25. kolo
17.02.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSG zvítězilo na hřišti Saint-Étienne a navýšilo náskok na čele

Paris Saint-Germain zvítězilo i na horké půdě Saint-Étienne a i po tomto kole znovu navyšuje svůj náskok na čele soutěže. Les Verts sice dlouho Pařížanům vzdorovali, ale čtvrthodinu před koncem odemkl jejich pozornou obranu Kylian Mbappé.

Thomas Tuchel i v tomto zápase postrádal hvězdného Neymara i kanonýra Cavaniho a volno dostal italský středopolař Verratti. I přesto byli domácí v pozici outsidera, který může jenom překvapit.

Utkání se rozjíždělo pozvolna. Balón sice kontrolovalo PSG, ale ne za každou cenu se hnalo dopředu. Les Verts měli v prvním poločase jen jeden náznak šance, když na Debuchyho přihrávku nikdo další nezareagoval. Pak už přišla první gólovka hostů, v šestnáctce zakončoval tvrdou střelou Mbappé a Ruffier musel vyrážet na rohový kop. Ve 34. minutě měli Pařížané další dobrou možnost, Diaby zpětnou přihrávkou našel Bernata, jehož střela zamířila vedle. Obrana Saint-Étienne byla ostražitá a pozorná a do poločasu dokázala udržet čisté konto.

Obraz hry se ani po změně stran neměnil. PSG kombinovalo a St.Étienne se bránilo. V 55. minutě měl obrovskou možnost na vstřelení první branky Julian Draxler, ale proti jeho střele si vyběhl Ruffier a tutovku zlikvidoval. Po hodině hry také přišla stoprocentní šance domácích. Obrana Paříže nechala před brankou zakončovat Gabriela Silvu, ale tomu koncovka po přihrávce Hamoumy nevyšla podle představ, takže Aréola ani nemusel zasahovat. Les Verts ještě rozehrávali rohový kop a po centru Hamoumy hlavičkoval nad břevno Monnet-Paquet.

V 67. minutě se odhodlal k individuální akci Di María, ale svojí střelou na zadní tyč také netrefil branku. PSG prolomilo zelenou obranou hráz až čtvrthodinu před koncem, kdy Alvesův oblouček za obrannou linii z první dopravil do sítě Kylian Mbappé.

Saint-Étienne na nic nečekalo a konečně začalo hrát více aktivně směrem dopředu, ale čas se mu rychle krátil. PSG závěr zápasu sehrálo zkušeně, hru kouskovalo i za cenu žlutých karet a nejtěsnější vedení už si pohlídalo. Tuchelovi svěřenci tak znovu navyšují vedení v soutěži a neohroženě míří za titulem. Saint-Étienne se naopak propadlo o příčku níže na páté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele