Ligue 1 - souhrn 25. kola

15.02.2019, 21:00, aktualizováno 17.02.2019, 23:00
Komentáře a souhrny
PSG vyhrálo v Saint-Étienne a jen potvrdilo svou dominanci. Lille se rozešlo bez branek s Montpellierem, čímž nevyužilo možnost se přiblížit k vedoucímu PSG. Lyon naplnil roli favorita proti Guingampu. Marseille zdolala Amiens a drží se těsně před Saint-Étienne, které si pro změnu vědělo rady se Štrasburkem.

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:1

17.02.2019 21:00

Góly: 73. Kylian Mbappé

Paris Saint-Germain zvítězilo i na horké půdě Saint-Étienne a i po tomto kole znovu navyšuje svůj náskok na čele soutěže. Les Verts sice dlouho Pařížanům vzdorovali, ale čtvrthodinu před koncem odemkl jejich pozornou obranu Kylian Mbappé.

Thomas Tuchel i v tomto zápase postrádal hvězdného Neymara i kanonýra Cavaniho a volno dostal italský středopolař Verratti. I přesto byli domácí v pozici outsidera, který může jenom překvapit.

Utkání se rozjíždělo pozvolna. Balón sice kontrolovalo PSG, ale ne za každou cenu se hnalo dopředu. Les Verts měli v prvním poločase jen jeden náznak šance, když na Debuchyho přihrávku nikdo další nezareagoval. Pak už přišla první gólovka hostů, v šestnáctce zakončoval tvrdou střelou Mbappé a Ruffier musel vyrážet na rohový kop. Ve 34. minutě měli Pařížané další dobrou možnost, Diaby zpětnou přihrávkou našel Bernata, jehož střela zamířila vedle. Obrana Saint-Étienne byla ostražitá a pozorná a do poločasu dokázala udržet čisté konto.

Obraz hry se ani po změně stran neměnil. PSG kombinovalo a St.Étienne se bránilo. V 55. minutě měl obrovskou možnost na vstřelení první branky Julian Draxler, ale proti jeho střele si vyběhl Ruffier a tutovku zlikvidoval. Po hodině hry také přišla stoprocentní šance domácích. Obrana Paříže nechala před brankou zakončovat Gabriela Silvu, ale tomu koncovka po přihrávce Hamoumy nevyšla podle představ, takže Aréola ani nemusel zasahovat. Les Verts ještě rozehrávali rohový kop a po centru Hamoumy hlavičkoval nad břevno Monnet-Paquet.

V 67. minutě se odhodlal k individuální akci Di María, ale svojí střelou na zadní tyč také netrefil branku. PSG prolomilo zelenou obranou hráz až čtvrthodinu před koncem, kdy Alvesův oblouček za obrannou linii z první dopravil do sítě Kylian Mbappé.

Saint-Étienne na nic nečekalo a konečně začalo hrát více aktivně směrem dopředu, ale čas se mu rychle krátil. PSG závěr zápasu sehrálo zkušeně, hru kouskovalo i za cenu žlutých karet a nejtěsnější vedení už si pohlídalo. Tuchelovi svěřenci tak znovu navyšují vedení v soutěži a neohroženě míří za titulem. Saint-Étienne se naopak propadlo o příčku níže na páté místo.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Rennes 2:0

17.02.2019 17:00

Góly: 3. Boulaye Dia, 68. Rémi Oudin

Remeš natáhla svojí sérii neporazitelnosti už na devět zápasů a v nedělním utkání si za tři body poradila s Rennes. Nováček soutěže je na míle vzdálen sestupovým příčkám a naopak se čím dál více přibližuje evropským pohárům.

Utkání výrazně ovlivnila rychlá branka, která předurčila jeho další směřování. Již ve 3. minutě předvedla Remeš rychlou akci a uprostřed vápna zůstal osamocený Boulaye Dia, který prakticky na penaltě nedal Koubkovi žádnou šanci. Hosté pak sice kombinovali, ale to byla přesně voda na remešský mlýn. Domácí vyčkávali na brejky a po jednom z nich musel zasáhnout Koubek, který vychytal Dingomého nebezpečnou střelu.

Rennes sice kontrolovalo hru, drželo balón a hledalo skulinky v domácí obraně, jenomže v koncovce nebylo vůbec nebezpečné. Remeš se nikam nehnala, hlídala si těsný náskok a nechala hosty vymýšlet.

A když už domácí zahrozili, stálo to za to. V 57. minutě se poprvé představil publiku střídající Arber Zeneli, jehož ránu Koubek vyrazil na tyč. Dvacet minut před koncem sehrála Remeš další z brejků a proměnila ho ve druhý gól. Zeneli rozdal balón do strany na Rémiho Oudina, který tvrdou střelou pod břevno překonal Koubka a tím bylo vymalováno. Rennes nepředvedlo v Remeši optimální výkon a z regionu Grand Est se vrací bez bodů.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 2:1

17.02.2019 15:00

Góly: 2. Toma Bašić, 82. Jimmy Briand - 70. Yannick Cahuzac

Les Girondins začali utkání skvěle, jenže brzký gól jim paradoxně trochu uškodil. Ten rozhodující přidali až v závěrečné desetiminutovce, díky čemuž přerušili čtyřzápasovou (včetně semifinále Coupe de la Ligue proti Strasbourgu) sérii bez bodového zisku.

Hráči hostujícího celku se pořádně nestihli na stadionu Matmut Atlantique rozkoukat a už prohrávali. Francois Kamano se možná střelecky poněkud zadrhnul, ale jeho centr z levé strany na zadní tyč pro Tomu Bašiće byl naprosto ideální, takže chorvatský útočník mohl neobsazen z hranice malého čtverce bez problémů hlavu zakončit - 1:0.

TFC statistici napočítali celkově jednadvacet střel, ale jenom pět z nich směřovalo mezi tři tyče. Do konce úvodního dějství byl hodně aktivní Yaya Sanogo. Nejprve tváří v tvář Costilovi neuspěl, a poté mu Ibrahim Sangaré naservíroval naprosto ideální balon, jenže bývalý hráč Arsenalu evidentně nezamířil podle svých představ.

Hlavička Stevena Moreiry pak snad ani nestála za zaznamenání. Prakticky okamžitě po startu druhého poločasu zase zazlobil Yaya Sanogo. Jules Koundé však jeho hlavičku stejnou částí těla dostal do bezpečí. Nakonec se až po sedmdesáti minutách hry a po závaru před bránou podařilo vyrovnat Yannicku Cahuzacovi.

Balon se nejprve odrazil k Sanogovi, jehož střela z otočky byla zblokována spoluhráčem Sangarém. Míč však doletěl rovnou ke Cahuzacovi, který jej z první nekompromisně napálil pod břevno - 1:1. Ve dvaaosmdesáté minutě se na čele Alaina Casanovy objevily další vrásky, které ve zbývajících deseti minutách nedokázal žádný z jeho hráčů vymazat.

Na hranici vápna Jimmy Briand chytře prohnul své tělo tak, aby mohl přesně zakončit, což se podařilo na výbornou - 2:1. Jeho volej zapadnul přesně k levé tyči. V rámci Ligue 1 šlo o devadesátou trefu tohoto francouzského fotbalisty. Podobným číslem se z aktivních borců nemůže pochlubit žádný jiný jeho krajan.

Šanci rozšířit svou záviděníhodnou sbírku bude mít už za týden, kdy prozatím třinácté Bordeaux zajíždí na Stade de la Beaujoire v Nantes. Toulouse má na patnácté příčce na kontě už deset porážek a na svého lokálního rivala téfécé ztrácí čtyři body, které se pokusí stáhnout v zápase na domácím Stadium Municipal, ve kterém bude soupeřem předposlední SM Caen.

Více informací k zápasu

SM Caen - Racing Strasbourg 0:0

17.02.2019 15:00

Góly: -

Větší radost z tohoto výsledku budou mít domácí, kteří stále bojují o přežití v Ligue 1. Jenom se potvrdilo, že proti Racingu se jim daří. Podeváté za sebou vyšli ze vzájemného duelu neporaženi.

Za klub, ve kterém kdysi působil i český kouč Ivan Hašek, odvádí velice dobré výkony Kenny Lala. Sedmadvacetiletý obránce byl nepřekvapivě hned u první šance tohoto klání, když naservíroval míč pro Sanjina Prciće, který o kousek minul. V 18. minutě se do výborné příležitosti dostal Saif-Eddine Khaoui, jenže Mats Sels se překonat nenechal.

Za šest minut převzal Adrien Thomasson balon od Ludovica Ajorqueho a Brice Samba s vypětím všech sil vytlačil tuhle ránu alespoň na tyč. Poločas zakončil výtečným obranným zákrokem Paul Baysse, když po Lalově centru včas přiběhl k Ibrahimovi Sissokovi a v rozhodující moment mu čistě uzmul kulatý předmět od kopaček.

Strasbourg začal druhou půli velmi aktivně a už dvě minuty po jejím startu mohl skóroval Benjamin Corgnet, když k němu doputoval míč po ose Ajorque-Liénard. Samba znovu svůj tým podržel. Kouč Laurey pak poslal na trávník Leba Mothibu, aby pořádně zamotal hlavu obráncům domácího celku. Ovšem byl to Prince Oniangué, kdy málem zařídil svému celku vedení, kdyby jeho pokus netečoval do bezpečí Ajorque.

Mothiba a spolu s ním i další střídající hráč Youssouf Fofana se osmělili až šest minut před vypršením řádné hrací doby. Muž v rukavicích ale ani tentokrát neměl pro jejich snahy pochopení. Pro svěřence kouče Mercadala to byla už desátá remíza v sezoně, kvůli které stále setrvávají s devatenácti body na předposlední příčce, přičemž o bod lepší Dijon má jeden zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 0:0

17.02.2019 15:00

Góly: -

Dalo se to trochu čekat, když se oba týmy v této sezoně prezentují vynikající obranou. Pro MHSC to byl už desátý zápas s nulou. LOSC neinkasovali pošesté. Před Lyonem drží na druhé příčce čtyřbodový náskok. Avšak ani Der Zakarianův tým si rozhodně nemusí zoufat. Šance na evropské poháry je pořád veliká.

Za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) viděli diváci na Stade Pierre-Mauroy, mezi nimiž nechyběl bývalý kouč Interu, Chelsea, Realu Madrid či Manchesteru United José Mourinho, pouhopouhé čtyři střely mezi tři tyče, po dvou na každé straně barikády. V úvodní pětačtyřicetiminutovce byl aktivní především Nicolas Pépé.

Jenže bránu těsně minul jak ve 3. minutě, tak v té šestatřicáté. Na sedmnáctý zásah v probíhajícím ročníku si tedy bude muset minimálně týden počkat. Ve 40 minutě ještě José Fonte pořádně protáhnul Benjamina Lecomteho, ale z hrací plochy šli aktéři za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre před úvodním hvizdem.

Ve 48. minutě to levačkou zkoušel Jonathan Ikoné a trefil vnější stranu tyče. V 65. minutě výtečnou kroutil svou střelu Pépé. Brankář ve službách MHSC se už mohl jenom ohlédnout, načež děkoval břevnu, že jeho i celý tým uchránilo od pohromy. Rafael Leão si pak drbal hlavu, že si nedokázal smysluplněji poradit s dorážkou.

Za la Paillade Mikea Maignana mírně vylekal akorát Paul Lasne. Der Zakarianův výběr však přijel na sever Francie evidentně především bránit a neinkasovat, což je strategie, na jakou dost možná bude sázet i ve středu, kdy míří do pařížského Parku Princů. Na Lille pak o dalším víkendu čeká Racing Strasbourg.

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice 3:0

16.02.2019 20:00

Góly: 44. Stéphane Bahoken (pen.), 47. Angelo Fulgini, 90+2. Cristian López

Třetí únorový zápas, třetí vítězství. Fotbalisté Angers se rozehráli do výborné formy a doma přejeli i Nice jasně 3:0. Hosté dostali od domácího týmu tvrdou lekci a na pozice zaručující evropské poháry zatím mohou zapomenout.

Nice mělo po celý zápas výraznou převahu v držení balónu, celkem 73%, ovšem ani to na Angers nestačilo. Domácí vyslali na Beníteze čtyři střely a z nich tři skončily v síti.

Pro Angers nezačalo utkání dobře, protože už ve 13. minutě bylo nuceno poprvé střídat. Zraněného Wilfrieda Kangu nahradil Flavien Tait. Jinak se hrálo vyrovnaně, žádný tým neměl převahu a tabu zakončení prolomil přesně po půlhodině hry nepřesnou střelou domácí N'Doye. Zásadní moment zápasu přišel až těsně před koncem prvního poločasu. Zkušený obránce Jallet ve vápně jasně fauloval a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Stéphane Bahoken uklidil balón přesně k tyči a Angers vedlo 1:0.

Zřejmě rozhodující moment celého utkání nastal hned po změně stran. Bambovu zpětnou přihrávku napálil pod břevno Angelo Fulgini a od 49. minuty vedli domácí už 2:0. Patrick Vieira postupně poslal na hrací plochu čerstvé posily, ale jeho tým si s obranou Angers vůbec nevěděl rady. V nastavení pak uzavřel střelecký účet zápasu Cristian López, když hlavou trefil Traorého centr. Angers sice nemělo trvalou převahu, ale bylo efektivní a z tohoto důvodu vyhrálo zápas zcela zaslouženě.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Nantes 1:0

16.02.2019 20:00

Góly: 13. Gelson Martins

Na tuhle chvíli fanoušci knížecího celku netrpělivě čekali. Monako po vítězství nad Nantes 1:0 konečně opustilo sestupové příčky. Svěřenci trenéra Jardima vyhráli teprve druhý domácí zápas v sezoně a tentokrát k tomu stačila jediná branky Gelsona Martinse.

Monako se začíná pod Jardimovým vedením zvedat a proti Nantes už neprohrálo třetí ligový zápas v řadě. Domácí měli výborný začátek, úvodní desetiminutovka sice nic nenabídla, ale ve 13. minutě už Rony Lopes adresoval přesnou přihrávku před branku, kde Gelsonu Martinsovi stačilo trefit prázdnou branku. Nantes se rychle inkasovaným gólem dostalo pod tlak a naopak Monaku branka pomohla. Knížata byla aktivnější a ještě do konce poločasu mohla navýšit vedení, kdyby Falcao z malého vápna hlavičkoval přesněji.

Nantes nebylo směrem dopředu tolik nebezpečné, přestože herně si proti Monaku nevedlo špatně. Kanárci sehráli na stadionu Luise II. vyrovnaný zápas, jenomže si nedokázali vytvořit žádnou nebezpečnou akci.

Ani domácí toho po změně stran příliš nepředvedli, ovšem těsný náskok si dokázali bezpečně hlídat. Ve druhém poločase se hra dost kouskovala, což znamenalo, že sudí Thual nastavil ještě pět minut, ale ani během nich se nic zásadního neudálo. Monako porazilo Nantes 1:0 a konečně se vyhrabalo ze sestupových pozic.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Amiens SC 2:0

16.02.2019 17:00

Góly: 19. Florian Thauvin, 25. Mario Balotelli

Marseille potvrdila úlohu favorita v souboji s Amiens, připsala si na své konto už svou třetí výhru v řadě a notně oživila svoje naděje na proklouznutí do top trojky. Od doby, co se hosté prodrali do nejvyšší soutěže, s nimi OM neztratil ani bod, a o jeho plném zisku rozhodla tentokráte první půle. To se trefili Florian Thauvin a Mario Balotelli.

Poměrně hodně se v uplynulých několika týdnech mluvilo o formě Balotelliho. Na podzim totiž ještě v dresu Nice opravdu hodně tápal, nové angažmá mu ale jako by vlilo novou krev do žil. V uplynulých čtyřech utkáních se trefil už třikrát, přičemž v minulém půlroce ani jednou. I on výraznou měrou přispěl k nynějšímu poměrně hladkému úspěchu.

Amiens, horlivě usilující o záchranu, chtělo na Stade Vélodrome sehrát určitě důstojnější roli, poněvadž bylo povzbuzené o nedávný skalp Caen. Jenže už od začátku tahalo za kratší konec a dvougólové manko se mu proti ostřílenému protivníkovi smazat nepodařilo. Znovu přitom od Marseille, konkrétně už počtvrté v řadě, inkasovalo minimálně dvě branky.

V 19. minutě se domácí ujali vedení. Krafth ve středu hřiště přišel o balón, neboť nebyl důrazný, následovala přihrávka Lopeze na levou stranu na rozeběhnutého Thauvina, jenž naběhl do šestnáctky, a odtud levačkou zamířil podél gólmana Gurtnera. Uběhlo od této chvíle jen nějakých šest minut a Olympique definitivně, podruhé udeřil.

Brankář Mandanda nakopl z vlastní půlky míč směrem dopředu, Ocampos ho před vápnem hlavou sklepl pro Balotelliho, k němuž měl obránce Krafth až příliš laxní přístup, a Italova střela tak skončila přesně u tyčky. Až ve 42. minutě vyprodukovali svůj první pokus na bránu rovněž Les Licornes, jenže Pietersovo zakončení nebylo přesné.

V o dost lepší pozici se pak krátce po obrátce ocitl Konaté, k tomu se odrazil míč po standardce, jeho střelu mířící mezi tři tyče však stačil zastavit dobře postavený bek Amavi. V 60. minutě mohl skórovat Konaté ještě jednou, avšak ani v tomhle případě ke změně průběžného stavu nedošlo, jelikož z blízkosti trefil trestuhodně jen Mandandu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - EA Guingamp 2:1

15.02.2019 20:45

Góly: 15. Martin Terrier, 35. Nabil Fekir - 21. Félix Eboa Eboa

Lyon potvrdil roli favorita a nakonec dokázal doma porazit Guingamp 2:1. To nejpodstatnější se na Groupama Stadium odehrálo v rozmezí mezi 15. a 35. minutou. Zatímco hosté skórovali jednou, domácí se prosadili dvakrát, díky čemuž hodili rukavici Saint Etienne a zároveň vyvinuli tlak na druhé Lille.

Před úvodním hvizdem byl mezi oběma celky devětadvacetibodový rozdíl. Od samotného začátku byl velice aktivní na domácí straně Martin Terrier. Už v 9. minutě se dočkal gólu, který ovšem musel být odvolán pro ofsajd. Jednadvacetiletý útočník potom zahodil další šanci. Nápravu mohl zařídit Moussa Dembélé, jenže Félix Eboa Eboa se ve správný čas postavil na správné místo.

V 15. minutě už se ale domácí radovali. Houssem Aouar tvrdě pálil zpoza šestnáctky. Marc Auréle Caillard jenom vyrážel. K dorážce se dostal Terrier a nezaváhal, protože se čistě trefil nártem - 1:0.

Hostující Félix Eboa Eboa se ukázal býti platným jak v defenzivě, tak v ofenzivě. V jednadvacáté minutě totiž hlavou uklidil za brankovou čáru rohový kop Pedra Rebocha a nečekaně vyrovnal na 1:1.

Rozhodnutí padlo v šestatřicáté minutě. A znovu v tom měl do značné míry prsty domácí záložník Aouar. Našel Nabila Fekira, který z nějakých osmnácti metrů mířil přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 2:1.

Ve druhém poločase už Les Gones dominovali. Terrier pobídl Dembélého, jemuž radost z osmé branky pokazil Caillard. Kouč hostů Gourvennec pak sice poslal do hry Benezeta a Rouxe, jenže to jeho týmu nebylo nic platné. V 74. minutě chytře vysunul první zmíněný střídající hráč toho druhého, jenže Anthony Lopes se překonat nenechal.

Už předtím si domácí Dembélé málem vykoledoval penaltu, leč jeho požadavek záhy utnul rozhodčí Gautier. A protože v závěrečné desetiminutovce Houssem Aouar přestřelil, zůstalo skóre zápasu nezměněné. Pro Guingamp to byla už šestnáctá porážka bude muset hodně zabojovat, aby ubránil prvoligovou příslušnost. První krok za záchranou se pokusí udělat v příštím zápase, ve kterém doma na Stade du Roudourou přivítá Angers SCO.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Dijon FCO 2:0

15.02.2019 19:00

Góly: 28. Téji Savanier, 83. Antonin Bobichon

Nimes potvrdilo, že je aktuálně v daleko lepším rozpoložení než Dijon, a protáhlo svou sérii neporazitelnosti už na tři zápasy. Hosté, kteří dohrávali závěr zápasu bez vyloučeného Oussamy Haddadiho, jenž uviděl druhou žlutou kartu a následně červenou, inkasovali v obou poločasech, a v ofenzívě, bohužel pro ně, potřebnou kvalitu neukázali.

V první třetině tohoto střetnutí bylo lepším mužstvem Nimes, nebo si alespoň dokázalo vytvořit gólové příležitosti. Ve 4. minutě se objevil v jedné z nich Bobichon, který napřáhl zpoza šestnáctky, jenže jeho zakončení nebylo přesné. V 16. minutě se po rohovém kopu snažil hlavičkou prosadit Denis Bouanga, také on ale bránu minul.

Ve 26. minutě se domácí propracovali do další příležitosti, a to díky Thioubovi, jenž pronikl za obranu do šestnáctky, ocitl se sám před brankářem Allainem, ten ovšem vytasil výtečný zákrok. O pár chvil později ovšem přece jenom kapituloval. Nutno podotknout, že trefa Savaniera bude bezpochyby kandidovat na jednu z nejhezčích v celé sezóně.

Francouzský záložník se dostal k míči zhruba u středové čáry, popoběhl s ním kousek dopředu, všiml si, že Allain je vyběhnutý více, než je zdrávo, a táhlým obloučkem od půlky ho přenádherně přeloboval. Vyrovnat mohl ve 39. minutě Abeid, jenže střela mu vůbec nesedla a pravačkou nasměroval balón jen hodně mimo kýžený prostor.

Dijon mohl zaúřadovat krátce po obrátce, to se k nebezpečné hlavičce propracoval v 50. minutě Júlio Tavares, jenže gólman Bernardoni reflexivně jednoruč skvěle zasáhl. Jen o minutu později se snažil naopak prosadit Olympique. Denis Bouanga prověřil Allaina, k dorážce se pak propracoval Guillaume, ovšem Belgičan trestuhodně minul.

Ve zbývající třicetiminutovce hosté tahali za kratší konec a odpověď na nepříznivý stav jednoduše nenašli. Po hodině hry naopak mohli inkasovat po Savanierově střele z přímého kopu, nebýt zákroku Allaina. V 83. minutě Nimes definitivně rozhodlo o svém vítězství, Bobichon totiž zamířil nechytatelně do šibenice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain23202169:1362
2.Lille OSC25155542:2250
3.Olympique Lyon25137540:2846
4.Olympique Marseille25124940:3440
5.AS Saint-Étienne25117735:3140
6.Montpellier HSC24911431:1938
7.Stade Reims25911523:2238
8.OGC Nice25107819:2637
9.Racing Strasbourg2599740:2936
10.Nîmes Olympique25106937:3536
11.Stade Rennes25106934:3336
12.Angers SCO2589829:2833
13.Girondins Bordeaux2487925:2631
14.FC Nantes25761230:3427
15.Toulouse FC25691024:3627
16.AS Monaco25571324:4122
17.Amiens SC25631619:4021
18.Dijon FCO24551420:3820
19.SM Caen253101220:3319
20.EA Guingamp24351617:5014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
raduinho

Lyon s odřenou prdelí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak s odřenou prdelí...ve druhém poločase jsme se na to klasicky vykašlali a snažili se to uhrát na to 2-1 místo abychom projevili zájem útočit dále...jediná tutovka, která mohla zvrátit stav utkání byla až v nastavení a naštěstí to skončilo břevnem...

Reagovat
raduinho

No, ale ta tam padnout tak je po třech bodech, tam už by nebyla šance na reakci. Nechápu co tam Tousart před tou akcí vymýšlel.

Reagovat
Seydou Doumbia

A to mi přišlo že se poslední dobou zase vracel do formy. Tři body jsou důležité, ale hlavní bude úterý. Se City jsme 2x neprohráli tak snad po prvním duelu budeme živit naději i do odvety.

Reagovat
raduinho

Jinak ta návštěva dneska nic moc. Ale holt chodí se na soupeře no..

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak na ty nejslabší soupeře to je od 42 tisíc nahoru na ty silnější potom nad 50...dnes bylo jasné že to žádný zápas roku nebude a bude se hrát hlavně na výsledek s tím ušetřit co nejvíce sil tak ti co neměli permanentku si určitě speciálně nešli koupit lístek na tento duel...navíc páteční termín

Reagovat
Langi

Je LM v tydnu...zas chapu, ze se nemelo cenu hnat s poslednim...mohlo se nam to tradicne vymstit

Reagovat
smazaný uživatel

Balo se prozatim ukazuje jako presne to, co Marseille potrebovalo

Reagovat
Israha

Tak herně mu asi věřil každý, je lepší než Germain s Mitroglouem dohromady. Já osobně ale nevěřím, že zvládne neblbnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší výkon za asi milion let. Balotelli vyborny. Germain první poločas úplne úžasný pojítko všech hráču v ofenzive. Fakt je neuveritelny jak hráče dokáže utopit to když nejhraje v systemu který mu sedí. A přitom to o něm bylo vždy známý jak hraje. Caleta Car a Kamara hrajou tak, že to lahodí oku, konečně je to proste fresh s mladými talenty. Ted přichází 4 zápasy který definujou sezonu. Rennes, ASSE, NICE a PSG. - první tři přímý konkurentni.

Reagovat
Israha

Teď sice tři výhry v řadě, ale furt to byli Bordeaux, Dijon a Amiens, to nejsou soupeři. Bych s tou spokojeností byl opatrnější .

Reagovat
smazaný uživatel

spokojenej jsem jenom ze se aspon dá konečně dívat na zápasy. haha.

Ale jak říkám příští matches už úplně definujou sezonu a jestli od rennes dostaneme hned dělo (což beru velmi realne) tak je jasny konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky Mario..on kdyz se chce ukazat je vyjmecny.Postupem casu mu Marseille zevsedni a zabredne a bude chtit pryc.Ale jako vazne hrac je to topovej.

Reagovat
smazaný uživatel

SuperMario

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe skoro 50 branek v lize v 20 letech... to se nepovedlo ani Benzemovi

Reagovat
smazaný uživatel

Jako znalec poměrů. Myslíš si, že ho někdo v budoucnu bude schopný od šejka vykoupit? Je Mbappé schopný začít kvůli přestupu jinam blbnout?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nedavno tady byl clanek ze Mbappe je treti nejlip placenej hrac na svete + predloni odmitl Real kvuli penezum, takze priority ma asi jasny... Teoreticky by ho mohlo casem prestat bavit ze PSG v lize vsechno drti (jako Davida Luize), asi rozhodne jak se jim dlouhodobe povede v Lize mistru

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí nejlíp placený fotbalista? To mi uniklo.

Odmítnout kvůli penězům ve 20 letech Florentina je fakt dost velký nářez a něco to o něm ukazuje. Na stranu druhou to otevírá dvířka pro přestup tím směrem, kdyby mu někdo dal ještě větší raketu, než bere v Paříži. Ale není moc klubů, které by to finančně ustály - napadá mě Real a City.

Reagovat
smazaný uživatel

Maly update, nakonec ne treti, ale "jen" v top 10 cili stejne prakticky nezaplatitelny i s prestupovou castkou.

Teoreticky by mohla pripadat v uvahu vymena Mbappe - Couts, ale to je velky fantas. Flo ted docela setri a utraci za neznamy talenty, to uz spis ze by si Guardiola zkusil privest nahradu za Kuna, kterej je ale porad vybornej. Jeste podle me pripadaji v uvahu United, byt utocniku maji dost, u nich jeden nikdy nevi

Reagovat
Godwinson

Divil bych se, kdyby tam ještě za dvě sezóny byl

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo ho vykoupí? Vždyť tam by muselo jít o částky přes půlmiliardy eur (započítaje plat a přestupovou částku).

Reagovat
Pyroman

Těžko. Mbappe je pro PSG poster boy, spíš pustí Neymara než jeho. Až skončí Cavani tak se posune na hrot a bude z něj definitivně hlavní hráč.

Reagovat
ttopi

13:29 Mbappé se znovu zapsal do historie

Kylian Mbappé včera jedinou trefou zařídil výhru PSG na půdě Saint-Étienne a znovu přitom přepisoval historii - mladý útočník je prvním francouzským fotbalistou v Ligue 1 po 45 letech, který v osmnácti zápasech nové sezony nasázel devatenáct gólů. (lequipe.fr)

Nejlepší je, jak ho letos nahánějí hráči, co dávají góly z penalt a on na má na pána 19(0)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho tohle může vydržet Neymar?

Reagovat
ttopi

Přestoupí do Realu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele