Ligue 1 - preview 25. kola

15.02.2019, 08:41, aktualizováno 17.02.2019, 08:32
Previews
Saint-Étienne bojuje o evropské poháry a večer se mu do cesty postaví nejtěžší možný soupeř - na jich Francie přicestuje PSG. Lille si to rozdá s Montpellierem, Štrasburk se zase představí v Caen. Vedle toho se dnes Ligue 1 hraje rovněž v Bordeaux a Remeši...
Girondins Bordeaux - Toulouse FC  (neděle 15:00)
Vypadalo to, že by si tým Erica Bedoueta mohl dělat zálusk na evropské poháry. Jenže ztráty se Strasbourgem, Marseille a PSG celou situaci zamotaly. A do toho přišlo vyřazení ze semifinále Coupe de la Ligue, o které se rovněž postarali borci hájící dres Racingu Strasbourg.

"Tohle opravdu není nic příjemného. Ale je to součástí téhle profese. Musíme dál pracovat a na hřišti bojovat o dobré výsledky. Především mě zklamal způsob, jakým jsme zahrávali standardní situace. V Paříži nikdy není snadné pořízení, protože mají silný tým, který okamžitě potrestá jakoukoliv nepřesnost či chybu. Ve druhém poločase se náš herní projev přeci jen vylepšil, na čemž určitě můžeme stavět do dalších utkání," hodnotil kouč Bordeaux.

Ve vzpomínaném zápase zranil Bordeaux Pablo a zřejmě si nezahraje několik týdnu. Vykartovaný je Samuel Kalu. Pro Jaroslava Plašila zůstává cesta do základní sestavy přes Sankharého, Otávia a Basice prakticky neprůchodná. Les Girondins by také potřebovali, aby se Francois Kamano opět začal střelecky prosazovat.

Na druhé straně určitě na hřiště nevyběhnou Kelvin Amian a Issiaga Sylla, který pyká za karty. Sangaré by nakonec měl hrát od začátku, ale Todibo a Moubandje zřejmě ještě zůstanou mimo. Zajímavé bude sledovat, jestli za Aaronem Isekouem nastoupí Manu García nebo Jimmy Durmaz. Mezi třemi tyčemi pak opět nebude chybět Baptiste Reynet.

Toulouse za sebou rovněž nemá zrovna lichotivou sérii, ale náskok na sestupovou zónu zůstává sedmibodový. Naposledy se mu podařilo uhrát alespoň bod proti Remeši. "S bodem nemůžu být spokojený. Když hrajete doma s týmem, který je na tom kvalitativně velmi podobně, musíte prostě chtít víc. V podstatě jsme hráli jenom v posledních dvaceti minutách. Nechtěli jsme prohrát. A možná také sehrál roli fakt, že jsme doma už dlouho nevyhráli," prohlásil Alain Casanova s narážkou na skutečnost, že TFC na Stadium Municipal bralo naposledy všechny tři body v srpnu proti Nimes. Týden poté, co se mu podařilo přehrát v prvním vzájemném duelu právě Girondins Bordeaux.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.44 - 4.73
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SM Caen - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Pouze dva týmy zatím dokázaly skórovat častěji než Racing Strasbourg. Nicméně v posledních dvou kolech se mu podařilo vstřelit branku pouze jednou, což vyústilo ve dvě porážky. Nejprve proti Angers a před týdnem na stadionu v Saint-Étienne. Nyní jede Racing do Caen.

"Přemýšlel jsem o tom, že by bylo skvělé, kdybych mohl o poločase vystřídat všech jedenáct hráčů ... a k tomu i trenéra. Ale křičet na hráče ničemu neprospívá. ASSE hrálo během první půle velmi dobře, ale my jsme mu ledacos usnadnili. Ve druhém poločase to z naší strany bylo lepší, jenže to neomlouvá ten bídný start, kdy jsme navíc inkasovali," zlobil se trenér Strasbourgu Thierry Laurey.

Pro zápas v Caen musí oželet Saadiho, Grimma, Martina, Karoleho, Caciho i Lalu. Do hry by se měl vrátit Dimitri Liénard. Nuno Da Costa, který se o minulém víkendu střelecky prosadil, by měl zůstat základu i tentokrát. Jestliže Strasbourg dává hodně gólů, tak borci oblékající dres Caen v této činnosti právě nevynikají. Za čtyřiadvacet kol se jim podařilo dosáhnout o rovných dvacet branek méně, než kolik má na kontě jejich nejbližší soupeř. Caen nakonec ztratil i dohrávku proti Nantes, když o vítězství rozhodl proměněnou penaltou Valentin Rongier. I díky tomu setrvává celek z Normandie na předposledním místě tabulky.

"Jsem hodně naštvaný. Nedokázali jsme nic vymyslet, přestože jsme hráli proti deseti. Chtěli jsme diktovat tempo hry a napadat soupeřovu rozehrávku, jenže nic z toho se nestalo. Myslím, že budeme muset výrazně změnit taktiku. Ale v Ligue 1 musíte podávat komplexnější výkony. Musím poděkovat fanouškům, kteří nás podporovali a po závěrečném hvizdu byli právem naštvaní," prohlásil trenér Fabien Mercadal po duelu s Nantes.

Podaří se jeho výběru porážku odčinit?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.12 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Montpellier HSC  (neděle 15:00)
V tabulce je od sebe dělí tři příčky, na mapě bezmála tisíc kilometrů. Lille i Montpellier se v letošní sezoně prezentují velice dobrým fotbalem. Zatímco klub z jihu Francie má vynikající obranu, ten ze severu se pyšní druhou nejlepší ofenzivou. Na Stade Pierre-Mauroy v Lille by to tedy měla být zajímavá podívaná.

Lille natrefilo v minulém kole na Guingamp a odvezl si domů výhru 2:0, pod kterou se podepsali Rafael Leao a Loïc Rémy. "Výher si vždycky musíte vážit a tato se rozhodně nerodila snadno. Guingamp by si býval nějaký gól zasloužil. Od startu druhého poločasu do pětašedesáté minuty byli hodně aktivní a nebylo to pro nás jednoduché. Přes zimní přestávku se nám podařilo odstranit některé nedostatky a teď máme na kontě pět po sobě jdoucích venkovních vítězství. Je skvělé, že si udržujeme ten šestibodový náskok," pochvaloval si kouč Christophe Galtier.

Lille má po návratu Adamy Soumaora celý kádr připravený nastoupit, čímž se nemůže zdaleka pochlubit každý klub v Ligue 1. Nedá se však čekat, že by chtěl trenér nějak výrazně experimentovat se sestavou, ačkoli vyřazení z Coupe de France od Stade Rennes jej hodně mrzelo. I proto, že bylo tak těsné.

Na druhé straně také v Montpellieru si musí nesmírně pochvalovat práci fyzioterapeutů, protože celému mužstvu se vyhýbají dlouhodobější zranění. Tentokrát nebude k dispozici Florent Mollet, kvůli čemuž možná dojde na změnu rozestavení. Mimo je ještě Keagan Dolly, který už sice začal s tréninkem, nicméně na návrat na hřiště si bude muset počkat do příštího víkendu.

La Paillade poprvé od začátku ledna, kdy podlehli Nantes, inkasovali v jednom utkání dvě branky. Proti Monaku se tak zrodila remíza, kterou Michel Der Zakarian okomentoval následujícími slovy: "Ukázali jsme velký charakter, když jsme dvakrát vyrovnali. Ale chtěli jsme tři body a máme jen jeden. Naše obrana tentokrát nefungovala podle mých představ. Nebyli jsme soustředění. Přesně jako o minulém víkendu proti Nimes. Monako hrálo velmi dobře. Ten tým se od Vánoc hodně proměnil."

Také proti Lille se dá očekávat vyrovnaná bitva. Bude se radovat spíš domácí útok, nebo hostující pevná obrana?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.40 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Reims - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Remeš i Rennes stále reálně mohou usilovat o pozice, které jim zaručí pro příští sezónu evropské poháry. Daří se jim v poslední době velmi slibně. Zatímco domácí neprohráli v lize už osmkrát v řadě, hosté napříč všemi soutěžemi nepadli čtyřikrát za sebou, přičemž třikrát zvítězili. Nyní jsou navíc připraveni svému sokovi oplatit porážku z podzimu.

Naposledy si hráči Remeše v Toulouse připsali svůj letos nejčastější výsledek, tedy remízu. Celkově to pro ně byla již jedenáctá, v tomto ohledu jsou v Ligue 1 rekordmany. "Byli jsme na konci zápasu zklamaní," hodnotil další nerozhodný výsledek trenér Guion. "Je vážně frustrující, když soupeř vyrovná v poslední desetiminutovce, především pak venku. Bylo to kruté."

Pro domácí Remeš byla záchrana před tímto ročníkem prvořadým cílem. K ní mají s velkým předstihem opravdu blízko, po očku přitom mohou pošilhávat po umístění na horních příčkách. Pořád platí, že klíčem k jejich úspěchu je pravidelně bodovat. Zatím prohráli jen pětkrát, takovým číslem se nemůže pyšnit ani Marseille nebo třeba St. Étienne.

Rennes tak opravdu nečeká v Grand Est vůbec jednoduché pořízení. Obzvláště ne po náročném čtvrtečním střetnutí Evropské ligy proti Betisu, které mu ubralo určitě hodně sil. Sevillskému celku mužstvo trenéra Juliena Stéphana velmi dobře čelilo, urodila se nakonec divoká plichta 3:3.

"Proti Betisu to bylo jako na horské dráze," povídal Stéphan. "Jsem hrdý na to, jak jsme zachytili začátek utkání, vytlačili jsme soupeře ze hřiště. Jenže pak přišla na řadu frustrace, hlavně kvůli tomu, jaké góly jsme obdrželi. Přesto jsme odehráli slušné utkání, a to proti velmi silnému týmu," zakončil.

V remešské sestavě by k velkým změnám dojít nemělo, možná že si debut po lednovém příchodu připíše na své konto Abdul Rahman Baba, jenž by se mohl objevit na levé straně. Hosté zřejmě do hry nenasadí Ismaïlu Sarra, který duel proti Betisu kvůli zranění nedohrál. Fit jsou naopak Rami Bensebaini i Benjamin André.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.11 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Saint-Étienne se v týdnu přiblížilo Lize mistrů, ale aby zůstalo v kontaktu se třetím místem, potřebuje teď zdolat velikána z Paříže. PSG je v dobré formě i náladě, první místo mu ve francouzské lize jen tak někdo nevyfoukne a po vítězství na Old Trafford je blízko postupu do čtvrtfinále LM. Zápas s Les Verts by měl být pro Tuchelovu družinu další snadnou záležitostí.

Domácí ale představují nebezpečného soupeře, který může PSG způsobit problémy. Je sice pravdou, že poslední vítězství nad Paříží je staré šest let a ani současná forma Les Verts není bůhvíjaká, ale přeci jenom motivace by mohla zařídit své. Saint-Étienne může hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv a PSG není výjimkou. Svěřence Jeana-Louise Gasseta by mohla nakopnout středeční výhra nad Štrasburkem 2:1, po které se domácí přiblížili třetímu Lyonu na pouhé tři body. Nenáviděný rival ale v páteční předehrávce znovu zvítězil a v tuto chvíli má šestibodový náskok.

Deset bodů náskok a dva zápasy k dobru. Taková je pro změnu bilance Pařížanů, kteří neohroženě kráčí za obhajobou mistrovského titulu. PSG nemá v Ligue 1 konkurenci a těžko si představit, že by o konečné první místo ještě přišlo.

V táboře hostů panuje velmi dobrá atmosféra a to navzdory všem zraněním. Připomeňme, že mimo hru je Neymar, Cavani, Verratti i Meunier a i přesto dokázal Tuchelův tým zvítězit na Old Trafford a Manchester United v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů porazit 2:0. Vyhlídky na postup do čtvrtfinále jsou doslova luxusní. Pokud něco může pařížského velikána přibrzdit, je to vlastní motivace a právě to je šance pro Saint-Étienne.

Dobrou zprávou pro trenéra Gasseta je návrat suspendovaného Romaina Hamoumy, naopak ale chybí Lois Diony. Ztráty Paříže už zde byly zmíněny, vedle Neymara, Cavaniho, Meuniera a Verrattiho si s velkou pravděpodobností nezahrají ani Rabiot a Diarra.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Kolodziejczak, Subotić, Perrin - Silva, Bennasser, M'Vila, Monnet-Paquet - Cabella - Berić, Khazri
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Áreola - Alvés, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Nkunku, Paredes, Draxler - Di María, Choupo-Moting, Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.17 - 4.72 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Amiens SC  (sobota 17:00)
Cíle Marseille byly před začátkem této sezóny jasné, a to dostat se do top trojky a zahrát si v příštím ročníku Ligu mistrů. V posledních dvou zápasech se ukázalo, že by to s jihofrancouzským celkem nemuselo vypadat tak bledě, byť na třetí Lyon ztrácí pořád nemálo bodů, konkrétně šest. Na svou formu by chtěla navázat proti Amiens.

Domácí trenér Rudi Garcia musel být po vítězstvích nad Bordeaux a v Dijonu spokojený, tedy aspoň s konečnými výsledky. Herně má totiž OM zřejmě ještě velké rezervy. Jestli však měl Olympique na podzim problémy najít opravdového střelce, zdá se, že v jarní části by se s touto skutečností nemusel tak prát. Rozehrál se totiž Mario Balotelli.

V deseti ligových utkáních v dresu Nice nevstřelil italský bouřlivák v této sezoně jediný gól. Přestup do Marseille ovšem všechno změnil, Balotelli se trefil hned dvakrát ze tří klání. "Je úplně jiný než ostatní. Dobře spolupracuje s týmem. Můžeme ho vysunout dopředu, kde míč podrží, a to v podstatě i v době, kdy hrajeme defenzivněji," pochvaloval si Garcia.

Francouzský stratég přes svým příchodem k Les Phocéens v roce 2016 působil v AS Řím. A nebál se Balotelliho srovnávat s jednou z největších italských legend. "Vidím v něm trochu Francesca Tottiho. Má totiž schopnosti pro hru jeden na jednoho, hlavně pak v poslední fázi, má přehled a umí do šancí uvolnit i své spoluhráče," vyjmenovával Garcia.

Od doby, co je Amiens v nejvyšší soutěži, Marseille s tímto soupeřem ve třech utkáních ještě nezaváhala. A ve všech třech případech proti němu skórovala minimálně dvakrát. I v chystaném střetnutí je pasována do role favorita. Nicméně hosté, kteří horlivě usilují o záchranu, jsou bezpochyby hodně povzbuzeni vítězstvím v minulém kole, kdy porazili Caen.

Díky nejtěsnějšímu možnému vítězství Les Licornes uťali svou negativní šňůru pěti porážek v řadě, od sestupového pásma je ovšem stále dělí pouhé dva body. "Byla to velká úleva, pro nás nesmírně důležité utkání. Hráli jsme totiž proti týmu, se kterým přímo bojujeme o záchranu," odfrkl si útočník Sehrou Guirassy, nová zimní posila Amiens.

Svěřenci kouče Christopheho Pélissiera nebudou mít na Stade Vélodrome vůbec co ztratit. Venku jsou mimochodem druhým nejhorším týmem Ligue 1, osmkrát z dvanácti střetnutí prohráli. "Nemůžeme zastírat, že nás čeká ještě dlouhá cesta, ale vítězství nad Caen nám umožnilo vybudovat si sebedůvěru. Marseille se bát nebudeme," dodával Guirassy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.41 - 8.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - OGC Nice  (sobota 20:00)
Hráči Angers zahájili měsíc únor ve velkém stylu a teprve po druhé v sezoně vyhráli dvě utkání v řadě. Po výhrách nad Dijonem a Štrasburkem by si rádi smlsli i nad Nice, které před týdnem rovněž slavilo vítězství a ne ledajaké.

Orli pod vedením Patricka Vieiry zdolali ambiciózní Olympique Lyon 1:0 a svým způsobem potvrdili kolísavou formu. Ještě před Lyonem totiž Nice prohrálo v Lille vysoko 0:4. Nevyrovnanost výsledků provází jihofrancouzský celek od začátku sezony a zatím s tím marně bojuje i Patrick Vieira. Jeho tým je na tom od úvodu sezony přeci jenom lépe a ze sedmého místa na pohárové pozice zas tak moc neztrácí. Ve hře je dokonce i Liga mistrů, která je vzdálená šest bodů.

Nice v rámci pětadvacátého kola zavítá na Loiru do Angers, kde v minulosti úspěšné zrovna nebylo. Orli vyhráli na stadionu Jeana Bouina jedno jediné utkání a Angers má dokonce o trochu lepší vzájemnou bilanci. V sobotu večer se dá očekávat vyrovnaný průběh utkání.

SCO se pokusí využít dobré formy, kterou nabralo v zápasech s Dijonem a Štrasburkem. Dvě výhry v řadě si domácí přípsali teprve po druhé v sezoně a tým rázem vyšvihly na bezpečné dvanácté místo tabulky. Angers má na sestupové pozice solidní, jedenácti bodový náskok.

Kouč Stéphane Moulin se musí obejít bez několika hráčů, na marodce zůstávají Yoann Andreu, Vincent Pajot, Pierrick Capelle nebo Flavien Tait. I Patrick Vieira má svých starostí dost. Po zranění už se sice vracejí Yoan Cardinale a Makengo, ale naopak scházejí Youcef Atal, Ihsan Sacko a Danilo.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Thomas, Pavlović, Traoré - Manceau, Fulgini, Santamaría, N'Doye, Bamba - Kanga, Bahoken
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Burner, Herelle, Dante, Sarr - Lees-Melou, Tameze,Cyprien - Saint-Maximin, Ganago, Maolida
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.12 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - FC Nantes  (sobota 20:00)
Monaco letos urvalo pouhá čtyři vítězství, což je v kontextu minulých úspěšných sezón doslova tragické číslo. Hůře jsou na tom v tomhle ohledu už jen předposlední Caen a poslední Guingamp. Každopádně poslední dva zápasy mu nevyšly vyloženě špatně, a tak si proti Nantes může ve finále věřit. Hosté naopak zvládli dohrávku v Caen.

Výhra nad Toulouse a remíza na půdě Montpellieru, to jsou dva nejčerstvější výsledky knížecího klubu, jehož se letos týkají pouze strastiplné boje o ligovou záchranu. Trenér Leonardo Jardim se bude muset asi do konce sezóny rvát se stále se nezmenšující marodkou, na níž je v tuto chvíli hned devět hráčů a rovněž suspendovaný Jemerson.

Amiens, Dijon, Caen a Guingamp. To jsou protivníci, se kterými ASM zřejmě svede rozhodující bitvy o udržení se v Ligue 1. Právě nynější soupeř z Nantes, který se nachází na nevalném čtrnáctém místě tabulky, či patnácté Toulouse, jsou totiž od tohoto složení už poměrně dostatečně vzdáleni a aktuálně se jich tyto problémy napřímo netýkají.

Portugalský stratég byl po minulém kole naštvaný na rozhodčí. "Naším cílem bylo získat tři body, takže jsme byli zklamaní," čertil se Leonardo Jardim. "Sudí neviděli zákrok na Golovina, hráč Montpellieru neobdržel kartu. Protože následně nedovolil jeho ošetření, rozhodl jsem se ho stáhnout. Měli jsme o hráče méně a inkasovali."

Nantes před týdnem prožilo opravdu hodně kruté chvíle v souboji s Nimes, protože po poločase vedlo o dvě branky, jenže nakonec stačilo po změně stran o dvě branky prohrát. Náladu si Kanárci přece jenom spravili ve středečním mači v Caen, kde získali nejtěsnější možné vítězství, a od sestupového pásma je tak dělí již osm bodů.

Vykartovaný Andrei Girotto a zraněný Joris Kayembe Ditu, to je jediná dvojice absentujících v týmu trenéra Vahida Halilhodžiče pro střetnutí s Monacem. "Po prohře s Nimes jsem hráčům řekl všechno, co si myslím. Teď jsem pyšný na to, jak jsme zareagovali. Výhra nad Caen nám udělala opravdu dobře. Potřebovali jsme ji," povídal hostující kouč.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.64 - 4.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nîmes Olympique - Dijon FCO  (pátek 19:00)
Nimes před týdnem prožilo nečekaný obrat, v Nantes sice po poločase prohrávalo o dvě branky, ale stačilo zápas zvrátit ve svůj prospěch a odvezlo si z Bretaně plný počet bodů. Na tuhle sklapnutou "Csaplárovu past" by bezpochyby chtělo navázat i proti Dijonu, který letos horlivě bojuje o záchranu a prohrál v lize venku už sedmkrát z dvanácti případů.

Původně se mělo tohle střetnutí odehrát v sobotních večerních hodinách, na žádost místní správy se však uskuteční o den dříve. Favoritem tohoto duelu budou domácí, kteří jsou v tabulce výše postavení než jejich soupeř, získali celkově o třináct bodů více, a disponují i o chlup lepší aktuální formou. Na podzim navíc Dijon na jeho půdě doslova deklasovali.

Ligová záchrana je cíl, který si vytyčily oba kluby před startem této sezóny. Zatím k ní má daleko blíže celek z Okcitánie. "Nemáme jí sice jistou, ale jsme na dobré cestě," říkal kouč Bernard Blaquart, jenž pro tenhle duel bude moci počítat s Anthonym Brianconem i Sofianem Alakouchem, kterým už vypršel karetní trest a proti Nantes nehráli.

Zdravý je už Nimes po dlouhé době rovněž Florian Miguel, není ovšem pravděpodobné, že by nastoupil od začátku. Blaquart byl jinak silně rozhořčený z první půle v minulém klání v Bretani, nakonec ale musel být spokojený. "Byl to nejhorší poločas Nimes, který jsme viděli. Ale po přestávce jsem viděl svůj tým s našimi přednostmi," hodnotil.

Dijon se sice drží nad hranicí sestupového pásma, jenže pouhý bod ho dělí od osmnácté barážové příčky. Urvat nějakou delší šňůru lepších výsledků je pro něj velký problém, v Ligue 1 prohrál už dvakrát za sebou, a to na půdě Angers i naposledy s Marseille. Chybět mu nyní bude Benjamin Jeannot a možná také Valentin Rosier.

Les Rouges před týdnem neodehráli vyloženě špatnou partii proti OM. Po poločase totiž ještě vedli o branku. "Byli jsme proti skvělému soupeři schopni získat aspoň bod. To byl důvod, proč jsme byli zklamaní," hlesl hostující kouč Antoine Kombouaré. "Byli jsme schopni konkurovat Marseille. Obzvláště, když jsme dokázali otevřít skóre."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.69 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - EA Guingamp  (pátek 20:45)
Příští týden čeká Lyon osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně, potřeboval by se tudíž dostat před tímhle mačem do optimální pohody, a souboj s Guingampem by pro něj mohl být tím pravým navnazením. Bretaňský celek je na posledním místě tabulky, po celou sezónu se spíše trápí, a nebude mít na Parc Olympique Lyonnais vůbec co ztratit.

Kapitán Nabil Fekir je bezpochyby jedním z nejdůležitějších článků sestavy Les Gones, jenže pro úterní duel proti španělskému soupeři nebude k dispozici kvůli karetnímu trestu. Trenér Bruno Génésio tak nemá jediný důvod, proč by svého svěřence pro klání s EAG šetřil. "Chystá se na něj," potvrdil domácí stratég, jehož tým naposledy padl v Nice.

Právě tenhle neúspěch zapříčinil komplikace v Ligue 1. Olympique bojuje především o konečnou pozici vicemistra, a protože druhé Lille vyhrálo před týdnem právě v Guingampu, zvýšila se ztráta na tuhle metu už na rozdíl šesti bodů. "Potřebujeme teď získat tři body. Protože všichni ostatní se posunují tabulkou výše," uvědomoval si Génésio.

Domácí na svého soka v poslední době dobře umí, porazili ho už čtyřikrát za sebou. Loni v listopadu Guingamp porazili o dvě branky, nedávno přes něj postoupili také do čtvrtfinále Coupe de France. "Bereme každý zápas stejně. Musíme ukázat, že se po negativních zkušenostech, které jsme měli s Nice, umíme zvednout," dodal Génésio.

Ten zároveň přiznal, že možná přijdou na řadu změny v základní jedenáctce. Samozřejmě s ohledem na blížící se střetnutí s Barcou. "Ale nebude jich tolik," upřesňoval. "Někteří hráči si zaslouží svou šanci. Já už vím, koho na hřiště pošlu. Nemůžete mít v sezóně jen dvanáct nebo třináct hráčů. Obzvláště ne v klubu, který působí na několika frontách."

Šest bodů, taková je ztráta hostujícího mužstva na záchranu. Zcela určitě ho do konce tohoto ročníku čekají perné chvíle. "Lyon dokázal porazit PSG. To jeho vítězství bylo zasloužené," připomínal kouč Jocelyn Gourvennec. "Stále je to protivník, který na hrací ploše umí udělat rozdíl. Má schopnost zrychlit hru a také skvělé vlastnosti, co se týče zakončení."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.91 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22192168:1359
2.Lille OSC24154542:2249
3.Olympique Lyon24127538:2743
4.AS Saint-Étienne24117635:3040
5.Montpellier HSC23910431:1937
6.Olympique Marseille24114938:3437
7.OGC Nice24107719:2337
8.Stade Rennes24106834:3136
9.Racing Strasbourg2498740:2935
10.Stade Reims24811521:2235
11.Nîmes Olympique2496935:3533
12.Angers SCO2479826:2830
13.Girondins Bordeaux2377923:2528
14.FC Nantes24761130:3327
15.Toulouse FC2469923:3427
16.Amiens SC24631519:3821
17.Dijon FCO23551320:3620
18.AS Monaco24471323:4119
19.SM Caen24391220:3318
20.EA Guingamp23351516:4814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele