27. kolo
01.03.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille odváží z Nantes všechny tři body

O výhře severofrancouzského celku nakonec rozhodla jedna jediná trefa. Nantes kvůli ní připisuje už dvanáctou porážku v sezoně a v tabulce zase o něco klesne.

Už v 7. minutě se odhodlal k sympatickému sólu na začátku zápasu hodně aktivní Jonathan Ikoné. Svoji individuální akci bohužel pro LOSC zakončil hodně slabou střelou, se kterou neměl Alban Lafont žádný problém. Mike Maignan musel poprvé zasahovat pět minut poté proti střele z dálky, kterou navíc dobře viděl.

V 18. minutě se znovu připomněl jednadvacetiletý Jonathan Ikoné. Svou střelou z otočky však o rok mladšího brankáře ve službách FC Nantes opět nevylekal. Následně to zkoušel Imran Louza a Maignan by se snad i trochu vylekal, kdyby tenhle pokus nesměroval přímo na něj. Ve třiadvacáté minutě předvedl Lafont znovu výborné čtení hry, když sebral šanci Loïcu Rémymu po přihrávce Ikoného.

Poté se do zakončení dostal José Fonte a muž v rukavicích se musel opět činit. Rodák z Burkiny Faso, který už si vyzkoušel i angažmá v italské Serii A, kde nastupoval za Fiorentinu, se při tomhle zákroku zranil, avšak zápas nakonec dochytal. V minutě šestatřicáté si jednička Lille musela poradit s nepříjemně tečovanou střelou.

Rozehrávku veškerých standardních situací měl v týmu Christopha Gautiera na starosti Renato Sanches. Ve 39. minutě našel Benjamina Andrého, který se ještě pouze zastřeloval. V jednapadesáté minutě Lafont zase výtečně přečetl hru. Kdyby včas nevložil nohu do Ikoného přihrávky, Loïc Rémy by zakončoval do prázdné.

Ve čtyřiapadesáté minutě viděly tribuny další vynikající zákrok mladého gólmana, kterým tentokrát překazil radost Jonathanu Bambovi. V 58. minutě už byl ale i on krátký na hlavičku Benjamina Andrého, jemuž poslal Renato Sanches od rohového praporku přesný centr na přední tyč - 0:1. Teď byla tedy řada na domácích.

Jenže ti si ve zbývajících pětatřiceti minutách nevypracovali ani jednu příležitost, takže musí doufat, že za týden na Stade Raymond Kopa v Angers zopakují výkon z prvního poločasu tohoto duelu. S tím rozdílem, že přidají i nějakou tu branku, což při nedobré formě útočících hráčů zřejmě nebude nic snadného. Lille přivítá doma Olympique Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele