25. kolo
15.02.2020 17:30 CET
4 : 4
(3:1)

Reportáž

Divoký západ na severu Francie! Amiens remizovalo senzačně s PSG

Rozhodně rozporuplné pocity museli mít fotbalisté PSG po generálce před důležitým kláním Ligy mistrů na hřišti Dortmundu. Bezpochyby u nich zavládla radost, že ve druhém poločase napravili, co maximálně zpackali před přestávkou, že stáhli tříbrankové manko a dokonce poté vedli. Jenže z Amiensu si nakonec přesto domů odvezli pouhopouhou remízu.

Nutno říci, že hostující trenér Thomas Tuchel nechal odpočívat většinu klíčových hráčů, a to včetně dvou ofenzivních tahounů Neymara a Kyliana Mbappého. I tak se vážně nepředpokládalo, že by zrovna od předposledního celku Ligue 1, který se marně snaží dostat do optimální pohody, mohli Pařížané vůbec poprvé v sezóně inkasovat čtyři góly.

Svěřenci kouče Luky Elsnera si moc dobře uvědomovali, že v tomhle klání určitě nebudou mít co ztratit. Evidentně s tím pocitem, že mohou jenom získat, nastoupili do prvního dějství, v němž byli jasně nebezpečnějším týmem. A už v 5. minutě gólově udeřili, to když si Guirassy naběhl na kolmici od Kakuty a z vyložené pozice překonal gólmana Navase.

Amiens pokračovalo v tvorbě šancí i nadále, Guirassy se dostal ke střelbě v následujících minutách hned dvakrát, avšak v obou případech mu chybělo ke vstřelení branky jen o něco lépe zakončit. Ve 29. minutě se již domácí dočkali dalšího přesného zásahu. Výstavní střelu ke vzdálenější tyčce, po níž se Navas pouze marně natahoval, vyprodukoval Kakuta.

Pět minut před změnou stran Les Licornes zaskočili francouzského giganta i potřetí. Kakuta vyslal do běhu Diabatého, ten vnikl do šestnáctky, a jeho následný tečovaný pokus stoperem Thiagem Silvou skončil za zády Navase. PSG bylo jako opařené, přece mu však hodně pomohl gól ze závěru první půle, který mu dodal do té druhé velké naděje na obrat.

Snížit se podařilo Anderovi Herrerovi, který mimochodem nastoupil na své netradiční pozici pravého beka, k němuž po přizvednutí míče od obránce Opokua doputoval centr z rohového čtvrtkruhu od Draxlera až na zadní tyčku, a Španěl pak odtud zamířil snadno pod soupeřovo břevno. Poté na řadu přišly dva senzační momenty teprve sedmnáctiletého Kouassiho.

Ten totiž zaznamenal své premiérové trefy v lize. Nejprve v 60. minutě zužitkoval hlavou rohový kop zahrávaný Draxlerem, o pět minut později se exekuce tohoto druhu standardní situace jal Di María, a Kouassi byl zase se svou hlavičkou přesný. Amiens se bortilo jako špatně seskládaný domeček z karet a v 74. minutě kapitulovalo také napočtvrté.

Po rychlé akci Juan Bernat zleva přihrál do brankového území, kam si seběhl číhající Icardi, a ten z blízkosti pohotově vyzrál na brankáře Gurtnera. Když už se zdálo, že Les Parisiens ve finále potvrdí roli favorita, ozvali se ještě naposledy jejich protivníci. Cornette založil napravo rychlou akci, nahrál Guirassymu, jenž potom vystřelil svému týmu velmi cennou plichtu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtělo by to prozkoumat x ročníku nazpět jak se chová PSG v takovýchto zápasech. Pouští , nepouští?

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouští, ale pak si to vždycky rozmyslí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele