25. kolo
16.02.2019 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Marseille si snadno poradila s Amiens

Marseille potvrdila úlohu favorita v souboji s Amiens, připsala si na své konto už svou třetí výhru v řadě a notně oživila svoje naděje na proklouznutí do top trojky. Od doby, co se hosté prodrali do nejvyšší soutěže, s nimi OM neztratil ani bod, a o jeho plném zisku rozhodla tentokráte první půle. To se trefili Florian Thauvin a Mario Balotelli.

Poměrně hodně se v uplynulých několika týdnech mluvilo o formě Balotelliho. Na podzim totiž ještě v dresu Nice opravdu hodně tápal, nové angažmá mu ale jako by vlilo novou krev do žil. V uplynulých čtyřech utkáních se trefil už třikrát, přičemž v minulém půlroce ani jednou. I on výraznou měrou přispěl k nynějšímu poměrně hladkému úspěchu.

Amiens, horlivě usilující o záchranu, chtělo na Stade Vélodrome sehrát určitě důstojnější roli, poněvadž bylo povzbuzené o nedávný skalp Caen. Jenže už od začátku tahalo za kratší konec a dvougólové manko se mu proti ostřílenému protivníkovi smazat nepodařilo. Znovu přitom od Marseille, konkrétně už počtvrté v řadě, inkasovalo minimálně dvě branky.

V 19. minutě se domácí ujali vedení. Krafth ve středu hřiště přišel o balón, neboť nebyl důrazný, následovala přihrávka Lopeze na levou stranu na rozeběhnutého Thauvina, jenž naběhl do šestnáctky, a odtud levačkou zamířil podél gólmana Gurtnera. Uběhlo od této chvíle jen nějakých šest minut a Olympique definitivně, podruhé udeřil.

Brankář Mandanda nakopl z vlastní půlky míč směrem dopředu, Ocampos ho před vápnem hlavou sklepl pro Balotelliho, k němuž měl obránce Krafth až příliš laxní přístup, a Italova střela tak skončila přesně u tyčky. Až ve 42. minutě vyprodukovali svůj první pokus na bránu rovněž Les Licornes, jenže Pietersovo zakončení nebylo přesné.

V o dost lepší pozici se pak krátce po obrátce ocitl Konaté, k tomu se odrazil míč po standardce, jeho střelu mířící mezi tři tyče však stačil zastavit dobře postavený bek Amavi. V 60. minutě mohl skórovat Konaté ještě jednou, avšak ani v tomhle případě ke změně průběžného stavu nedošlo, jelikož z blízkosti trefil trestuhodně jen Mandandu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

433

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele