Ligue 1 - souhrn 25. kola

14.02.2020, 22:40, aktualizováno 16.02.2020, 23:02
Komentáře a souhrny
PSG překvapivě zaváhalo na hřišti Amiens, kde remizovalo 4:4, a na druhou Marseille, která vyhrála v Lille, má k dobru deset bodů. Třetí výhru v řadě zaznamenalo Monaco, které si v páteční předehrávce poradilo s Montpellierem a posunulo se k pohárovým příčkám. Lyon se rozešel smírně se Štrasburkem a zůstává za svým soupeřem až na jedenáctém místě. Cennou výhru zaznamenalo Nîmes Olympique, zatímco poslední Toulouse pro změnu podlehlo Nice...

Lille OSC - Olympique Marseille 1:2

16.02.2020 21:00

Góly: 51. Victor Osimhen - 66. Reinildo Mandava (vl.), 69. Darío Benedetto

Marseille zvládla možná jeden z klíčových soubojů jara, vypořádala se s absencí svého tvůrce hry Dimitrie Payeta a urvala na půdě čtvrtého Lille nejtěsnější možné vítězství. Zvýšila tak svůj náskok na druhé pozici na rozdíl jedenácti bodů na třetí Rennes a na deficit dvanácti na svého nynějšího protivníka. O třech bodech pro Olympique rozhodl Darío Benedetto.

Domácí nakonec mohli být rádi, že do hry mohl jejich nejlepší střelec Victor Osimhen, jenž se před týdnem nepříjemně zranil v duelu s Angers, a právě nigerijský forvard po přestávce rozsekl bezbrankový účet. Jenže pak Dogy jako by polevily z koncentrace, inkasovaly dvakrát v rychlém sledu, poprvé vlastencem Reinildem Mandavou, a manko již nedohnali.

LOSC bylo v úvodu zápasu aktivnějším mužstvem. Ve 4. minutě unikl po levé straně Rémy, přihrál následně dozadu na hranici pokutového území, kde si Osimhen narovnal míč na svou pravačku, technicky se snažil obstřelit Mandandu, nicméně ten mezi třemi tyčemi předvedl perfektní zákrok. Marseillský gólman byl poté v 15. minutě v pohotovosti znovu.

Celik vhodil balón z autového vhazování na Ikoného, ten ho chytře stačil prostrčit k brankové čáře zpět na svého spoluhráče, turecký bek ihned na to vyslal dlouhou přihrávku do šestnáctky, kam si naběhl Rémy, jeho dělovku, směřující pod břevno, však bravurně zlikvidoval jeho sok. Ve 29. minutě ještě vypálil Osimhen, nicméně jen nepřesně.

Lille si vlastně svou odměnu za svůj odvážnější přístup v prvním poločase asi zasloužilo. Vstřeleného gólu se ovšem dočkalo až v 51. minutě. Výtečnou práci přitom odvedl Bamba, který si všiml ve středu pole, že mu nabíhá za soupeřovu obranu Osimhen, šajtlí na něj vyslal prudkou, ale hlavně přesnou kolmici, a rezultující střela skončila za brankovou čárou.

Inkasovaná branka jako by Les Phocéens vyburcovala k nějaké ofenzivní snaze. Až po tomto momentu se skutečně začali osmělovat směrem dopředu a Sarr po hodině hry vybojoval pro svůj tým penaltu, jakmile ho ve vápně fauloval Tiago Djaló. K exekuci pokutového kopu se postavil Rongier, avšak jeho pokus z bílého puntíku vychytal u tyče brankář Maignan.

Nakonec však tohle neproměnění velké příležitosti nemuselo Marseille tolik vadit. Jen o pár chvil později Sanson rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu na Germaina, jenž zamířil ke vzdálenější tyčce, a Reinildo si merunu srazil do vlastní sítě. Obrat OM zajistil Benedetto, jenž po nahrávce od Germaina překonal Maignana zakončením z brankového území.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Rennes 1:0

16.02.2020 17:00

Góly: 70. El Bilal Touré (pen.)

Stejným výsledkem skončilo i poslední vzájemné klání těchto dvou celků. Remeš na Les Rouges et Noirs vyzrála celkově už počtvrté za sebou. Pro tým Juliena Stéphana je to docela komplikace. Naopak Davida Guiona těší, že jeho skvadra poskočila do horní poloviny tabulky.

Ve 12. minutě uzmul Joris Gnagnon na poslední chvíli balon od kopačky domácího Boulayeho Dii. Kdyby se tak nestalo, před třiadvacetiletým útočníkem by stál už jenom brankář Edouard Mendy. Ve čtyřiadvacáté minutě pokazil Xavier Chavalerin přihrávku, která potom směřovala přímo na branku. Gólman ve službách Rennes podklouzl, ale včas se zase zvedl.

Do konce úvodního poločasu byly k vidění spíše nepřesnosti na obou stranách. Ve třiapadesáté minutě převzal balon Moussa Doumbia, na hranici vápna ho zasekl, čímž si udělal prostor ke střele pravačkou, která ale letěla nad branku. Po hodině hry se rozehrávky standardní situace ujal Benjamin Bourigeaud a nakonec zamířil o dobrý metr vedle.

Následně pálil Moussa Doumbia přímo do rukavic gólmana Mendyho. V 70. minutě zradila gravitace na hranici vlastní šestnáctky kapitána Damiena Da Silvu, takže instinktivně zatáhl za záchrannou brzdu tím, že povalil El Bilala Tourého na zem. Rozhodčí Florent Batta se ještě poradil s videem a penaltu potvrdil. Sám faulovaný mířil doprava, zatímco Mendy skákal na opačnou stranu - 1:0.

V 75. minutě se do zakončení tlačil M’Baye Niang. Jenže šance, že by prostřelil tři před ním bránící protihráče, byla asi stejně velká, jako že se Billy Ketkeophomphone někdy v Ligue 1 stane králem střelců. Bretaňský klub pak hrál více s míčem a snažil se soupeře dostat pod tlak. I díky několika spolehlivým zákrokům Axela Disasiho si nevypracoval skoro žádnou velkou příležitost.

S výjimkou střely Raphinhy, se kterou si ale poradil Predrag Rajković. Remeš tedy odčinila zaváhání se Štrasburkem a na bodový zisk bude určitě chtít dosáhnout i proti trápícímu se ASSE. Stade Rennes se pokusí o příštím víkendu v prostředí domácího Roazhon Parku vyzrát na nevyzpytatelný celek Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Saint-Étienne 3:2

16.02.2020 17:00

Góly: 20. Paul Lasne, 38. Gaëtan Charbonnier, 43. Irvin Cardona - 54. Denis Bouanga (pen.), 69. Loïs Diony

Čtyři utkání v řadě nedosáhli Les Verts na bodový zisk. Jedinou útěchou může být postup do semifinále Coupe de France přes SAS Épinal. Pověstný poslední krůček do finále povede přes Stade Rennes. Brest naopak skončil v pohárech už na začátku tohoto kalendářního roku, ale možnost koncentrace čistě na Ligue 1 zatím příliš nepomáhá. Na druhou stranu třináctá příčka po pětadvaceti kolech není pro ligového nováčka špatné vysvědčení.

V 6. minutě zkoušel z dálky neúspěšně štěstí Ryad Boudebouz. Jenže první poločas měl být v režii svěřenců Oliviera Dall’Oglia. Za dalších šest minut se o tom přesvědčil i Denis Bouanga, když svou střelu nasměroval těsně vedle tyče Larsonneurovy svatyně. V závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve selhal v dobré pozici stojící Haris Belkebla.

Mrzet ho to však mohlo jenom necelých šedesát sekund, protože potom našel Grandsir svým centrem ve vápně naprosto neobsazeného Paula Lasneho. Jednatřicetiletý záložník klidně mohl ještě zpracovávat, ale místo toho volil střelu z první a taky dobře udělal - 1:0. Deset minut poté se snažil odpovědět Bouanga, avšak to by musel mířit jinam, než přímo do rukavic gólmana Brestu.

Romain Perraud měl při své individuální akci na levé straně dost štěstí. Kulatý předmět pak ovšem neomylně naservíroval na bližší tyč pro Gaëtana Charbonniera, který v nesnadné pozici zvládl rozvlnit síť - 2:0. Třiačtyřicátá minuta přinesla domácím třetí radost. Irvin Cardona se dostal za posledního obránce, aby si nakonec vyčíhl ten správný moment pro zakončení. Pranic mu nevadilo, že už byl poněkud z úhlu - 3:0.

AS Saint-Étinne je desetinásobným mistrem své země, a aby prohrávalo o poločase o tři branky, se naposledy stalo v prosinci roku 2009. Teď potřebovalo zabrat podobně jako kupříkladu FC Liverpool při slavném istanbulském finále Ligy mistrů v roce 2005. Situace mohla být ještě neřešitelnější, kdyby Charbonnier po Cardonově pobídce v samotném závěru úvodního dějství nemířil nad.

Z druhého poločasu byly odehrány sotva tři minuty, když se Denis Bouanga domníval, že snížil na 1:3. Rozhodčí Eric Wattellier však jeho trefu po konzultaci s videem správně neuznal. Nicméně už v 50. minutě Brendan Chardonnet srazil ve vlastním vápně balon rukou a kopala se penalta. Aktivní Bouanga volil zakončení do středu brány, což bývá obvykle jistota - 3:1.

Spoluhráč Pierra-Emericka Aubameyanga, jenž se v Saint-Étienne taky něco nakopal, z gabonské reprezentace vyzkoušel za dalších šest minut Larsonneurovu pozornost svým velice nebezpečným pokusem. Poté se pokoušel podruhé v zápase prosadit Irvin Cardona. Nestalo se, a tak dostala skvadra Claudea Puela příležitost přiblížit se soupeři na rozdíl jediné branky.

V 69. minutě převzal od Yohana Cabayeho přihrávku Loïs Diony. Ve velkém čtverci si udělal prostor a pravačkou prostřelil gólmana - 3:2. Brest se snažil odpovědět prostřednictvím střídajícího Yoann Courta. Jeho šanci však scházela o malinko větší přesnost. SB29 nakonec osmou výhru uhájilo a za týden se pokusí zaskočit Nice. Na Stade Geoffroy-Guichard dorazí celek z Remeše.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Racing Strasbourg 1:1

16.02.2020 15:00

Góly: 21. Bertrand Traoré - 42. Kévin Zohi

Tým Rudiho Garcii nadále padá tabulkou. V současné době okupuje až jedenáctou příčku. Ztráta na poháry však stále činí pouhých sedm bodů. Racing si naopak zase o kousek polepšil a po pětadvaceti kolech mu patří hezké sedmé místo.

Pro Olympique je v posledních týdnech domácí prostředí spíše nevýhodou. Štrasburk se málem ujal vedení už ve druhé minutě, kdy nešikovnou malou domů přidělal Anthonymu Lopesovi starosti vlastní obránce Marçal. Naštěstí se domácí jednička stačila vrátit a průšvih i za celu lehčího zranění zažehnala.

Bertrand Traoré se v této sezoně zatím nějak nemůže dostat do formy. Ale třeba mu k dalším trefám pomůže ta, kterou proti Racingu zaznamenal v jednadvacáté minutě. Maxwel Cornet nacentroval do vápna, jeho spoluhráč z Burkiny Faso si počkal, až se balon odrazí od země, a pak z bezprostřední blízkosti zařídil hlavou Lyonu vedení - 1:0.

V jednatřicáté minutě se málem bývalý hráč Ajaxu nebo Chelsea prosadil podruhé, nicméně ke škodě fanoušků a fanynek v Parc Olympique Lyonnais mířil jen do boční sítě. Těsně před koncem úvodního poločasu se dočkali i hosté. Kévin Zohi si při přihrávce Majeeda Warise pohlídal ofsajdovou hranu a následně bleskovou střelou překonal vybíhajícího Lopese - 1:1.

Les Gones začali druhou půli lépe, ale přesto mohli po sedmi minutách inkasovat, kdyby Marcelo neodhlavičkovával do bezpečí. Následně šel překvapivě ze hřiště Traoré a na jeho místo přišel Moussa Dembélé, který měl výrazněji vypomáhat Cornetovi a Karlu Toko Ekambimu. Právě tihle dva Afričané stáli u další šance, jenže druhý jmenovaný ji po přihrávce toho prvního totálně zazdil.

Kenny Tete, který přišel na trávník už v 8. minutě místo zraněného Rafaela, střílel v jednasedmdesáté minutě a Mats Sels měl co dělat, aby uchránil svůj tým od pohromy. Dimitri Liénard pak mířil nad a tři minuty před vypršením řádné hrací doby napálil opět Tete tyčku. Lyon příště čekají Mety. Skvadra Thierryho Laureyho přivítá doma Amiens, které zvládlo nasázet vedoucímu PSG při pozoruhodné remíze čtyři branky.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Angers SCO 1:0

15.02.2020 20:00

Góly: 80. Moussa Koné

Svěřencům Stéphana Moulina rozhodně nelze upřít snahu, nicméně letos se jim chybí i více toho fotbalového štěstíčka. Krokodýli se zásluhou této výhry dostali nad sestupové pásmo. Uvidíme, jak dlouho tam vydrží.

Během úvodní dvacetiminutovky rozdal rozhodčí Karim Abed všechny tři žluté karty, přičemž Casimiru Ningovi se později stala osudnou. Zajímavé gólové šance se Stade des Costiéres vyhýbali obloukem. Až nedlouho před odchodem do šaten se mohl prosadit Stéphane Bahoken, jenže jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších.

Poté si nepotykal s přesností Ninga a snahy domácích o odpískání penalty v jejich prospěch po zhlédnutí videozáznamu utnul sudí. V nastaveném čase se ještě k odraženému míči dostal Zinedine Ferhat, ale skóre se nezměnilo. Ve dvaapadesáté minutě o sobě dal vědět Nolan Roux. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti však gólman Ludovic Butelle kryl.

Hned záhy měl na hlavě vedoucí gól Sidy Sarr. Bohužel pro Blaquartův výběr se však balon zastavil o břevno. Ve třiašedesáté minutě nenapadlo Romaina Philippoteauxe nic lepšího, než z velké dálky vypálit nad branku. Vlastně ani není divu, že ho kouč následně stáhnul ze hry a na jeho místo přišel Renaud Ripart.

Pak došlo na Ningu, který vysokou nohou nakopnul Ferhata do hlavy. Alžírský útočník musel kvůli krvavému zranění okamžitě střídat. A jeho čadský protihráč putoval po červené kartě rovněž ze hřiště. Les Crocodiles využili početní výhody už za pouhé tři minuty. Sarrův centr z levé strany usměrnil Moussa Koné za brankovou čáru koleny - 1:0.

Od té doby se domácí soustředili spíše na bránění těsného výsledku, což nebylo proti bezzubému soupeři nic složitého. Angers tak připisuje čtvrtou porážku v řadě a bude doufat, že po střetnutí s MHSC nebude následovat další propad tabulkou. Nîmes čeká cesta do Roazhon Parku, kde nastupují k zápasům borci oblékající dres Stade Rennes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Metz 0:0

15.02.2020 20:00

Góly: -

Ze sobotního programu francouzské Ligue 1 nepadla branka jen v Nantes, kam zavítaly zachraňující se FC Méty. Konečný výsledek 0:0 je pro domácí další ztrátou, pro hosty má v tuto chvíli přeci jen velkou cenu.

V podání domácích to měl být návrat na příčky kolem šestého místa, nicméně se potvrdilo, že aktuálně Nantes formou rozhodně neoplývá.

Už první poločas byl pro diváky spíše utrpením, než zábavou. Samotný začátek byl hodně opatrný a i když si Nantes postupem času vytvořilo mírnější převahu, žádnou velkou šanci si nevypracovalo. Tedy až na jeden moment, který stál za to. Moses Simon se pěkně individuálně uvolnil do šestnáctky a střelou z úhlu prověřil Oukidju. Po hříchu šlo opravdu o jediný významnější moment prvního poločasu.

Ve stejném duchu se nesl i druhý poločas, tedy mírnější aktivitou oplývali domácí, ale o žádném soustavném tlaku nemohla být řeč. V 77. minutě mělo Nantes možnost utkání rozhodnout, Bamba postupoval sám na Oukidju, který i ve druhé velké šanci domácí hráče vychytal.

Šest minut před koncem byl vyloučen hostující Farid Boulaya, za ostrý šlapák na Tourého. Kanárci tedy měli k dispozici krátkou přesilovou hru, kterou ale využít nedokázali.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 0:2

15.02.2020 20:00

Góly: 12. Pierre Lees Melou, 90+4. Christophe Hérelle

TFC balancovalo nad propastí v posledních letech už několikrát a letos to vypadá, že nepomůže ani změna trenéra. V současné době klub na beznadějně poslední příčce ztrácí na první nesestupovou čtrnáct bodů. Třináct kol před koncem se takový stav samozřejmě dá dohnat, leč v případě svěřenců nejvyšší úrovní neprověřeného Denise Zanky by se to rovnalo velkému zázraku.

Pro Téfécé to byl hodně smolný duel, který přinesl patnáctou porážku v řadě. Ničemu nepomohla ani brzká branka, o kterou se už ve 12. minutě postaral po Ounasově přihrávce Pierre Lees Melou - 0:1. V sedmadvacáté minutě přišla pro domácí další rána. Walter Benítez poslal dopředu dlouhý nákop, který přinesl souboj Rubena Gabrielsena s neposedným Kasperem Dolbergem. Dánský kanonýr se záhy poroučel k zemi. A protože by nebýt tohoto faulu postupoval sám na brankářem, musel norský protihráč po červené kartě předčasně do šatny.

Ve dvaatřicáté zahrávali "Orli" roh. Baptiste Reynet neodhadl situaci a měl štěstí, když střela Malanga Sarra putovala nad jeho svatyni. Více pozoruhodného se na Stadium Municipal během úvodní pětačtyřicetiminutovky neodehrálo. V pětapadesáté minutě došlo na další chybu, kterou mohl potrestat ve vápně osamocený Aaron Leya Iseka. Ve skluzu však vůbec netrefil zařízení.

Další pokus patřil Williamu Vainqueurovi, který byl ovšem rovněž nepřesný. V minutě sedmasedmdesáté se už už hnal do protiútoku Adam Ounas, jenže jej nedovoleně zastavil Steven Moreira. Rozhodčí šel následně ještě celou situaci prozkoumat k videu, aby zjistil, že domácí obránce hostujícího útočníka v podstatě nakopl. Zasloužená druhá červená tedy byla na světě.

V první nastavené minutě svitla pro TFC jiskřička naděje, když sudí Miguelgorry po souboji sedmiček Gradel vs. Maolida nařídil pokutový kop. Iseka cílil do ideálního prostoru pro Beníteze, který tak nechal děkovat. Během posledních sekund se rozeběhl Christophe Hérelle, jenž pobídl Dolberga. Ten vyřadil ze hry obránce šikovnou kličkou, během které byl faulován.

Citlivě ponechaná výhoda však přinesla pojišťovací branku, jelikož první jmenovaný trefil přesně volný prostor u bližší tyče - 0:2. Za týden čeká Toulouse další těžký zápas, neboť zajíždí do severofrancouzského Lille. Nice oproti tomu zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami a těší se na duel s Brestem.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Dijon FCO 2:2

15.02.2020 20:00

Góly: 35. Ui-jo Hwang, 64. Jimmy Briand - 16. Mounir Chouiar, 72. Mounir Chouiar

Velkou zásluhu na tom, že DFCO nezaznamenalo dvanáctou porážku v sezoně, měl dvougólový střelec Mounir Chouiar. Jeho tým však zůstává na barážové příčce, zatímco Les Girondins zase ztratili v honbě za pohárovými příčkami.

Jako první se na stadionu Matmut Atlantique osmělil se svou střelou z dálky v posledních utkáních hodně aktivní Toma Bašić. Jeho pokus však k Rúnaru Rúnarssonovi ani nedoletěl, neboť byl hned prvním bránícím hráčem sražen na rohový kop. Minuta šestnáctá přinesla velikou radost pro hostující celek.

Díky ztrátě na polovině hřiště se k balonu dostal Dider Ndong a hned jej servíroval rozběhnutému Chouiarovi, který nakonec přízemní střelou zakončoval sám, třebaže klidně mohl servírovat Mamovi Baldému, jenž by uklízel do prázdné - 0:1. Po třiceti minutách hry se málem střelec branky proměnil v asistenta. Hamza Mendyl však po jeho pobídce trefil z kroku pouze tyčku.

Bordeaux si i zásluhou standardních situací jinak drželo převahu a odměnou byla vyrovnávací trefa v pětatřicáté minutě. Bašićův roh na malé vápno ulidil hlavou do sítě Ui-Jo Hwang, čímž potěšil poloprázdné tribuny - 1:1. Více pozoruhodného se během úvodní pětačtyřicetiminutovky na trávníku neodehrálo.

V osmačtyřicáté minutě se k balonu dostal v dobré pozici číhající Pablo, jenže zdaleka netrefil podle svých představ. Za necelých 120 sekund vyslal Yassine Benzia za obranu Mounira Chouiara, jenž už byl tentokrát z úhlu, a tak mohl Costil zasáhnout. V 59. minutě hosté chybovali v rozehrávce, čehož mohl využít Bašić. Z nějakých dvaceti metrů však bohužel mířil hodně nepřesně.

Ve čtyřiašedesáté minutě pobídl Rémy Oudin výborným pasem Jimmyho Brinda, který zkušeně obešel gólmana, aby mohl napálit míč do sítě - 2:1. Ve dvaasedmdesáté minutě převzal míč Chouiar, což znamenalo pro domácí velké nebezpečí. Jednadvacetiletý forvard dostal přesto možnost dojít až na hranici šestnáctky, odkud parádní technickou střelou na zadní tyč vyrovnal na 2:2.

V té době ještě nikdo netušil, že půjde o konečný výsledek. Ve zbývajících minutách už mnoho pozoruhodných příležitostí k vidění nebylo. Výjimku tvoří snad jenom individuální akce Korejce Ui-Jo Hwanga, s jehož střelou si ale islandská jednička poradila. O příštím víkendu se tým Paola Souzy utká s PSG. Dijon čeká lepšící se AS Monaco.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Paris Saint-Germain 4:4

15.02.2020 17:30

Góly: 5. Serhou Guirassy, 29. Gaël Kakuta, 40. Fousseni Diabaté, 90+1. Serhou Guirassy - 45. Ander Herrera, 60. Tanguy Nianzou, 65. Tanguy Nianzou, 74. Mauro Icardi

Rozhodně rozporuplné pocity museli mít fotbalisté PSG po generálce před důležitým kláním Ligy mistrů na hřišti Dortmundu. Bezpochyby u nich zavládla radost, že ve druhém poločase napravili, co maximálně zpackali před přestávkou, že stáhli tříbrankové manko a dokonce poté vedli. Jenže z Amiensu si nakonec přesto domů odvezli pouhopouhou remízu.

Nutno říci, že hostující trenér Thomas Tuchel nechal odpočívat většinu klíčových hráčů, a to včetně dvou ofenzivních tahounů Neymara a Kyliana Mbappého. I tak se vážně nepředpokládalo, že by zrovna od předposledního celku Ligue 1, který se marně snaží dostat do optimální pohody, mohli Pařížané vůbec poprvé v sezóně inkasovat čtyři góly.

Svěřenci kouče Luky Elsnera si moc dobře uvědomovali, že v tomhle klání určitě nebudou mít co ztratit. Evidentně s tím pocitem, že mohou jenom získat, nastoupili do prvního dějství, v němž byli jasně nebezpečnějším týmem. A už v 5. minutě gólově udeřili, to když si Guirassy naběhl na kolmici od Kakuty a z vyložené pozice překonal gólmana Navase.

Amiens pokračovalo v tvorbě šancí i nadále, Guirassy se dostal ke střelbě v následujících minutách hned dvakrát, avšak v obou případech mu chybělo ke vstřelení branky jen o něco lépe zakončit. Ve 29. minutě se již domácí dočkali dalšího přesného zásahu. Výstavní střelu ke vzdálenější tyčce, po níž se Navas pouze marně natahoval, vyprodukoval Kakuta.

Pět minut před změnou stran Les Licornes zaskočili francouzského giganta i potřetí. Kakuta vyslal do běhu Diabatého, ten vnikl do šestnáctky, a jeho následný tečovaný pokus stoperem Thiagem Silvou skončil za zády Navase. PSG bylo jako opařené, přece mu však hodně pomohl gól ze závěru první půle, který mu dodal do té druhé velké naděje na obrat.

Snížit se podařilo Anderovi Herrerovi, který mimochodem nastoupil na své netradiční pozici pravého beka, k němuž po přizvednutí míče od obránce Opokua doputoval centr z rohového čtvrtkruhu od Draxlera až na zadní tyčku, a Španěl pak odtud zamířil snadno pod soupeřovo břevno. Poté na řadu přišly dva senzační momenty teprve sedmnáctiletého Kouassiho.

Ten totiž zaznamenal své premiérové trefy v lize. Nejprve v 60. minutě zužitkoval hlavou rohový kop zahrávaný Draxlerem, o pět minut později se exekuce tohoto druhu standardní situace jal Di María, a Kouassi byl zase se svou hlavičkou přesný. Amiens se bortilo jako špatně seskládaný domeček z karet a v 74. minutě kapitulovalo také napočtvrté.

Po rychlé akci Juan Bernat zleva přihrál do brankového území, kam si seběhl číhající Icardi, a ten z blízkosti pohotově vyzrál na brankáře Gurtnera. Když už se zdálo, že Les Parisiens ve finále potvrdí roli favorita, ozvali se ještě naposledy jejich protivníci. Cornette založil napravo rychlou akci, nahrál Guirassymu, jenž potom vystřelil svému týmu velmi cennou plichtu.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC 1:0

14.02.2020 20:45

Góly: 52. Islam Slimani

Poprvé od půlky prosince se monacký útočník Islam Slimani objevil v základní jedenáctce a ihned důvěru trenérovi Robertovi Morenovi splatil. V důležitém souboji o přední pozice právě jeho přesný zásah rozhodl o vítězství nad Montpellierem, díky němuž se Monaco zároveň o jeden bod posunulo v průběžném pořadí před svého protivníka.

a Domácí nevykazovali od začátku ledna nejlepší výsledky v rámci Ligue 1, před týdnem se jim přitom podařilo uzmout všechny body v Amiensu jen s notnou dávkou štěstí a v předminulém kole proti Angers rovněž nijak nezářili, nyní však konečně předvedli přece jenom o něco kompaktnější výkon, a protáhli tak svou slušnou šňůru výher už na tři utkání v řadě.

Hosté se svým soupeřem v lize neprohráli už pětkrát za sebou, jenže teď se jim nezadařilo v ofenzívě, a museli tak skousnout konečný neúspěch. Rozhodně nemusejí nějak výrazně panikařit, pořád mají k příčkám zaručujícím evropské poháry pro příští sezónu blízko. V novém roce mimochodem utrpěli po krachu s PSG teprve svou druhou ligovou porážku.

Oba celky se snažily být v prvním poločase aktivní, nicméně ani jeden z nich své šance nepřetavil v branku. Jako první zahrozil Montpellier, v 6. minutě vyslal pokus mezi tři tyče zpoza šestnáctky Mollet, avšak gólman Lecomte dokázal dobře zasáhnout. Na druhé straně se v 17. minutě zastřeloval Slimani, jenomže svou levačkou netrefil kýžené zařízení.

Ve 27. minutě se Slimani objevil v další obrovské možnosti, ovšem na brankové čáře stačil na poslední chvíli zasáhnout bránící Souquet, bezprostředně poté se k dorážce propracoval Golovin, v koncovce však nebyl úspěšný. Ve 38. minutě chtěl změnit bezbrankové skóre Jovetič, mířil ovšem mimo, a chvilku na to pálil vedle hostující brány i Ben Yedder.

Rozhodující okamžik utkání přišel na řadu v 52. minutě. Golovin načechral balón z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kde se ocitl nehlídaný Slimani, a ten střelou o zem poslal míč hlavou pod břevno. MHSC hodlal zareagovat v 65. minutě, a to zásluhou nové zimní posily Juna, nicméně jeho zakončení stačil zablokovat obránce Aguilar.

Jinak však Montpellier proti dobře organizovanému sokovi nevyvinul takovou snahu, aby s průběžným negativním rezultátem něco udělal. Ba naopak mohl nějaký ten gól navíc ještě inkasovat, to by ale Bakayoko nesměl dvacet minut před koncem nasměrovat balón pouze do břevna. Nezdar přitom prožil i Bakayokův spoluhráč Henrichs, a to v 89. minutě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain25202367:2162
2.Olympique Marseille25157335:2252
3.Stade Rennes25125829:2341
4.Lille OSC25124930:2740
5.AS Monaco25115941:4038
6.Montpellier HSC25107832:2837
7.Racing Strasbourg251141032:2937
8.Stade Reims2599723:1936
9.OGC Nice25106936:3436
10.Girondins Bordeaux2598835:2835
11.Olympique Lyon2597938:2634
12.FC Nantes251041125:2734
13.Stade Brestois2589832:3333
14.Angers SCO25861124:3330
15.FC Metz25610924:3228
16.AS Saint-Étienne25841327:4128
17.Nîmes Olympique25761225:3727
18.Dijon FCO25681124:3126
19.Amiens SC25491229:4721
20.Toulouse FC25341821:5113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

YES! Aké top, Germain classic jeho gol, Benedetto konecne taky. Prvni pule hrozna cekal jsem ze to skonci 2:0 pro Lille ale dali jsme to! 11 bodu naskok na treti misto a 12 na Lille a 18 na Lyon!!

AVB buh.

Reagovat
Israha

Body, ztracené s Angers a na Bordeaux, se v podstatě vyhrály zpět na Rennes a Lille, což jsou jedny z nejtěžších zápasů v sezoně. Hodně slušné, jak se ten tým naučil hrát efektivně proti silným soupeřům a definitivní potvrzení faktu, že loňská sezona byla čistě a pouze o břídilství Garcii. No...a já to dneska nevidím a místo toho si dám krásnou remízu Realu s Celtou, dpč .

Reagovat
Seydou Doumbia

nebýt těch dvou zbytečných remíz, tak jste mohli vytvářet už i reálný tlak na PesGay...

Reagovat
Israha

Tož to zas ne, když to hrajem se 14 hráči, kteří jsou na pokraji utavení už teď, a oni si můžou dovolit mít na lávce Cavaniho, Sarabiu, Draxlera, Paredese nebo Kimpembeho .

Reagovat
smazaný uživatel

To zase si ale představ kdyby se udelalo tohle low budget mercato co jsme meli (Benedetto, Alvaro,Rongier) Ale ve vesmíru kde bychom předtím nemuseli prodávat Ocampose a Gustava. To věřím, že by ted AVB dýchal na záda PSG. Ocampos chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Čímž se vlastně dostáváme k tomu. I přes omezeny finance apod ten projekt mohl (jasně "mohl" nikdy clovek nevi co se stane) být jinde kdyby se začínalo s AVB a ne s Garciou. I kdyby se dostavily také nejaké sportovní potíže ve výsledcích, tak furt minimálně věřím že tandem AVB Zubizareta by udělal lepší a vratnější přestupy a ten tým by vypadal lépe. (Na co se napojuji i ty finanční problémy)

Reagovat
Israha

Rozhodně. Já jsem loni už odepisoval i Payeta, který měl vysloveně özilovský přístup a připadal mi zralý na Čínu. Pod AVB se výkonnostně zvedl celý tým, snad kromě Strootmana. Jenže Garcia rok předtím byl ve finále EL, a to ho zkrátka vyhodil nešlo...a nevím, co by AVB stihl, kdyby přišel např. už na zimní přestupák.

Reagovat
Godwinson

Docela mě překvapuje, jaké je kolem Osimhena ticho po pěšině. Něco sice proběhlo, ale on je už teď dělo jako kráva ...

Reagovat
Pharrell

Navas dostal 4g.

Reagovat
iՠp

imp◻️

Reagovat
iՠp

imp⚠️⚜️⬜

imp⚽

Reagovat
iՠp

imp⭐

〰️imp〰️

Reagovat
iՠp

#imp☘️

imp⚪

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele