27. kolo
29.02.2020 17:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé opět řádil, PSG si i proto poradilo s Dijonem o čtyři branky

PSG v poslední době nebylo tak suverénní a kupříkladu remizovalo s Amiens či prohrálo v osmifinále Ligy mistrů na půdě německého Dortmundu, ovšem nyní proti outsiderovi z Dijonu nemělo větší problémy. Před vlastními fanoušky ho zdolalo hladce po výsledku 4:0 a upevnilo si vedoucí pozici v Ligue 1, na Marseille má obrovský třináctibodový náskok. Naopak FCO zůstává nad sestupovou propastí a je sedmnácté se sedmadvaceti body.

Hosté se navíc nacházejí jen o skóre před osmnáctým Nîmes a ve zbývajícím průběhu je mohou čekat hodně perné chvilky. Jasný favorit sobotního duelu zažil skvělý začátek a už po třech minutách se dostal do vedení. Po akci na levém křídle a následném centru odvrátila defenzIva Dijonu míč jen k Marquinhosovi, jehož nepříliš povedenou střelu z hranice šestnáctky usměrnil mezi tři tyče dobře postavený Pablo Sarabia.

Za dalších sedm minut mohl zvýšit náskok pařížského giganta Kylian Mbappé, ale z nadějné pozice netrefil hostující branku. V následujícím průběhu se Dijon stále častěji dostával do hry a srovnat mohl zhruba deset minut před přestávkou. Po přihrávce na pravou stranu pálil z ostrého úhlu Alphonse a jeho štiplavý projektil prolétl těsně vedle vzdálenější konstrukce. Ihned na to promarnil Cavani obrovskou možnost na opačné straně.

Mbappé mu fantasticky připravil lahůdku před prázdnou branku, ale argentinský kanonýr neseřídil mířidla přesně a trestuhodně pálil nad břevno. Následně se s několika skvělými zákroky musel vytáhnout hostující brankář Rúnarsson, obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce. Přesně po hodině hry znovu ukázal svou genialitu Mbappé, když z první uvolnil Cavaniho, ale ten znovu neměl štěstí a svou patičku nasměroval o decimetry vedle pravé tyče.

V 70. minutě se chtěl podruhé v tomto zápase prosadit Sarabia, jenže ze středu šestnáctky orazítkoval pouze pravou tyč a balón se pak odrazil do zámezí. PSG se přeci jen uklidnilo o tři minuty později. Draxler vynikající kolmicí uvolnil rozběhnutého Mbappého, ten obešel marně se natahujícího Rúnarssona a pak pohotovým obloučkem zamířil do sítě.

Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem definitivně pohřbil naděje Dijonu na bodový zisk střídající Mauro Icardi, jenž ani ne po pěti minutách strávených na trávníku převzal nahrávku od Mbappého a z dvanácti metrů nekompromisně propálil Rúnarssona, balón zapadl přímo do levého spodního růžku - 3:0. Mbappé vyšperkoval své galapředstavení ve třetí nastavené minutě, druhý gól v utkání zaznamenal z dorážky po rohovém kopu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele