27. kolo
29.02.2020 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Mety vyloupily Stade de la Licorne

Třebaže to tak nemusí vypadat, k vidění bylo celkem jedenáct pokusů na branku. Jeden z nich nakonec skončil za zády Régise Gurtnera, díky čemuž mají teď Les Grenats čtyřbodový náskok na barážovou příčku. "Jednorožci" naopak zůstávají předposlední.

Jediný gól utkání padl z de facto první nebezpečnější střely. Rozehrávku standardní situace z křídelního prostoru musel krotit brankář Amiens. Balon však jenom vyrazil ke svému spoluhráči, který předvedl hodně nepovedený odkop. Farid Boulaya si pak udělal prostor a pravačkou parádně vymetl šibenici - 0:1.

Ve třiatřicáté minutě se tváří v tvář muži v rukavicích ocitnul Fousseni Diabaté. Alexandre Oukidja však úmysl střílet po zemi přečetl a balon vyrazil daleko pryč. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se to na trávníku hemžilo nepřesnostmi, což nehrálo do karet ani jednomu týmu.

Oukidja se musel znovu činit v pětapadesáté minutě. Na druhé straně si dobře udělal prostor Ibrahima Niané, ale z nějakých sedmi metrů Gurtnera neprostřelil. Výborný zákrok! Régis Gurtner musel znovu do akce šest minut poté a opět byl úspěšný. Amiens si vytvářelo převahu i šance, ale žádná z nich v síti neskončila.

Dá se směle tvrdit, že v tomhle zápase zvítězil šťastnější tým. Mety oplatily soupeři porážku z 6. kola a můžou se těšit na střetnutí proti Nîmes Olympique, které bude zase velmi důležité, protože se jedná dalšího konkurenta v boji o udržení. Les Licornes zajíždějí na Stade Vélodrome, kde hraje domácí utkání Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele