl dát o jednu branku více než soupeř. Záchrana v Ligue 1 už je téměř jistá, nicméně i Dall’Ogliův výběr má pořád před sebou dostatečné množství duelů, aby si udržel příslušnost mezi elitou pro příští sezonu.

Úvodní dvacetiminutovka příliš vzruchu nepřinesla. Na Stade Francis-Le Blé to bylo dosti bojovné utkání. Teprve až ve dvaadvacáté minutě přihrál Charbonnier na Perrauda, který ještě posunul na Irvina Cardonu, jemuž scházela větší přesnost. Poté to z hranice velkého čtverce zkoušel nepřesně pozdější hrdina Stéphane Bahoken.

V osmadvacáté minutě si zaběhl za obranu Sada Thioub. Svůj únik zakončil stylovým obloučkem přes Gautiera Larsonneura. Bohužel pro něj i pro celé Angers tenhle zásah nemohl být uznán pro ofsajd. V pětatřicáté minutě se k hlavičce dostal po rohovém kopu Irvin Cardona a spolu s ostatními hráči sledoval, kterak míč končí na vrchní síti.

V jednačtyřicáté minutě se ke střele odhodlal Pierrick Capelle, ale pouze potvrdil, že jeho úkoly na hrací ploše bývají zpravidla jiného rázu. Rozhodující moment tohoto střetnutí se odehrál ve třiačtyřicáté minutě. Souleyman Doumbia našel Bahokena, který z levé strany vystřelil přesně k tyči, čímž zaskočil Larsonneura, který evidentně čekal přihrávku - 0:1.

V nastaveném čase se ještě osmělil Cristian Battocchio a nutno dodat, že jeho pokusu scházely centimetry. Ve druhém poločase střílel jako první Angelo Fulgini. Brankář ve službách Stade Brestois s tímhle pokusem neměl problém. Domácí se ve druhém poločase snažili, leč více než brankové příležitosti sbírali rohové kopy. Nakonec jich zaznamenali dvanáct.

V devětasedmdesáté minutě zahrozili Grandsir s Mathiasem Autretem, přičemž druhý jmenovaný prověřil Petkovićovu pozornost. Černohorský gólman pak zasáhl proti šanci Mendyho tak, že ani nevěděl jak. Následně střílel Charbonnier a muž v rukavicích byl opět úspěšný, jelikož takhle střela neměla zrovna gólové parametry.

V nastaveném čase se už Dall’Ogliova družina k ničemu nepropracovala a podeváté v sezoně prohrála. Desátou porážku se pokusí odvrátit v duelu s Remeší. Angers musí nadále spoléhat především na týmového ducha. Tentokrát to vyšlo. Ale co až o příštím víkendu dorazí na Stade Raymond Kopa FC Nantes?

Více informací k zápasu

Amiens SC - FC Metz 0:1

29.02.2020 20:00

Góly: 26. Farid Boulaya

Třebaže to tak nemusí vypadat, k vidění bylo celkem jedenáct pokusů na branku. Jeden z nich nakonec skončil za zády Régise Gurtnera, díky čemuž mají teď Les Grenats čtyřbodový náskok na barážovou příčku. "Jednorožci" naopak zůstávají předposlední.

Jediný gól utkání padl z de facto první nebezpečnější střely. Rozehrávku standardní situace z křídelního prostoru musel krotit brankář Amiens. Balon však jenom vyrazil ke svému spoluhráči, který předvedl hodně nepovedený odkop. Farid Boulaya si pak udělal prostor a pravačkou parádně vymetl šibenici - 0:1.

Ve třiatřicáté minutě se tváří v tvář muži v rukavicích ocitnul Fousseni Diabaté. Alexandre Oukidja však úmysl střílet po zemi přečetl a balon vyrazil daleko pryč. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se to na trávníku hemžilo nepřesnostmi, což nehrálo do karet ani jednomu týmu.

Oukidja se musel znovu činit v pětapadesáté minutě. Na druhé straně si dobře udělal prostor Ibrahima Niané, ale z nějakých sedmi metrů Gurtnera neprostřelil. Výborný zákrok! Régis Gurtner musel znovu do akce šest minut poté a opět byl úspěšný. Amiens si vytvářelo převahu i šance, ale žádná z nich v síti neskončila.

Dá se směle tvrdit, že v tomhle zápase zvítězil šťastnější tým. Mety oplatily soupeři porážku z 6. kola a můžou se těšit na střetnutí proti Nîmes Olympique, které bude zase velmi důležité, protože se jedná dalšího konkurenta v boji o udržení. Les Licornes zajíždějí na Stade Vélodrome, kde hraje domácí utkání Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Dijon FCO 4:0

29.02.2020 17:30

Góly: 3. Pablo Sarabia, 74. Kylian Mbappé, 76. Mauro Icardi, 90+1. Kylian Mbappé

PSG v poslední době nebylo tak suverénní a kupříkladu remizovalo s Amiens či prohrálo v osmifinále Ligy mistrů na půdě německého Dortmundu, ovšem nyní proti outsiderovi z Dijonu nemělo větší problémy. Před vlastními fanoušky ho zdolalo hladce po výsledku 4:0 a upevnilo si vedoucí pozici v Ligue 1, na Marseille má obrovský třináctibodový náskok. Naopak FCO zůstává nad sestupovou propastí a je sedmnácté se sedmadvaceti body.

Hosté se navíc nacházejí jen o skóre před osmnáctým Nîmes a ve zbývajícím průběhu je mohou čekat hodně perné chvilky. Jasný favorit sobotního duelu zažil skvělý začátek a už po třech minutách se dostal do vedení. Po akci na levém křídle a následném centru odvrátila defenzIva Dijonu míč jen k Marquinhosovi, jehož nepříliš povedenou střelu z hranice šestnáctky usměrnil mezi tři tyče dobře postavený Pablo Sarabia.

Za dalších sedm minut mohl zvýšit náskok pařížského giganta Kylian Mbappé, ale z nadějné pozice netrefil hostující branku. V následujícím průběhu se Dijon stále častěji dostával do hry a srovnat mohl zhruba deset minut před přestávkou. Po přihrávce na pravou stranu pálil z ostrého úhlu Alphonse a jeho štiplavý projektil prolétl těsně vedle vzdálenější konstrukce. Ihned na to promarnil Cavani obrovskou možnost na opačné straně.

Mbappé mu fantasticky připravil lahůdku před prázdnou branku, ale argentinský kanonýr neseřídil mířidla přesně a trestuhodně pálil nad břevno. Následně se s několika skvělými zákroky musel vytáhnout hostující brankář Rúnarsson, obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce. Přesně po hodině hry znovu ukázal svou genialitu Mbappé, když z první uvolnil Cavaniho, ale ten znovu neměl štěstí a svou patičku nasměroval o decimetry vedle pravé tyče.

V 70. minutě se chtěl podruhé v tomto zápase prosadit Sarabia, jenže ze středu šestnáctky orazítkoval pouze pravou tyč a balón se pak odrazil do zámezí. PSG se přeci jen uklidnilo o tři minuty později. Draxler vynikající kolmicí uvolnil rozběhnutého Mbappého, ten obešel marně se natahujícího Rúnarssona a pak pohotovým obloučkem zamířil do sítě.

Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem definitivně pohřbil naděje Dijonu na bodový zisk střídající Mauro Icardi, jenž ani ne po pěti minutách strávených na trávníku převzal nahrávku od Mbappého a z dvanácti metrů nekompromisně propálil Rúnarssona, balón zapadl přímo do levého spodního růžku - 3:0. Mbappé vyšperkoval své galapředstavení ve třetí nastavené minutě, druhý gól v utkání zaznamenal z dorážky po rohovém kopu.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Olympique Marseille 2:3

28.02.2020 20:45

Góly: 5. Zinedine Ferhat, 90+2. Lucas Déaux - 10. Darío Benedetto, 36. Darío Benedetto, 69. Darío Benedetto

Marseille před týdnem neodvedla vůbec dobrou práci proti Nantes, a přišla tak o svou sérii čtrnácti ligových zápasů bez porážky. Tentokráte ale na půdě zachraňujícího se Nimes potvrdila, proč je aktuálně zaslouženě na druhém místě tabulky, a svého nedalekého souseda na jeho půdě porazila. Hattrickem se prezentoval hostující forvard Darío Benedetto.

Argentinec sehrál od svého letního příchodu na jih Francie asi nejlepší vystoupení a ukázal, proč za něj OM vysolil jihoamerické Boce Juniors čtrnáct miliónů euro. Možná si marseillští fanoušci od něj slibovali v průběhu této sezóny přece trochu více, tentokráte je ale svým výkonem opravdu velmi potěšil. Byl klíčovým mužem utkání.

Nimes nakonec vsítilo svému sokovi dva góly, ty ovšem ve finále na zisk bodů nestačily. O první se postaral na samém začátku Ferhat. Nejdřív přihrávkou uvolnil v šestnáctce Rouxe, jehož pokus ještě stačil vyrazit pozorný Mandanda, nicméně k míči se následně propracoval opět alžírský záložník, který se už z dorážky ve vyložené pozici snadno prosadil.

Radost ovšem Krokodýlům nevydržela příliš dlouho. V 10. minutě za obranu unikl B. Sarr, který ihned z první adresoval balón do brankového území, kam si ze druhé vlny sbíhal Benedetto, jenž bez problémů zamířil do odkryté brány. Hosté následně začali hrozit z rohových kopů, avšak Čaleta-Car, B. Sarr či Germain stříleli pouze mimo.

Osm minut před obrátkou se skóre měnilo znovu v neprospěch domácích. Payet perfektně načasoval svůj pas, na hranici pravidel uvolnil Benedetta, který se najednou řítil sám na gólmana Bernardoniho, a v koncovce si počínal jako zkušený mazák, neboť svého protivníka ukázkově přeloboval. Marně se Nimes dožadovalo neuznání této branky kvůli ofsajdu.

Ve druhé půli si Les Crocodiles vytvořili příležitosti na to, jak vyrovnat, nicméně osudnou se jim stala horší produktivita. V 62. minutě zasáhl Mandanda výtečně proti Landremu, bezprostředně poté pálil Ripart, avšak kousek vedle prostoru třech tyčí. Pár okamžiků nato marseillský muž v rukavicích zasahoval ještě jednou, tentokráte proti Ferhatovi.

V 68. minutě naopak Les Phocéens přidali na své konto třetí gól a zlomili odpor Nimes. Payet rozehrál standardku centrem do vápna, meruna se odrazila šťastně do cesty Benedettovi, jenž z blízkosti skóroval. Domácí stačili už jen snížit v nastavení, hlavou se trefil Deaux po rohu Benrahoua.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain27222375:2468
2.Olympique Marseille27167439:2755
3.Stade Rennes27145833:2447
4.Lille OSC27144934:2746
5.Olympique Lyon27117942:2640
6.Montpellier HSC27117935:2940
7.AS Monaco27117943:4240
8.Stade Reims27911725:2138
9.OGC Nice27108939:3738
10.Racing Strasbourg271151132:3238
11.FC Nantes271141228:2937
12.Girondins Bordeaux2799939:3336
13.Angers SCO271061126:3336
14.Stade Brestois27810934:3634
15.FC Metz277101025:3431
16.AS Saint-Étienne27851428:4429
17.Dijon FCO27691225:3627
18.Nîmes Olympique27761428:4227
19.Amiens SC274101329:4822
20.Toulouse FC27342021:5613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Israha

Benedetto dnes výborně, tři střely a všechny do sítě. Jen tak dál, snad to nebyla jednorázová výjimka a půjde herně i produktivně nahoru (i když...má 11 gólů a nekope penalty, takže je v podstatě srovnatelný s např. Dembélém a Osimhenem, což takto řečeno působí hrozně divně...). Každopádně obrana začíná být chatrná, Amavi šel zase o něco dolů a Sarr na druhé straně to oproti Sakaiovi taky výrazněji fláká. 6 gólů za 3 zápasy je hodně, kor když 5 z nich je od Nantes a Nimes.

Každopádně Nimes se snad zachrání, to je zábavný tým a na to, jak nemají v kádru žádné extra profláklé jméno, nehrají vůbec špatně. Těm Ligue 1 sluší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nimes nás dokázalo vždy ze stran šílene zmáčknout a přečíslit. Man of the Match i přes Benedetta jednoznačně Mandanda. Statisticky i hrou je tuhle sezonu nejlepší francouzskej golman. Lloris to ma jako kapitán i tak asi pojištěný, škoda, přál bych mu být alespon ted na euru č.1

Benedetto jestli posilníme a příští sezonu a ta útočná hra bude mít od začátku lepší vzorce, bude mít za sebou letní přípravu a vyhne se delším zraněním si myslím, že bude sezonu docela hit. Jasně není žádnej worldclass, a nečekám od něj 35 golu, ale problém posledních zápasů bylo nejen to že hrál celou dobu se zraněním ale ani nedostával skoro žádné balony, on nepotřebuje hodně aby dal gol, problemem je že často nedostal vůbec nic.

Reagovat
Israha

No ten gól Deauxe zrovna byla Mandandova chyba, podle mě, ale jinak souhlas. Podobných chyb letos udělal minimum a pravidelně mívá superzákroky, kdy chytá jasné góly. Ale Deschamps ho stavět nebude, jeho konzervativnost není třeba zdůrazňovat...

Benedetto může hodně slušně fungovat ve spolupráci s Thauvinem. Na něm je vidět, že to není jen vyloženě zakončovatel, rád hraje s balonem, umí otevřít prostor a dát přihrávku. Křídelní hráč, co chodí do koncovky a má ostrý tah dopředu, bude schopen jeho hru využít těžit z ní. Teď tam není nikdo takový kromě poblázněného Radonjiće a semtam Sarra, který na to ale taky nemá herní inteligenci.

Reagovat
Pyroman

Po prvním poločase to vypadalo tak na 0:4, druhý už o něco lepší a od remízy nebylo tak daleko, ten Bouangův přímák tam klidně zapadnout mohl. Útok je ale prostě zoufalej, i v tom prvním poločase, kde měl jinak Lyon drtivou převahu, to klidně mohlo být v 5. minutě 0:1, nebýt Diony absolutní dřevák. Objektivně ale asi Lyon zasloužená výhra, Guimaraes pro ně bude top posila, střed hřiště si vodil neskutečně. Lopes naopak klasicky ukázal, že je naprostá píča, Debuchy ho měl sundat pořádně.

Jinak už to ale začíná být docela kritický, 2 body od baráže a los na příštích pár kol nic moc, to může dost snadno skončit průserem. Jak jsem z Puela byl nadšenej, když přicházel, kromě těch prvních tří čtyř zápasů to je těžká bída, do toho se rozhádá s Ruffierem a půlkou kabiny... aby se v létě nehledala náhrada, i když ligu zachrání.

Reagovat
Langi

jestli Lyon udrží formu, tak může uplně v pohodě skončit 3, uhrát čtvrtfinále LM a ukrást PSG aspon jeden z pohárů...doufám, že už konečně zaberou. Mají nejvyšší čas, aby ta sezóna nešla uplně do sraček

Reagovat
Israha

Garcia...

Reagovat
Seydou Doumbia

S Garciou to je hodně naivní touha ale rád bych aby si měl pravdu

Reagovat
Langi

jinak ten gol Ekambiho...to byla trochu krádež...Dembele se nezapojil do hry, neclonil a ještě uhýbal před míčem

Reagovat
Seydou Doumbia

Video? Bohužel jsem viděl jen sestřih.

Reagovat
Langi

Marcal neprekvapive...skoda no...dneska ta sance byla

Reagovat
juninho8

Isto by sme vo finale aj tak pukli s ASSE alebo Rennes Radšej vyhrať druhý pohár, tam už je to finále

Reagovat
roman_tycka

Já nechápu, proč Marcal stále hraje. Jeho už čtvrtá redka tuhle sezonu, pokud se nepletu. On to semtam uhasí, ale pak přejede ve vápně ze zadu kohokoli, nebo kope do hlavy protihráče. Snad v létě půjde do řiti

Reagovat
juninho8

No to je zahada pre vsetkych Co je s Y. Konem??? Popripade nech preucia jedneho z tria Dubois, Rafael, Tete na lavu stranu

Reagovat
roman_tycka

Kone je ještě horší než Marcal nalevo. Rafael by tam mohl hrát, kdyby nebyl zrakvený stále. Nerozumím tomu.

Reagovat
Langi

Kone byl v prosinci na operaci a od te doby nehral...a na zacatku sezony mi prisel super...s formou tymu sel dolu i on...ale pokud je zdravy, neni nejmensi duvod misto nej stavet Marcala...to je typicka brazilska horka hlava

Reagovat
Seydou Doumbia

ono je smutný že i Cornet je na tom beku lepší než Marcal...tam se Cornet alespon tolik nedostává ke střelám u kterých si podkopne nohy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele