27. kolo
28.02.2020 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Hattrick Benedetta přisoudil Marseille vítězství v Nimes

Marseille před týdnem neodvedla vůbec dobrou práci proti Nantes, a přišla tak o svou sérii čtrnácti ligových zápasů bez porážky. Tentokráte ale na půdě zachraňujícího se Nimes potvrdila, proč je aktuálně zaslouženě na druhém místě tabulky, a svého nedalekého souseda na jeho půdě porazila. Hattrickem se prezentoval hostující forvard Darío Benedetto.

Argentinec sehrál od svého letního příchodu na jih Francie asi nejlepší vystoupení a ukázal, proč za něj OM vysolil jihoamerické Boce Juniors čtrnáct miliónů euro. Možná si marseillští fanoušci od něj slibovali v průběhu této sezóny přece trochu více, tentokráte je ale svým výkonem opravdu velmi potěšil. Byl klíčovým mužem utkání.

Nimes nakonec vsítilo svému sokovi dva góly, ty ovšem ve finále na zisk bodů nestačily. O první se postaral na samém začátku Ferhat. Nejdřív přihrávkou uvolnil v šestnáctce Rouxe, jehož pokus ještě stačil vyrazit pozorný Mandanda, nicméně k míči se následně propracoval opět alžírský záložník, který se už z dorážky ve vyložené pozici snadno prosadil.

Radost ovšem Krokodýlům nevydržela příliš dlouho. V 10. minutě za obranu unikl B. Sarr, který ihned z první adresoval balón do brankového území, kam si ze druhé vlny sbíhal Benedetto, jenž bez problémů zamířil do odkryté brány. Hosté následně začali hrozit z rohových kopů, avšak Čaleta-Car, B. Sarr či Germain stříleli pouze mimo.

Osm minut před obrátkou se skóre měnilo znovu v neprospěch domácích. Payet perfektně načasoval svůj pas, na hranici pravidel uvolnil Benedetta, který se najednou řítil sám na gólmana Bernardoniho, a v koncovce si počínal jako zkušený mazák, neboť svého protivníka ukázkově přeloboval. Marně se Nimes dožadovalo neuznání této branky kvůli ofsajdu.

Ve druhé půli si Les Crocodiles vytvořili příležitosti na to, jak vyrovnat, nicméně osudnou se jim stala horší produktivita. V 62. minutě zasáhl Mandanda výtečně proti Landremu, bezprostředně poté pálil Ripart, avšak kousek vedle prostoru třech tyčí. Pár okamžiků nato marseillský muž v rukavicích zasahoval ještě jednou, tentokráte proti Ferhatovi.

V 68. minutě naopak Les Phocéens přidali na své konto třetí gól a zlomili odpor Nimes. Payet rozehrál standardku centrem do vápna, meruna se odrazila šťastně do cesty Benedettovi, jenž z blízkosti skóroval. Domácí stačili už jen snížit v nastavení, hlavou se trefil Deaux po rohu Benrahoua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele