25. kolo
16.02.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille přetlačila Lille a upevnila si druhou příčku v tabulce

Marseille zvládla možná jeden z klíčových soubojů jara, vypořádala se s absencí svého tvůrce hry Dimitrie Payeta a urvala na půdě čtvrtého Lille nejtěsnější možné vítězství. Zvýšila tak svůj náskok na druhé pozici na rozdíl jedenácti bodů na třetí Rennes a na deficit dvanácti na svého nynějšího protivníka. O třech bodech pro Olympique rozhodl Darío Benedetto.

Domácí nakonec mohli být rádi, že do hry mohl jejich nejlepší střelec Victor Osimhen, jenž se před týdnem nepříjemně zranil v duelu s Angers, a právě nigerijský forvard po přestávce rozsekl bezbrankový účet. Jenže pak Dogy jako by polevily z koncentrace, inkasovaly dvakrát v rychlém sledu, poprvé vlastencem Reinildem Mandavou, a manko již nedohnali.

LOSC bylo v úvodu zápasu aktivnějším mužstvem. Ve 4. minutě unikl po levé straně Rémy, přihrál následně dozadu na hranici pokutového území, kde si Osimhen narovnal míč na svou pravačku, technicky se snažil obstřelit Mandandu, nicméně ten mezi třemi tyčemi předvedl perfektní zákrok. Marseillský gólman byl poté v 15. minutě v pohotovosti znovu.

Celik vhodil balón z autového vhazování na Ikoného, ten ho chytře stačil prostrčit k brankové čáře zpět na svého spoluhráče, turecký bek ihned na to vyslal dlouhou přihrávku do šestnáctky, kam si naběhl Rémy, jeho dělovku, směřující pod břevno, však bravurně zlikvidoval jeho sok. Ve 29. minutě ještě vypálil Osimhen, nicméně jen nepřesně.

Lille si vlastně svou odměnu za svůj odvážnější přístup v prvním poločase asi zasloužilo. Vstřeleného gólu se ovšem dočkalo až v 51. minutě. Výtečnou práci přitom odvedl Bamba, který si všiml ve středu pole, že mu nabíhá za soupeřovu obranu Osimhen, šajtlí na něj vyslal prudkou, ale hlavně přesnou kolmici, a rezultující střela skončila za brankovou čárou.

Inkasovaná branka jako by Les Phocéens vyburcovala k nějaké ofenzivní snaze. Až po tomto momentu se skutečně začali osmělovat směrem dopředu a Sarr po hodině hry vybojoval pro svůj tým penaltu, jakmile ho ve vápně fauloval Tiago Djaló. K exekuci pokutového kopu se postavil Rongier, avšak jeho pokus z bílého puntíku vychytal u tyče brankář Maignan.

Nakonec však tohle neproměnění velké příležitosti nemuselo Marseille tolik vadit. Jen o pár chvil později Sanson rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu na Germaina, jenž zamířil ke vzdálenější tyčce, a Reinildo si merunu srazil do vlastní sítě. Obrat OM zajistil Benedetto, jenž po nahrávce od Germaina překonal Maignana zakončením z brankového území.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jít proti fachmanum se nevyplácí, ale zkusím. 0 nebo 2.

Reagovat
smazaný uživatel

I fachman se splete. Byl to záměr, nebyl?Jaký byl náběr sázek na tento zápas?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele