25. kolo
16.02.2020 17:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Brest prohlubil výsledkovou krizi Saint-Étienne

Čtyři utkání v řadě nedosáhli Les Verts na bodový zisk. Jedinou útěchou může být postup do semifinále Coupe de France přes SAS Épinal. Pověstný poslední krůček do finále povede přes Stade Rennes. Brest naopak skončil v pohárech už na začátku tohoto kalendářního roku, ale možnost koncentrace čistě na Ligue 1 zatím příliš nepomáhá. Na druhou stranu třináctá příčka po pětadvaceti kolech není pro ligového nováčka špatné vysvědčení.

V 6. minutě zkoušel z dálky neúspěšně štěstí Ryad Boudebouz. Jenže první poločas měl být v režii svěřenců Oliviera Dall’Oglia. Za dalších šest minut se o tom přesvědčil i Denis Bouanga, když svou střelu nasměroval těsně vedle tyče Larsonneurovy svatyně. V závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve selhal v dobré pozici stojící Haris Belkebla.

Mrzet ho to však mohlo jenom necelých šedesát sekund, protože potom našel Grandsir svým centrem ve vápně naprosto neobsazeného Paula Lasneho. Jednatřicetiletý záložník klidně mohl ještě zpracovávat, ale místo toho volil střelu z první a taky dobře udělal - 1:0. Deset minut poté se snažil odpovědět Bouanga, avšak to by musel mířit jinam, než přímo do rukavic gólmana Brestu.

Romain Perraud měl při své individuální akci na levé straně dost štěstí. Kulatý předmět pak ovšem neomylně naservíroval na bližší tyč pro Gaëtana Charbonniera, který v nesnadné pozici zvládl rozvlnit síť - 2:0. Třiačtyřicátá minuta přinesla domácím třetí radost. Irvin Cardona se dostal za posledního obránce, aby si nakonec vyčíhl ten správný moment pro zakončení. Pranic mu nevadilo, že už byl poněkud z úhlu - 3:0.

AS Saint-Étinne je desetinásobným mistrem své země, a aby prohrávalo o poločase o tři branky, se naposledy stalo v prosinci roku 2009. Teď potřebovalo zabrat podobně jako kupříkladu FC Liverpool při slavném istanbulském finále Ligy mistrů v roce 2005. Situace mohla být ještě neřešitelnější, kdyby Charbonnier po Cardonově pobídce v samotném závěru úvodního dějství nemířil nad.

Z druhého poločasu byly odehrány sotva tři minuty, když se Denis Bouanga domníval, že snížil na 1:3. Rozhodčí Eric Wattellier však jeho trefu po konzultaci s videem správně neuznal. Nicméně už v 50. minutě Brendan Chardonnet srazil ve vlastním vápně balon rukou a kopala se penalta. Aktivní Bouanga volil zakončení do středu brány, což bývá obvykle jistota - 3:1.

Spoluhráč Pierra-Emericka Aubameyanga, jenž se v Saint-Étienne taky něco nakopal, z gabonské reprezentace vyzkoušel za dalších šest minut Larsonneurovu pozornost svým velice nebezpečným pokusem. Poté se pokoušel podruhé v zápase prosadit Irvin Cardona. Nestalo se, a tak dostala skvadra Claudea Puela příležitost přiblížit se soupeři na rozdíl jediné branky.

V 69. minutě převzal od Yohana Cabayeho přihrávku Loïs Diony. Ve velkém čtverci si udělal prostor a pravačkou prostřelil gólmana - 3:2. Brest se snažil odpovědět prostřednictvím střídajícího Yoann Courta. Jeho šanci však scházela o malinko větší přesnost. SB29 nakonec osmou výhru uhájilo a za týden se pokusí zaskočit Nice. Na Stade Geoffroy-Guichard dorazí celek z Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele