27. kolo
01.03.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Derby Rhône-Alpes patří Lyonu

Jedno z nejslavnějších francouzských derby patří Lyonu. Svěřenci Rudiho Garcii porazili trápící se Saint-Étienne 2:0 a v tabulce poskočili na páté místo, zatímco jejich rival se zase více přiblížil sestupu. Les Gones výhrou v derby Rhône-Alpes završili mimořádně povedený týden, během něhož si připsali i skalp Juventusu.

Takový Olympique Lyon vidí fanoušci rádi, tradiční francouzský celek ukázal, že v současnosti patří mezi velmi nevyzpytatelné týmy a svojí kvalitou může znepříjemnit život každému favoritovi. Proti Saint-Étienne byli každopádně v roli favorita Les Gones.

Lyon byl skutečně od začátku zápasu aktivnější, na hře Saint-Étienne šla vidět frustrace z předchozích výsledků i velký respekt před domácím mužstvem. Svěřenci Rudiho Garcii si v počátcích vytvářeli spíše náznaky šanci, výraznější moment nastal až ve 27. minutě a rázem z toho byl vedoucí gól. Terrier rozehrál standardní situaci takovým způsobem, že Moussa Dembélé hlavou otevřel skóre utkání. Úvodní branka domácí uklidnila a ti si následně vytvořili drtivou územní převahu, přičemž ve vápně Les Verts to několikrát pořádně hořelo.

Claude Puel musel o přestávce něco změnit, Saint-Étienne bylo za celý první poločas zcela neškodné. Po změně stran ale přišla první velká šance, přízemní střelu Dionyho musel likvidovat brankář Lopes.

Po hodině hry zase začal úřadovat Olympique Lyon a hosté se štěstím odolávali. Pokus Terriera vychytal Moulin, ale následná dorážka Toussarta už skončila v síti. Sudí však branku nemohl kvůli hře rukou uznat, takže Lyon nadále vedl "jen" 1:0. Saint-Étienne bylo ve hře o body a čtvrthodinu před koncem mohlo vyrovnat, kdyby Anthony Lopes nepředvedl další z řady skvělých zákroků.

Deset minut před koncem vstřelil Lyon další neregulérní gól, tentokrát za postavení v ofsajdu. Dvě neuznané branky nakonec nemuseli Olympique tolik mrzet, protože v nastavení zahrál rukou ve vlastním vápně Kolodziejczak a Moussa Dembélé penaltou á la Panenka zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se budu snažit přesvědčit sám sebe, že jen náhoda, že Lyon vyhrál po 2 kolech doma zápas, kdy na něj byl vypsán NEJVYŽŠÍ kurz .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele