25. kolo
14.02.2020 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slimani vystřelil Monacu tři body nad Montpellierem

Poprvé od půlky prosince se monacký útočník Islam Slimani objevil v základní jedenáctce a ihned důvěru trenérovi Robertovi Morenovi splatil. V důležitém souboji o přední pozice právě jeho přesný zásah rozhodl o vítězství nad Montpellierem, díky němuž se Monaco zároveň o jeden bod posunulo v průběžném pořadí před svého protivníka.

a Domácí nevykazovali od začátku ledna nejlepší výsledky v rámci Ligue 1, před týdnem se jim přitom podařilo uzmout všechny body v Amiensu jen s notnou dávkou štěstí a v předminulém kole proti Angers rovněž nijak nezářili, nyní však konečně předvedli přece jenom o něco kompaktnější výkon, a protáhli tak svou slušnou šňůru výher už na tři utkání v řadě.

Hosté se svým soupeřem v lize neprohráli už pětkrát za sebou, jenže teď se jim nezadařilo v ofenzívě, a museli tak skousnout konečný neúspěch. Rozhodně nemusejí nějak výrazně panikařit, pořád mají k příčkám zaručujícím evropské poháry pro příští sezónu blízko. V novém roce mimochodem utrpěli po krachu s PSG teprve svou druhou ligovou porážku.

Oba celky se snažily být v prvním poločase aktivní, nicméně ani jeden z nich své šance nepřetavil v branku. Jako první zahrozil Montpellier, v 6. minutě vyslal pokus mezi tři tyče zpoza šestnáctky Mollet, avšak gólman Lecomte dokázal dobře zasáhnout. Na druhé straně se v 17. minutě zastřeloval Slimani, jenomže svou levačkou netrefil kýžené zařízení.

Ve 27. minutě se Slimani objevil v další obrovské možnosti, ovšem na brankové čáře stačil na poslední chvíli zasáhnout bránící Souquet, bezprostředně poté se k dorážce propracoval Golovin, v koncovce však nebyl úspěšný. Ve 38. minutě chtěl změnit bezbrankové skóre Jovetič, mířil ovšem mimo, a chvilku na to pálil vedle hostující brány i Ben Yedder.

Rozhodující okamžik utkání přišel na řadu v 52. minutě. Golovin načechral balón z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, kde se ocitl nehlídaný Slimani, a ten střelou o zem poslal míč hlavou pod břevno. MHSC hodlal zareagovat v 65. minutě, a to zásluhou nové zimní posily Juna, nicméně jeho zakončení stačil zablokovat obránce Aguilar.

Jinak však Montpellier proti dobře organizovanému sokovi nevyvinul takovou snahu, aby s průběžným negativním rezultátem něco udělal. Ba naopak mohl nějaký ten gól navíc ještě inkasovat, to by ale Bakayoko nesměl dvacet minut před koncem nasměrovat balón pouze do břevna. Nezdar přitom prožil i Bakayokův spoluhráč Henrichs, a to v 89. minutě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele