25. kolo
15.02.2019 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lyon si doma s Guingampem poradil

Lyon potvrdil roli favorita a nakonec dokázal doma porazit Guingamp 2:1. To nejpodstatnější se na Groupama Stadium odehrálo v rozmezí mezi 15. a 35. minutou. Zatímco hosté skórovali jednou, domácí se prosadili dvakrát, díky čemuž hodili rukavici Saint Etienne a zároveň vyvinuli tlak na druhé Lille.

Před úvodním hvizdem byl mezi oběma celky devětadvacetibodový rozdíl. Od samotného začátku byl velice aktivní na domácí straně Martin Terrier. Už v 9. minutě se dočkal gólu, který ovšem musel být odvolán pro ofsajd. Jednadvacetiletý útočník potom zahodil další šanci. Nápravu mohl zařídit Moussa Dembélé, jenže Félix Eboa Eboa se ve správný čas postavil na správné místo.

V 15. minutě už se ale domácí radovali. Houssem Aouar tvrdě pálil zpoza šestnáctky. Marc Auréle Caillard jenom vyrážel. K dorážce se dostal Terrier a nezaváhal, protože se čistě trefil nártem - 1:0.

Hostující Félix Eboa Eboa se ukázal býti platným jak v defenzivě, tak v ofenzivě. V jednadvacáté minutě totiž hlavou uklidil za brankovou čáru rohový kop Pedra Rebocha a nečekaně vyrovnal na 1:1.

Rozhodnutí padlo v šestatřicáté minutě. A znovu v tom měl do značné míry prsty domácí záložník Aouar. Našel Nabila Fekira, který z nějakých osmnácti metrů mířil přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 2:1.

Ve druhém poločase už Les Gones dominovali. Terrier pobídl Dembélého, jemuž radost z osmé branky pokazil Caillard. Kouč hostů Gourvennec pak sice poslal do hry Benezeta a Rouxe, jenže to jeho týmu nebylo nic platné. V 74. minutě chytře vysunul první zmíněný střídající hráč toho druhého, jenže Anthony Lopes se překonat nenechal.

Už předtím si domácí Dembélé málem vykoledoval penaltu, leč jeho požadavek záhy utnul rozhodčí Gautier. A protože v závěrečné desetiminutovce Houssem Aouar přestřelil, zůstalo skóre zápasu nezměněné. Pro Guingamp to byla už šestnáctá porážka bude muset hodně zabojovat, aby ubránil prvoligovou příslušnost. První krok za záchranou se pokusí udělat v příštím zápase, ve kterém doma na Stade du Roudourou přivítá Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele