25. kolo
15.02.2020 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Toulouse zaznamenalo proti Nice osmnáctou porážku

TFC balancovalo nad propastí v posledních letech už několikrát a letos to vypadá, že nepomůže ani změna trenéra. V současné době klub na beznadějně poslední příčce ztrácí na první nesestupovou čtrnáct bodů. Třináct kol před koncem se takový stav samozřejmě dá dohnat, leč v případě svěřenců nejvyšší úrovní neprověřeného Denise Zanky by se to rovnalo velkému zázraku.

Pro Téfécé to byl hodně smolný duel, který přinesl patnáctou porážku v řadě. Ničemu nepomohla ani brzká branka, o kterou se už ve 12. minutě postaral po Ounasově přihrávce Pierre Lees Melou - 0:1. V sedmadvacáté minutě přišla pro domácí další rána. Walter Benítez poslal dopředu dlouhý nákop, který přinesl souboj Rubena Gabrielsena s neposedným Kasperem Dolbergem. Dánský kanonýr se záhy poroučel k zemi. A protože by nebýt tohoto faulu postupoval sám na brankářem, musel norský protihráč po červené kartě předčasně do šatny.

Ve dvaatřicáté zahrávali "Orli" roh. Baptiste Reynet neodhadl situaci a měl štěstí, když střela Malanga Sarra putovala nad jeho svatyni. Více pozoruhodného se na Stadium Municipal během úvodní pětačtyřicetiminutovky neodehrálo. V pětapadesáté minutě došlo na další chybu, kterou mohl potrestat ve vápně osamocený Aaron Leya Iseka. Ve skluzu však vůbec netrefil zařízení.

Další pokus patřil Williamu Vainqueurovi, který byl ovšem rovněž nepřesný. V minutě sedmasedmdesáté se už už hnal do protiútoku Adam Ounas, jenže jej nedovoleně zastavil Steven Moreira. Rozhodčí šel následně ještě celou situaci prozkoumat k videu, aby zjistil, že domácí obránce hostujícího útočníka v podstatě nakopl. Zasloužená druhá červená tedy byla na světě.

V první nastavené minutě svitla pro TFC jiskřička naděje, když sudí Miguelgorry po souboji sedmiček Gradel vs. Maolida nařídil pokutový kop. Iseka cílil do ideálního prostoru pro Beníteze, který tak nechal děkovat. Během posledních sekund se rozeběhl Christophe Hérelle, jenž pobídl Dolberga. Ten vyřadil ze hry obránce šikovnou kličkou, během které byl faulován.

Citlivě ponechaná výhoda však přinesla pojišťovací branku, jelikož první jmenovaný trefil přesně volný prostor u bližší tyče - 0:2. Za týden čeká Toulouse další těžký zápas, neboť zajíždí do severofrancouzského Lille. Nice oproti tomu zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami a těší se na duel s Brestem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele