27. kolo
01.03.2020 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bordeaux a Nice si rozdělily po bodu

Snad nikdo z fanoušků, kteří vážili cestu na stadion Matmut Atlantique nemohl čekat, že uvidí nějaké gólové hody. Aby padly více než tři branky, se naposledy v ligovém zápase těchto dvou soupeřů stalo v září 2015, kdy Nice zvítězilo doma 6:1. Jedinou trefu Les Girondins zaznamenal Jaroslav Plašil. Jeho bývalý klub chtěl vylepšit své postavení ve druhé polovině tabulky, zatímco Les Aiglons věřili, že už v sedmadvacátém kole pokoří hranici čtyřiceti bodů.

Během úvodní dvacetiminutovky byly na trávníku k vidění spíše nedovolené zákroky. Jakmile minula, procedil Toma Bašić balon za obranu, kam si naběhl Nicolas De Préville. Před sebou měl už jenom vyběhnutého brankáře, kterého si šikovně obhodil a nakonec zvládl i zakončení do odkryté svatyně - 1:0.

Za hosty se osmělil až po třiceti minutách Riza Durmisi. Benoît Costil si poradil. Nadále se hrálo hodně tvrdě, na což mohl deset minut před pauzou po dalším nedovoleném zákroku doplatit Samuel Kalu. Sudí Millot však pro druhou žlutou nesáhl. V devětatřicáté minutě si za obranu zaběhl Alexis Claude-Maurice a bohužel pro Nice trestuhodně selhal.

Následně kryl Walter Benítez pokus Hwang Ui-ja. Těsně před koncem úvodního dějství se do zakončení dostal Adam Ounas a za Costilem zazvonilo břevno. Velká škoda pro "Orly", nicméně zároveň také příslib do druhého poločasu, že by to mohlo jít. A skutečně to šlo! Psala se sedmapadesátá minuta, když Alexis Claude-Maurice posunul na Moussu Waguého, jenž poslal nepříliš povedený centr do šestnáctky.

Adamu Ounasovi to však pranic nevadilo a jeho akrobatické zakončení zády k brance překvapilo brankáře a přineslo parádní gól - 1:1. Ten samý hráč se pokoušel prosadit ve dvaasedmdesáté minutě. Na jedničku ve službách domácího celku si ovšem nepřišel. V 76. minutě mířil po lehčím závaru před brankou Nicolas De Préville pouze do brankové konstrukce.

Více pozoruhodných brankových příležitostí už nový stánek v Bordeaux neviděl. Tým Paula Souzy se za týden na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne pokusí zaznamenat jubilejní desátou výhru. Svěřenci Patricka Vieiry přivítají doma na stadionu Allianz Riviera AS Monaco, tedy jednoho z konkurentů v boji o evropské poháry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele