25. kolo
16.02.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lyon se Štrasburkem pouze remizoval

Tým Rudiho Garcii nadále padá tabulkou. V současné době okupuje až jedenáctou příčku. Ztráta na poháry však stále činí pouhých sedm bodů. Racing si naopak zase o kousek polepšil a po pětadvaceti kolech mu patří hezké sedmé místo.

Pro Olympique je v posledních týdnech domácí prostředí spíše nevýhodou. Štrasburk se málem ujal vedení už ve druhé minutě, kdy nešikovnou malou domů přidělal Anthonymu Lopesovi starosti vlastní obránce Marçal. Naštěstí se domácí jednička stačila vrátit a průšvih i za celu lehčího zranění zažehnala.

Bertrand Traoré se v této sezoně zatím nějak nemůže dostat do formy. Ale třeba mu k dalším trefám pomůže ta, kterou proti Racingu zaznamenal v jednadvacáté minutě. Maxwel Cornet nacentroval do vápna, jeho spoluhráč z Burkiny Faso si počkal, až se balon odrazí od země, a pak z bezprostřední blízkosti zařídil hlavou Lyonu vedení - 1:0.

V jednatřicáté minutě se málem bývalý hráč Ajaxu nebo Chelsea prosadil podruhé, nicméně ke škodě fanoušků a fanynek v Parc Olympique Lyonnais mířil jen do boční sítě. Těsně před koncem úvodního poločasu se dočkali i hosté. Kévin Zohi si při přihrávce Majeeda Warise pohlídal ofsajdovou hranu a následně bleskovou střelou překonal vybíhajícího Lopese - 1:1.

Les Gones začali druhou půli lépe, ale přesto mohli po sedmi minutách inkasovat, kdyby Marcelo neodhlavičkovával do bezpečí. Následně šel překvapivě ze hřiště Traoré a na jeho místo přišel Moussa Dembélé, který měl výrazněji vypomáhat Cornetovi a Karlu Toko Ekambimu. Právě tihle dva Afričané stáli u další šance, jenže druhý jmenovaný ji po přihrávce toho prvního totálně zazdil.

Kenny Tete, který přišel na trávník už v 8. minutě místo zraněného Rafaela, střílel v jednasedmdesáté minutě a Mats Sels měl co dělat, aby uchránil svůj tým od pohromy. Dimitri Liénard pak mířil nad a tři minuty před vypršením řádné hrací doby napálil opět Tete tyčku. Lyon příště čekají Mety. Skvadra Thierryho Laureyho přivítá doma Amiens, které zvládlo nasázet vedoucímu PSG při pozoruhodné remíze čtyři branky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele