25. kolo
17.02.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ostře sledovaný duel mezi Lille a Montpellierem vítěze nepoznal

Dalo se to trochu čekat, když se oba týmy v této sezoně prezentují vynikající obranou. Pro MHSC to byl už desátý zápas s nulou. LOSC neinkasovali pošesté. Před Lyonem drží na druhé příčce čtyřbodový náskok. Avšak ani Der Zakarianův tým si rozhodně nemusí zoufat. Šance na evropské poháry je pořád veliká.

Za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) viděli diváci na Stade Pierre-Mauroy, mezi nimiž nechyběl bývalý kouč Interu, Chelsea, Realu Madrid či Manchesteru United José Mourinho, pouhopouhé čtyři střely mezi tři tyče, po dvou na každé straně barikády. V úvodní pětačtyřicetiminutovce byl aktivní především Nicolas Pépé.

Jenže bránu těsně minul jak ve 3. minutě, tak v té šestatřicáté. Na sedmnáctý zásah v probíhajícím ročníku si tedy bude muset minimálně týden počkat. Ve 40 minutě ještě José Fonte pořádně protáhnul Benjamina Lecomteho, ale z hrací plochy šli aktéři za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli skóre před úvodním hvizdem.

Ve 48. minutě to levačkou zkoušel Jonathan Ikoné a trefil vnější stranu tyče. V 65. minutě výtečnou kroutil svou střelu Pépé. Brankář ve službách MHSC se už mohl jenom ohlédnout, načež děkoval břevnu, že jeho i celý tým uchránilo od pohromy. Rafael Leão si pak drbal hlavu, že si nedokázal smysluplněji poradit s dorážkou.

Za la Paillade Mikea Maignana mírně vylekal akorát Paul Lasne. Der Zakarianův výběr však přijel na sever Francie evidentně především bránit a neinkasovat, což je strategie, na jakou dost možná bude sázet i ve středu, kdy míří do pařížského Parku Princů. Na Lille pak o dalším víkendu čeká Racing Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele