25. kolo
15.02.2020 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Duel mezi Bordeaux a Dijonem vítěze nepoznal

Velkou zásluhu na tom, že DFCO nezaznamenalo dvanáctou porážku v sezoně, měl dvougólový střelec Mounir Chouiar. Jeho tým však zůstává na barážové příčce, zatímco Les Girondins zase ztratili v honbě za pohárovými příčkami.

Jako první se na stadionu Matmut Atlantique osmělil se svou střelou z dálky v posledních utkáních hodně aktivní Toma Bašić. Jeho pokus však k Rúnaru Rúnarssonovi ani nedoletěl, neboť byl hned prvním bránícím hráčem sražen na rohový kop. Minuta šestnáctá přinesla velikou radost pro hostující celek.

Díky ztrátě na polovině hřiště se k balonu dostal Dider Ndong a hned jej servíroval rozběhnutému Chouiarovi, který nakonec přízemní střelou zakončoval sám, třebaže klidně mohl servírovat Mamovi Baldému, jenž by uklízel do prázdné - 0:1. Po třiceti minutách hry se málem střelec branky proměnil v asistenta. Hamza Mendyl však po jeho pobídce trefil z kroku pouze tyčku.

Bordeaux si i zásluhou standardních situací jinak drželo převahu a odměnou byla vyrovnávací trefa v pětatřicáté minutě. Bašićův roh na malé vápno ulidil hlavou do sítě Ui-Jo Hwang, čímž potěšil poloprázdné tribuny - 1:1. Více pozoruhodného se během úvodní pětačtyřicetiminutovky na trávníku neodehrálo.

V osmačtyřicáté minutě se k balonu dostal v dobré pozici číhající Pablo, jenže zdaleka netrefil podle svých představ. Za necelých 120 sekund vyslal Yassine Benzia za obranu Mounira Chouiara, jenž už byl tentokrát z úhlu, a tak mohl Costil zasáhnout. V 59. minutě hosté chybovali v rozehrávce, čehož mohl využít Bašić. Z nějakých dvaceti metrů však bohužel mířil hodně nepřesně.

Ve čtyřiašedesáté minutě pobídl Rémy Oudin výborným pasem Jimmyho Brinda, který zkušeně obešel gólmana, aby mohl napálit míč do sítě - 2:1. Ve dvaasedmdesáté minutě převzal míč Chouiar, což znamenalo pro domácí velké nebezpečí. Jednadvacetiletý forvard dostal přesto možnost dojít až na hranici šestnáctky, odkud parádní technickou střelou na zadní tyč vyrovnal na 2:2.

V té době ještě nikdo netušil, že půjde o konečný výsledek. Ve zbývajících minutách už mnoho pozoruhodných příležitostí k vidění nebylo. Výjimku tvoří snad jenom individuální akce Korejce Ui-Jo Hwanga, s jehož střelou si ale islandská jednička poradila. O příštím víkendu se tým Paola Souzy utká s PSG. Dijon čeká lepšící se AS Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by Překvápko?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele